ВСІ НОВИНИ:

Комуніст Баландін просить надати бронь працівникам гірничодобувних та металургійних підприємств

НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ

вих. № 1408011

від 01 серпня 2014 р.

Міністру оборони України

Гелетею В.В.

03168 м. Київ; Повітрофлотський пр-т, 6

Д Е П У Т А Т С Ь К Е З В Е Р Н Е Н Н Я

в порядку ст. 16 Закону України «Про статус народного депутата України»

Щодо надання броні працівникам гірничодобувних та металургійних підприємств шляхом вирішення питання про прирівняння працівників гірничодобувних та металургійних підприємств до заброньованих та/або невідкладно сприяти внесенню відповідних змін до ст. 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію"

 

 

Шановний Валерію Вікторовичу!

У зв'язку із численними зверненнями виборців, які пов’язані із фактами призову на військову службу осіб – фахових робітників гірничодобувних та металургійних підприємств Дніпропетровської та Запорізької областей, прошу роз’яснити наступне.

Верховна рада України 22 липня підтримала Указ Президента «Про часткову мобілізацію». Під час представлення цього документа у парламенті секретар Ради національної безпеки та оборони України Андрій Парубій зазначив, що чергова хвиля мобілізації потрібна для того, щоб підсилити позиції українського війська та для проведення часткової ротації бійців у зоні антитерористичної операції.

Відповідно до прийнятих змін до закону «Про військовий обов’язок і військову службу» збільшився граничний вік військовозобов'язаних.

Призиватися будуть переважно військовозобов'язані, які перебувають у запасі та мають військові звання рядового, сержантського, старшинського складу" та офіцери, що мають відповідні військові спеціальності. Термін мобілізації, на який призивається особа, складає 45 діб.

Відповідно ст. 22 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» громадянин зобов’язаний з’являтись за викликом до військового комісаріату для постановки на військовий облік та визначення призначення на військовий час. Тобто особа, прибувши до РВК, проходить медичне обстеження на придатність для проходження служби, стає на військовий облік з визначенням місця реєстрації та фактичного проживання, після чого особі забороняється змінювати місце проживання без повідомлення відповідного органа.

Військкомати будуть призивати, перш за все, тих, кого вважатимуть за необхідне. І у них (військкоматів) є норма виконання, доведена на кожен район, місто, селище, село, вказані певні військові спеціальності, професії та категорії, за якими треба призивати людей. А якщо виявляється, що таких людей недостатньо, то тоді призиваються інші люди, але ті люди, які не служили в армії, перед тим, як потрапити на будь-які дії, передусім проходять підготовку в спеціальних таборах – це триває, як правило, місяць.

Відповідно до ст.23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" не підлягають призову:

- військовослужбовці, заброньовані органами державної влади на період мобілізації;

- визнані тимчасово непридатними для військової служби за станом здоров'я на строк до шести місяців;

- чоловіки, на утриманні яких перебувають п'ятеро і більше дітей до 16 років;

- жінки, на утриманні яких перебувають діти до 16 років;

- зайняті постійним доглядом за якоюсь особою, якщо більше ніхто не може забезпечити догляд;

- студенти, які навчаються на денній формі навчання;

- народні депутати.

Разом з зазначеним, сьогодні на Україні склалася важка ситуація з роботою гірничодобувних та металургійних підприємств, продукція яких вкрай важлива для проведення АТО та роботи оборонних підприємств в цілому. Більшість гірничодобувних та металургійних підприємств знаходяться в Донецькій і Луганській областях та припинили свою роботу. Працюють лише гірничодобувні та металургійні підприємства Дніпропетровської та Запорізької областей.

Станом на 1 серпня 2014 року тисячі повісток про мобілізацію отримали професійні робітники гірничодобувних та металургійних підприємств Кривого Рогу. Призов вказаних робітників на військову службу призведе до часткової або повної зупинки гірничодобувних та металургійних підприємств, що в свою чергу негативно вплине на обороноздатність України в цілому.

Керуючись ст. ст. 15, 17, 19 Закону України «Про статус народного депутата України»,

прошу:

надати бронь працівникам гірничодобувних та металургійних підприємств шляхом вирішення питання про прирівняння працівників гірничодобувних та металургійних підприємств до заброньованих та/або невідкладно сприяти внесенню відповідних змін до ст. 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

З повагою

Народний депутат України С.В.Баландін
 (посвідчення № 188)

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

9 комментариев

Антон 7 августа 2014 13:49
Шикарное "Д Е П У Т А Т С Ь К Е З В Е Р Н Е Н Н Я" то есть Луганчан и Дончан практически всех нельзя призывать в армию пускай дома под кроватью прячутся а наши парни за них умирать будут??? или я чего не понял...
  • 0
Антон 7 августа 2014 14:27
И потом я не понимаю почему нельзя призывать ( чоловіки, на утриманні яких перебувають п'ятеро і більше дітей до 16 років;) чем они отличаются от мужчин у которых 1 или 4 детей производительностью что ли или их оставляют в запасе для производства новых Украинцев как кроликов производителей??? ВТОРОЕ Я НЕ ПОНИМАЮ что это за ценные такие кадры ( військовослужбовці, заброньовані органами державної влади на період мобілізації;) я так понимаю это дети тех кто работает в органах власти или как??? А это я совсем понять не могу (народні депутати) они что без рук без ног или они считают что без них Украина умрёт или как??? Я думаю что как раз нужно в перёд посылать на передовую всю эту депутатскую братию и война закончится в течении часа!!! Чисто моё субъективное мнение. а если на передовую отправить Ахметова , Порошенка и им подобным то там не будет не одного выстрела!
  • 0
teodor 7 августа 2014 15:36
Этот дядя из депутатской обоймы КПУ делая подобный вброс не подумал о том,что подбросил для нынешней госвласти идею,а именно:

Сегодня горнодобывающие и металлургические предприятия Украины пребывают в ЧАСТНО-КАПИТАЛИСТИЧЕСКОМ секторе,вне госсобственности и в суммарном выражении приносят своим хозяевам миллиардные навары,а налоги "совершенствуются" в офшорах и в госказну отваливаются "мелочевки".

Вывод: национализация горнометаллургического комплекса, незначительной части рабочих можно и бронь дать,но зато прибыль- в госказну, налоги - по полной... Вот и будет чем поддержать АТО да и другие вопросы порешать,а не умиленно читать "Форбс" со списком СОТНИ, которая продолжает увеличивать свои СТАТКИ...,,мать их так...!!!
  • 0
Пушкин 7 августа 2014 16:23


Хватит пиарится Баландин! КПУ распустили уже...)))
  • 0
местный 7 августа 2014 20:43
хм... а погремуху то ему товарисчи-соратники прицепили)) аккурат "в цвет")) и за фамилию канает..)
  • 0
555 7 августа 2014 21:34
Напомнило мне песню В.Высоцкого про Сережку Фомина....https://www.youtube.com/watch?v=nZQZPBhpitY
  • 0
Хуторянин 8 августа 2014 08:12
Я думаю, что товарищ коммунист не так "печётся" о работниках горно-металлургических предприятий как о себе. Наверняка имеет какие-то акции и стал "нищать" потихоньку
  • 0
karakuda 8 августа 2014 09:23
Эх,опередил Ширка!Это ему,не переклеивать плакаты президента с поздравлением с днём металлурга.Ширко все плакаты переклеил в Никополе и в Орджоникидзе.
  • 0
Василий 8 августа 2014 22:12
Цитата: Антон
А это я совсем понять не могу (народні депутати) они что без рук без ног или они считают что без них Украина умрёт или как??? Я думаю что как раз нужно в перёд посылать на передовую всю эту депутатскую братию и война закончится в течении часа!!! Чисто моё субъективное мнение. а если на передовую отправить Ахметова , Порошенка и им подобным то там не будет не одного выстрела!

1000%!!!
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.