ВСІ НОВИНИ:

Документальне кіно зібрало повну залу глядачів

У рамках Міжнародної кіноасамблеї на Дніпрі, у Покрові відбувся показ фільму «Претерпевший до конца».

Документальне кіно зібрало повну залу глядачів

За сприяння народного депутата України Андрія Шипка одна з центральних прем’єрних стрічок кінофоруму була представлена покровчанам. Це не перша документальна оповідь про видатного сина українського народу, створена у творчій співдружності режисера Сергія Андрієнка та Андрія Шипка, на чому наголошувала помічник нардепа Тетяна Мороз.

 Документальне кіно зібрало повну залу глядачів
Документальне кіно зібрало повну залу глядачів

Минулого року містяни мали можливість одними з перших познайомитися з картиною «Отаман», присвяченою Івану Сірку. Цьогорічний показ продовжив цикл історичного кіно, яке примушує вкотре заглиблюватися у власну минувшину, дивлячись на сьогодення крізь призму життя видатних українців. Про це говорили заступник міського голови Наталія Бондаренко, настоятель Свято-Михайлівського храму протоієрей Миколай, зауважуючи, що фільм, «Претерпевший до конца» відкриває нам особистість мудрого політика, православного сподвижника, громадського діяча – Петра Калнишевського.
 
Цьому останньому козацькому отаманові Запорізької Січі судилось особливе місце в історії українського козацтва, історії Січі, а отже — й України. Він до останнього залишався оборонцем її традицій, її лицарства, поборником віри православної. Ця думка стала лейтмотивом стрічки, показ якої триватиме не тільки на Дніпропетровщині, а й у країнах близького та далекого зарубіжжя. Покровчани разом з близькими сусідами – нікопольцями, торкнулися історичної спадщини, яка надихнула Нікопольський будинок дитячої та юнацької творчості на концертну програму, представлену глядачам.

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

2 комментария

Анатолій Сиротенко 3 февраля 2017 10:55
Важлива й потрібна тема про славетне історичне минуле, але чому російською мовою, такою мовою була документалістика за легендарного І.Сірка. Хай би для російськомовних були титри.
Цариця Катерина і її послідовники викорінювали українське козацтво.
  • 0
Professor_Doka 3 февраля 2017 23:45
Радуют такие новости.Радует, что не забываем свою историю.
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.