ВСІ НОВИНИ:

До обласного літературного альманаху «Степова Еллада» увійшов твір покровчанки

Серед досвідчених письменників та молодих авторів Дніпропетровщини, дипломантів першого літературного патріотичного конкурсу, вихованка Будинку творчості Покрова Уляна Ігнатенко.

До обласного літературного альманаху «Степова Еллада» увійшов твір покровчанки
До обласного літературного альманаху «Степова Еллада» увійшов твір покровчанки
До обласного літературного альманаху «Степова Еллада» увійшов твір покровчанки

Для члена літгуртка «Жайворонок» це чергова взята висота. Хоча багаторазова переможниця літературних та журналістських конкурсів, одинадцятикласниця другої школи скромно замовчує те. Про талановиту юну письменницю з особливим поглядом та почерком говорить її наставник, керівник «Жайворонка», член Національної спілки журналістів Лариса Коваленко, розповідаючи історію написання твору-переможця.
 
Оповідання «Апельсин, або Сповідь одного кохання» базується на реальній історії життя Героїв Майдану. Наскільки вдалося передати події, характери, дух Майдану говорить результат: зі ста поданих на конкурс творів, у номінації "Проба пера”, відзначено роботу покровчанки.
Днями в обласній бібліотеці для молоді ім.М.Свєтлова оголосили імена переможців дев’яти номінацій патріотичного конкурсу, ініційованого обласною організацією Національної спілки письменників та Управлінням культури, туризму, національностей і релігій обладержміністрації. Серед найкращих наша Уляна Ігнатенко.
 
Оригінальні авторські матеріали увійдуть до першого випуску альманаху Дніпропетровської обласної організації Національної спілки письменників України, яку було презентовано під час церемонії нагородження письменницькою елітою Дніпропетровщини за участю Н.Г. Першиної, начальника Управління культури облдержадміністрації адміністрації та співавторів творчого доробку.
 
Назву – «Степова Еллада» обрано не випадково. Степовою Елладою Євген Маланюк, видатний український поет, національний стражденник називав Україну, яка за його словами асоціюється з культурою Давньої Греції, таку спадщину, такий потенціал він вбачав у краї, овіяному легендами.
У літературно-художньому виданні – понад 200 сторінок. Його уже можна знайти на полицях бібліотек області Дніпропетровщини, а серед самобутніх авторів Уляну Ігнатенко з Покрова.

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.