ВСІ НОВИНИ:

Зграя собак тероризує Марганчан… (відео)

Останнім часом у соцмережах Марганчани скаржаться на байдужість влади стосовно чисельних зграй безхатніх собак у місті. Особливо занепокоєні батьки маленьких дітей, яки наодинці гуляють та ходять до школи. Агресивних нападів з кожним днем більшає. До нас надіслали відео, де тварини кидаються на людей біля школи №1 що на Ворошилівці.

За законом “Про захист тварин від жорстокого поводження” люди не мають права особисто вирішувати долю цих тварин.

Якщо поліція кваліфікує жорстоке поводження з твариною за статтею Кримінального кодексу, винуватцю в залежності від наслідків (загибель тварини) загрожує обмеження позбавлення волі від шести місяців до 3 років. За вбивство тварини в присутності дитини – обмеження позбавлення волі строком 3-5 років.

Передбачено також покарання до 8 років позбавлення волі, якщо зловмисник зробив це з особливою жорстокістю (повторно, колективні знущання, стосовно двох і більше тварин)



Місцеві органі влади повинні забезпечити належні умови для життя безхатніх собак (надати притулок), або провести евтаназію за необхідності оборони від нападу тварини, якщо життя або здоров’я людей знаходиться в небезпеці.

У нашому місті на всі ці заходи кошти не виділяються лише на стерилізацію. Згідно запиту на сайті ДОСТУП ДО ПРАВДИ від 21 березня 2018 року, орієнтовна кількість безхатніх тварин складає 191 од. У 2017 р. стерилізовано 12 собак. А ось на 2018 рік було закладено 30 тис. грн. на подібну процедуру. Будівництво притулку не передбачено.

Мешканці у розпачі, вони не знають, що робити і до кого звертатись. Люди почали купувати електрошокери для свого захисту або використовувати інші підручні засоби (каміння тощо). До лікарні звертаються громадяни і за свій кошт (недешевий) вимушені лікуватися. І це в той час коли діє програма з децентралізації і можливо побудувати муніципальній притулок, що дало б і додаткові робочі місця і навчило дітей гуманному відношенню до тварин.


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

1 комментарий

Это просто смешно. Значит, Зайцева задавила машиной 6 человек и еще несколько покалечила и будет сидеть 10 лет. Хотя, сомневаюсь что при нашей дебильной судебной системе она не выйдет раньше. Как всегда выйдет за хорошее поведение через 3 года. А за убийство псины "с особой жестокостью или повторно" могут посадить на 8 лет. Смешно. Животные должны жить в лесу или степи. В населенных пунктах должны жить люди. Бродячих животных быть не должно. Это антисанитария, инфекции и опасность для людей. Домашние животные либо должны быть на поводках и в намордниках. Остальных - отстреливать и не тратить бюджетные деньги во время войны на приюты, стерилизацию и прочий бред. С толерастией пора заканчивать. А те, кто страдают излишним гуманизмом и хотят брать пример с Запада - пусть сначала съездят и посмотрят. Там бродячее животное на улице - это ЧП. Сразу приезжают и ловят. Где-то в приют отвозят, где-то усыпляют. Больше всего меня бесят гуманисты, которые пожалеют собачку, но пройдут мимо лежащего без сознания человека, поставив ему с ходу диагноз "алкаш". И редко кто рассмотрит вариант сердечного приступа или инсульта и вызовет скорую. Дебильный закон нужно отменять и принимать более адекватный. А деньги на приюты будут вечно выделяться и вечно разворовываться. А псины будут бегать по улицам, обсерать дворы и грызть тех, кто осмелился зайти на их "территорию".
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.