ВСІ НОВИНИ:

Європарламент закликає ввести санкції проти представників режиму Януковича та вимагає негайного звільнення і політичної реабілітації Юлії Тимошенко

Сьогодні Європейський парламент ухвалив Резолюцію по ситуації в Україні, в якій закликав інституції ЄС та держави-члени ЄС розпочати підготовку персоналізованих цільових санкцій проти представників режиму Януковича та негайно звільнити без жодних умов Юлію Тимошенко і інших політв‘язнів.

Резолюцію було підтримано усіма політичними групами Європарламенту.

Євродепутати «закликали інституції ЄС та держави-члени ЄС вжити невідкладні заходи, включаючи збільшення дипломатичного тиску і підготовку персоналізованих цільових заходів і санкцій, пов’язаних із забороною в’їзду та замороженням активів і власності всіх українських посадовців, депутатів та їхніх бізнес-спонсорів (олігархів), відповідальних за напади і загибель протестувальників, а також збільшити зусилля щодо зупинення відмивання грошей та ухиляння від сплати податків українськими компаніями та бізнесменами в європейських банках».

Європарламент привітав «демократичний дух та стійкість українського народу після двох місяців мужніх протестів, які зіштовхнулися з жорсткою реакцією з боку влади, та висловлює свою повну солідарність і підтримку зусиль щодо побудови вільної, демократичної, незалежної України та її європейської перспективи» та «рішуче засудив ескалацію насильства проти мирних громадян, журналістів, студентів, громадських активістів, опозиційних політиків і духовенства; висловлює щирі співчуття родинам жертв насильства в Україні; закликав українську владу повністю поважати права людини і фундаментальні свободи, а також вжити невідкладних кроків для припинення безкарності, а також розслідування і покарання винних у насильстві проти мирних протестувальників».

Євродепутати підтримали створення незалежного слідчого комітету під егідою Ради Європи для розслідування всіх порушень прав людини, які мали місце з початку демонстрацій.

Крім того, Європарламент «вимагає негайного і не прив’язаного до жодних умов звільнення та політичної реабілітації всіх демонстрантів і незаконно затриманих політичних в’язнів, включаючи Юлію Тимошенко».

Заступник голови партії "Батьківщина", Голова Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Григорій Немиря привітав прийняття Резолюції та закликав режим Януковича негайно виконати вимоги Європарламенту.

«Ця Резолюція засвідчує підтримку ЄС прагнень нашого народу у його боротьбі за демократію, права людини та європейську перспективу. Це перша резолюція, де міститься заклик до усіх інституцій ЄС та країн-членів ЄС застосувати санкції щодо представників режиму Януковича, винних у злочинах проти власного народу», - сказав він.

«Юлія Тимошенко та всі інші політв‘язні режиму Януковича мають бути звільнені», - наголосив Григорій Немиря.

Джерело: batkivshchyna.com.ua


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

4 комментария

Антон 7 февраля 2014 11:22
Ну Слава Богу наконец то проснулись может теперь зашевелятся.
  • 0
Вова 7 февраля 2014 13:56
Резолюцію було підтримано усіма політичними групами Європарламенту.
Это радует!
  • 0
патриот 7 февраля 2014 23:23
Юли волю м тогда кирдец яныку
  • 0
Максим 8 февраля 2014 10:43
Цитата: патриот
Юли волю м тогда кирдец яныку

А дальше что?!
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.