ВСІ НОВИНИ:

Прес-конференція про проблеми міста Нікополь з електропостачанням (відео, 5.12.2016)

Міський голова разом з представниками «ДТЕК Дніпрообленерго» розповіли про особливості опалювального сезону у Нікополі та проблеми з електроенергією
 Прес-конференція про проблеми міста Нікополь з електропостачанням (відео,  5.12.2016)
5-го грудня у прес-центрі Нікопольської міської ради очільник міста Андрій Фісак та генеральний директор ПАТ «ДТЕК Дніпрообленерго» Вадим Кухтій зустрілися з представниками ЗМІ. Також на зустрічі були присутні технічний директором ПАТ «ДТЕК Дніпрообленерго» Сергій Березовський і начальник Нікопольського РЕМ ПАТ «ДТЕК Дніпрообленерго» Олександр Чорний. 
 
Темою прес-конференції стали особливості опалювального сезону в місті Нікополь у 2016-2017 роках.
Андрій Фісак ще раз нагадав про причини децентралізації опалення в нашому місті та наголосив, що цей крок був єдиним можливим у ситуації, що склалася. Причиною тому стала велика заборгованість населення за теплопостачання перед КП «Нікопольтеплоенерго», що у свою чергу призвело до боргів комунального підприємства за газ та зношеність системи теплопостачання. Крім того, за результатами минулого опалювального сезону, центральні теплові магістралі обігрівали всього 24% житлового фонду ( 8,5 тисяч абонентів). 
 
Очільник міста зазначив, що борги КП «Нікопольтеплоенерго» щорічно збільшуються, при цьому абоненти самостійно переходять на індивідуальні джерела опалення. У прогнозах аналітиків, за умови подальшої роботи підприємства з надання послуг теплопостачання у квартири нікопольців та комунальні заклади нашого міста, не зважаючи на подальше відключення населення від системи централізованого опалення, скоротити споживання природного газу неможливо. Тому борг за спожитий газ продовжуватиме збільшуватись і станом на 1 січня 2021 року становитиме приблизно 500 млн. грн.
 
При цьому необхідно реструктурувати борг перед НАК «Нафтогаз» за попередній період. Ці витрати повинні бути сплачені з місцевого бюджету. Таким чином, додаткова сплата за природний газ до вищезазначеної суми буде складати 43 млн. 565 тис. грн. на рік з бюджету Нікополя. Андрій Петрович нагадав, що ці кошти мають бути витрачені на благоустрій нашого міста: ремонт доріг, вуличне освітлення, облаштування парків та інше. За умови погашення боргів «Нікопольтеплоенерго» місто залишиться без можливості розвивати інфраструктуру. Міський голова наголошує, що вважає неможливим погашення боргів за неякісні послуги з теплопостачання ціною добробуту мешканців всього міста.
 
Однак, попри впевненість у правильності прийнятого рішення та позитивні зміни, котрі у майбутньому дозволять уникнути проблем з теплом під час осінньо-зимового періоду, наразі у Нікополі проблеми залишаються. 
 
Міський голова пояснює, що на сьогоднішній день продовжують роботи з посилення щитових та заземлення у будинках, які того потребують. А представники ДТЕК працюють понаднормово, усуваючи аварійні ситуації, щоб городяни не залишалися без світла та тепла.
 
Під час прес-конференції генеральний директор ПАТ «ДТЕК Дніпрообленерго» Вадим Кухтій зазначив, що компанія у цьому році дуже багато уваги приділяє ситуації з електрифікацією міста Нікополь. Не лише через те, що з початком опалювального сезону у Нікополі збільшилося число аварійних ситуацій. А й задля запобігання у майбутньому виникнення таких ситуацій. Те, що наразі електричні мережі періодично не витримують напруги і деякі багатоквартирні будинки ненадовго залишаються без світла і тепла не стало несподіванкою. Однак, неможливо було спрогнозувати ситуації , в яких жителі, котрі встановили свого часу індивідуальне газове опалення, у зв'язку зі збільшеною ціною на блакитне паливо, також масово в цілях економії вмикають електрообігрівачі. 
 
Зрозуміло, це призводить до перевищення допустимої потужності та часто стає причиною аварійних ситуацій. 
Представники «ДТЕК Дніпрообленерго» ще раз звернулися до всіх жителів міста з проханням обачно ставитися до електричних приладів та пам’ятати про необхідність контролювати власне споживання електроенергії, щоб уникнути виникнення аварій. Якщо у будинку все ж зникло світло, то потрібно вимкнути всю побутову техніку та опалювальні прилади з мережі, адже при включенні електроенергії відбувається кидок пускового струму, що може привести до повторного відключення та виходу з ладу ваших приладів. 
 
Також, «ДТЕК Дніпрообленерго» просить жителів міст, які повністю перейшли на електрообігрів, в разі виникнення проблем з електропостачанням у всьому будинку повідомляти про це в контакт-центр енерго-компанії, зателефонувавши на екстрену безкоштовну багатоканальну лінію допомоги 0800 301 220. Даний канал спеціально відведений для жителів Нікопольського регіону в цей осінньо-зимовий період для отримання інформації про ремонтні роботи і терміни відновлення електропостачання абонентів.

Прес-служба міської ради

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

4 комментария

Палыч 7 декабря 2016 20:23
Неужели правду говорят, что наши главные чиновники получают откаты от горгаза и НРЭС за загонку города в долговую яму?! А что? Похоже, ведь настоящий хозяин уже не одну сотню миллионов содрал бы с поставщиков через суд за сгоревшую технику и испорченые продукты в холодильниках и за воздух, который они гонят вместо газа. Так для этого головой надо не только есть.
  • +1
Vail 7 декабря 2016 21:29
Так хозяева вообще-то потребители этих услуг, у которых горят электроприборы и портятся продукты в холдильниках. Покажите пример и докажите в суде, что вам воздух подают вместо газа, чтобы мы поняли, что голова у вас не только, чтобы есть.
  • +1
Палыч 8 декабря 2016 16:33
Интересно, из какой тундры выпускают на волю Vail-ов? Которые элементарщины не знают по причине занятости головы жеванием--что быть одновременно и потребителем, и хозяином потребляемого могут позволить себе лишь фирташи и григоришины? Что такие вещи как газ, вода и э/энергия обязательно сопровождаются техническими условиями (ТУ) и сертификатами качества? Что есть специальные лаборатории госстандарта для проверки их соответствия документации? Что их нарушения влекут за собой серьезное перевоспитание на шконках? Что на Западе, куда мы так стремимся, давно так и поступают, а за газ люди платят не за кубометры, а за килокалории? Что в Никополе и без анализов можно судить о теплотворной способности поступаемого газа, попробовав покупаться в душе, или помыть горячей водой посуду? Что голове пора уже проснуться и от имени общины выступить в суде против лиходеев и вот таких защитников? Если вайлы до такого не дошли, пусть учатся, как говорится, сколько ни учись, все равно дурней не станешь.
  • +1
Vail 8 декабря 2016 17:36
Так придите в суд и без анализов покажите и докажите какова теплотворная способность поступаемого газа. Вы же потребляете этот газ? и сдерите с поставщиков. А хозяев я имел ввиду относительно тех сгоревших электроприборов и испорченных продуктов. Настоящий хозяин их кто - городской голова? Нам все должны, а мы умники на словах, а руководят нами дураки, которые ничего не хотят делать. Языком ..., не мешки ворочать.
Если потребителю предоставляется некачественная услуга или товар, то свои интересы должен защищать потребитель и отстаивать свои нарушенные права. Кто из людей, граждан, потребителей готов не оставить ситуацию в дальнейшем без привлечения к отв-ти виновных за перебои в электроснабжении, невыполнении условий договора о бесперебойном обеспечении электроснабжением? Ситуация с горгазом показывает, что единицы.
  • -1

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.