ВСІ НОВИНИ:

Вивчаючи історію, пізнавати себе

Для учасників конкурсу «Пам’ять поколінь» з Покрова, присвяченого 150-річчю від дня народження видатного політичного діяча, науковця, публіциста Михайла Грушевського те було визначальним: досліджуючи життєвий та творчий шлях визнаного світом українця, відкривати національну спадковість.

 Вивчаючи історію, пізнавати себе
Вивчаючи історію, пізнавати себе

Саме це ставили на меті організатори: «Мала академія наук учнівської молоді» Дніпропетровської обласної ради», засобом конкурсу вшанувати пам’ять історика й організатора української науки, формувати у підростаючого покоління почуття патріотизму, національної свідомості, спонукати до пошуково-дослідницької роботи.
 
Протягом трьох місяців покровчани-старшокласники вивчали глибинну наукову спадщину Грушевського. Результатом стали роботи у номінаціях «Українська література» та «Історія», де роздумували над життям велетня української національної культури, його значенням у становленні української державності. З двадцяти робіт було виділено п’ять: оповідання Уляни Ігнатенко, вірш Тетяни Макаренко, есе Ірини Компанієць, яка до того ж подала кращу роботу з історії – учениць другої школи, викладачі Г.Є.Щербакова, І.В.Понікарчик, Л.В.Канцелярська та дослідження Анастасії Гулевич із СЗШ№9, вчитель І.О.Клокова.
 
Вагомість результатів, важливість такої роботи відзначив міський голова Олександр Шаповал, як крок до вивчення минулого своєї країни через пізнання спадщини історичних постатей першої величини, таких як Михайло Грушевський.
 
Сьогодні роботи юних науковців направлено до Дніпропетровського відділення «МАНУМ», Всеукраїнського етапу конкурсу, де вже найближчим часом буде визначено переможців.

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.