ВСІ НОВИНИ:

Робота Уряду в частині охорони здоров’я визнана незадовільною (оновлено)

3 квітня на засіданні парламентського Комітету з питань охорони здоров'я було заслухано звіт в.о. Міністра охорони здоров’я Уляни Супрун про хід і результати виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України у 2017 році в частині охорони здоров’я. За словами в.о.міністра, виконана лише третина завдань, запланованих на 2017 рік.


- З виступу в.о.міністра та її відповідей на наші запитання, - зауважив народний депутат України Андрій Шипко, - склалося враження, що виконано значно менше. Некомпетентність, непрофесіоналізм, неправда – по кожному питанню. Про що казати, якщо платні послуги, запроваджені у рамках псевдореформи у медичних закладах, керівництво Міністерства охорони здоров’я називає страховою медициною.


За результатами розгляду Звіту про хід і результати виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України у 2017 році парламентський Комітет визнав незадовільною роботу Уряду в частині охорони здоров’я.


- «Щодня тисячі пацієнтів, які і досі не отримали ліки, закуплені у 2016-2017 роках, дають свою оцінку роботі МОЗ, так само, як і лікарі, що виїжджають за кордон, та бригади швидких, які через відсутність пального не можуть приїхати на виклик. І я сподіваюсь, що свою оцінку дасть Уряд» – наголосив Андрій Шипко.


Слід зазначити, що в ході обговорення Звіту народні депутати України – члени Комітету, надали висновок, яким визначено, що Міністерство не спромоглося створити умови для впровадження розрекламованої реформи, зокрема:


- не забезпечено розробку гарантованого пакету медичних послуг та «запуску» нового механізму фінансування охорони здоров’я на первинній ланці

- відсутній затверджений порядок надання первинної медичної допомоги та порядок вибору лікаря первинної ланки

- не визначена ситуація із застосуванням клінічних протоколів, які мають бути основою оцінки вартості ліків, витратних матеріалів, використання обладнання та технологій при розрахунку вартості тієї чи іншої послуги

- так і не запрацювала новостворена Національна служба здоров’я

- відсутня нормативна-правова база, необхідна для створення госпітальних округів

- не розроблено передбачений Програмою дій Уряду на 2017 рік Закон про систему громадського здоров’я

- не затверджено Національний план заходів щодо неінфекційних захворювань

- не забезпечено розроблення Стратегії з імунопрофілактики на 2018-2021 роки та Стратегії розвитку національної системи крові

- не запрацював реальний референтний механізм відшкодування вартості лікарських засобів

- відсутні належні підходи до формування бригад екстреної медичної допомоги та проект щодо реформування системи екстреної медичної допомоги та медицини катастроф тощо.


прес служба

народного депутата

Андрія Шипка



Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.