ВСІ НОВИНИ:

У Нікополі відзначили День Гідності і Свободи України

21 листопада біля пам’ятника «Захисник України» відбувся урочистий мітинг, присвячений Дню Гідності та Свободи. Дата є символічною для багатьох українців, адже саме в цей день, але з різницею в 10 років, на київському Майдані Незалежності розпочалися визначні та доленосні для нашої держави подія – Помаранчева революція 2004 року та Революція Гідності 2013-2014 років.
 
 У Нікополі відзначили День Гідності і Свободи України
У Нікополі відзначили День Гідності і Свободи України
У Нікополі відзначили День Гідності і Свободи України
У Нікополі відзначили День Гідності і Свободи України
У Нікополі відзначили День Гідності і Свободи України
У Нікополі відзначили День Гідності і Свободи України
У Нікополі відзначили День Гідності і Свободи України
У Нікополі відзначили День Гідності і Свободи України
У Нікополі відзначили День Гідності і Свободи України

Як зазначив в історичній довідці директор Нікопольського краєзнавчого музею Олександр Кушнірук, цього дня також вшановується пам'ять Героїв Небесної сотні, та всіх, хто загинув під час подій на Євромайдані. Він закликав присутніх не забувати про такі важливі в сучасному житті моральні поняття гідності та свободи, в основі яких лежить відповідальність кожного за свої вчинки. 
 
Від імені міського голови Андрія Фісака до привітань долучилася його заступник Ольга Коник. Вона відзначила, що завдяки подіям, які відбулися на київському Майдані Незалежності взимку 2004 та 2013-2014 років, українці відродилися як сучасна європейська нація, нація гордих, вільних і відповідальних громадян, здатних відстояти свою свободу, державність та гідність. 
 
До присутніх звернувся і учасник бойових дій у зоні проведення АТО Сергій Копчик. Він висловив сподівання, що пам'ять про подвиг Небесної Сотні житиме у віках та назавжди стане прикладом для майбутніх поколінь.
 
Настоятель парафії Святого Праведного Петра Калнишевського Дніпропетровської єпархії Української православної церкви Київського патріархату протоієрей Тимофій Редько побажав всім нікопольцям любити свою Батьківщину, пишатися нею та єднатися заради кращого майбутнього. 
Завершився пам’ятний мітинг хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіалу «Захисник України».
 
Того ж дня, з нагоди Дня Гідності та Свободи у всіх навчальних закладах міста пройшла єдина виховна година «Вклоняємось низько героям». А в загальноосвітніх школах №№ 2, 3, 8, 10, 17, 20 відбулися мітинги пам'яті біля меморіальних дошок, встановлених на честь загиблих у зоні проведення АТО героїв.
Прес-служба міської ради

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

9 комментариев

Копчик С. 22 ноября 2016 11:15
Моє бачення сьогодні( із промови):
Сьогодні визначний День - День гідності та свободи! Бо свобода – це основа любої успішної держави! Соціально налаштованою, економічно сильною може бути тільки вільна незалежна держава!
Але держава – це люди!!! Ніколи раби, не побудують Вільної Держави!!!Ніколи не будуть заможними!!! В історії світу немає таких прикладів!
Мільйони людей вийшли на Майдан, щоб захистити свою свободу, своє право жити в вільній країні! Цих людей били, вбивали, очорняли ті, хто хоче зробити українців безвольними рабами!
Можна купити тисячу, можна купити чиновників, але мільйони людей не підкупиш,.. Люди виходили на Майдан, не просто за ради курсу на Європу, а за Європейські цінності які ми маємо запровадити в України. Багато сподівань людей на Майдані на жаль не здійснилися! Але головне відбулось: люди показали, що ніхто не в праві лишити їх свободи та права обирати своє майбутнє!
Стало ясно, що Російська імперія не пробачить Україні таких прагнень та вільностей! Крим, а потім Донбас, показали справжні плани агресора на сході – поработити нашу державу!
Війна на Донбасі – це війна за свободу, за незалежність та Гідність нашої держави. В березні та квітні 2014 року в військкоматі нашого міста я побачив черги людей, для яких Гідність не пусті слова! Ці люди прийшли добровільно на захист нашої Держави і гідні звання чоловік – захисник та Громадянин України!
Одиниці гідних громадян з тієї черги попали у владні кабінети, щоби відновлювати справедливу та прозору владу! На жаль, набагато більше наших українців – героїв загиблих під час війни за Незалежність нашої України. Їх імена назавжди залишаться в нашій пам’яті. І на думку учасників бойових дій , наші загиблі герої гідні звання почесного громадяни не менше ніж директора заводів чи чиновники !!! Маємо надію, що це підтримує і більшість депутатів Міської Ради!
І на останок я хочу закликати всіх зрозуміти: починати треба з себе!
Замислитесь..Чому сьогодні сотні тисяч працьовитої молоді іде в більш розвинену європейську Польщу? Хто не знає: Польща в 90 роках економічно була на одному рівні з Україною! Чому у Польщі вийшло , а Україна 25 років тільки втрачає?? Тому що в Польщі було більше вільних людей. Незалежних і вільних духом! Вони підняли рівень своєї держави!
В Україні можливий економічний прорив тільки тоді, коли більшість українців уб’є в собі раба! Тільки вільна людина зможе відчути себе господарем на своїй землі. Кожен має взяти на себе відповідальність за своє майбутнє та майбутнє України. Інакше Україна стане черговим округом , чергової імперії!
Коли ми відчуємо дух свободи у більшості , тоді День гідності та свободи стане для нас самим визначним днем! Тоді ми з гордістю будемо казати.. Слава українцям! Слава Україні!
  • 0
Анатолій Сиротенко 22 ноября 2016 13:57
Підтримую проголошене Сергіем Копчіком, учасником БД в цій новітній війні за незалежність і державний суверенітет України в день державного свята. Прикро, що ні одного УБД немає в місцевій владі, не говорячі вже про почесних громадян міста. Характеризує владу і боротьба учасників АТО за місце для пам'ятника - меморіалу "Захисникам України". Добре, що в особі одного із організаторів патріотів-добровольців Д.Яроша відзначено з цієї нагоди високою державною нагородою, це нагорода всім тим, хто першими стали на захист країни і завадили становленю путінської "новоросії", знищеню держави Україна. Вічна память загиблим. Герої не вмирають. Слава Україні!
  • 0
Nastia 22 ноября 2016 19:38
Почесні громадяни вже були - Куцін та Фельдман.
  • 0
Цитата: Nastia
Почесні громадяни вже були - Куцін та Фельдман.

Ага, два миллионера местного значения.Один бухту захватил, другой культ своей личности продвигает и уже себя с Кеннеди сравнивает. А пользы городу от обоих как с козлов молока.
  • +1
Карта Украины какая-то странная. Все области разными цветами. И Донбасс(целиком) с Крымом одним - темным. Как будто нас приучают к мысли что уже вся территория Донецкой и Луганской областей и Крым для нас потеряны. Остается остальные районы Донбасса сдать, над чем Вальцман каждый день сейчас и работает. И Волынь с Житомиром тоже подозрительно черные. Надо бы избегать такого раздела и изображать на карте Украину единой.
  • 0
Копчик С. 23 ноября 2016 00:29
Цитата: Русскоязычный бандеровец
И Волынь с Житомиром тоже подозрительно черные. Надо бы избегать такого раздела и изображать на карте Украину единой.

Тогда запретите и географическую карту и карту полезных ископаемых! :)) Цвета разные, что бы области отличались.. Не надо искать рыбу в пустыне.:))
  • 0
Алексей Вайс 23 ноября 2016 07:46
Русскоязычный бандеровец
...Один бухту захватил

Славная была бухта.
А какие караси там ловились...
Теперь хер подойдёшь.
Такие заборы.
Вышки с пулемётами не хватает.
И никакая прокуратура иски в суд не подаёт
"по поводу передачи в ... земельного участка площадью в ... га на берегу Каховского водохранилища." (цитата из статьи: Кому и для чего понадобились "Рога"?"Подарок" никопольским спортсменам в день открытия Олимпийских игр. 6-08-2016, 14:36)
Странно.

P.S. Конституція України. Стаття 24.
Громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом.
Не може бути привілеїв чи обмежень...
  • +2
Палыч 23 ноября 2016 08:18
Организаторы митинга явно маханули с местом его проведения. Ну никакой наглядности! А надо бы митинг проводить где-то в точке пересечения биссектрис, равноудаленной от памятника, горсовета, горгаза, горводоканала, горэлектросети и т.п. Это чтобы человек пришел, посмотрел в одну сторону (на памятник)--ага! это то, за что мы боролись, посмотрел в другие стороны--ага! а это то, чего мы достигли. Так было бы зримее и объективнее.
  • +1
Цитата: Копчик С.
Цитата: Русскоязычный бандеровец
И Волынь с Житомиром тоже подозрительно черные. Надо бы избегать такого раздела и изображать на карте Украину единой.

Тогда запретите и географическую карту и карту полезных ископаемых! :)) Цвета разные, что бы области отличались.. Не надо искать рыбу в пустыне.:))

Не нужно путать с картой полезных ископаемых. Эта карта возле исполкома не для геологов, а для простых людей. И то первое бросается в глаза - это то что Донбасс и Крым выделены черным. И..да. Насчет рыбы все верно. Патриотов в мэрии искать бесполезно. Там такие же барыги как и в центральных органах власти.
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.