ВСІ НОВИНИ:

Нікополь, Покров і Нікопольський район отримали додаткові кошти на соціально-економічні потреби  

Згідно з постановою КМУ № 395 від 24 червня і змінами від 31 серпня, 19 і 26 жовтня 2016 року, місцевим бюджетам Нікополя, Покрова і Нікопольського району виділена субвенція з державного бюджету, загальна сума якої становить близько 25, 4 млн. грн. Про це повідомив народний депутат Андрій Шипко, підкресливши, що дані кошти мають цільове призначення і спрямовані на вирішення найбільш актуальних соціально-економічних проблем територій.
 
«Виконана велика робота, докладено багато зусиль, але головне, що це все перетворилося в реальну допомогу для округу» - зазначив парламентар, розповівши про те, які саме питання і проблеми будуть вирішуватися за рахунок державної субвенції.
 
ПОКРОВ
Так, м. Покров отримало 10 млн. грн., завдяки чому вдалося погасити 4 млн. грн. заборгованості по заробітній платі. Ще 4 млн. направлені на реалізацію програми по децентралізації опалення міста, що, з урахуванням виділених коштів з місцевого бюджету, на 35% покриває загальну вартість проекту. Крім того, 800 тис. грн. виділені на розробку проектно-кошторисної документації по реконструкції очисних споруд каналізації та 1,2 млн. грн. передбачені для проведення реконструкції мереж господарсько-побутової каналізації по вул. Лізи Чайкіної.
 
НІКОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОН
Державна субвенція Нікопольському району склала 8 млн. 371 тис. грн., з яких 5 млн. 510 тис. грн. повинні бути використані для забезпечення водопостачанням  с. Шолохове. Також, виділено 1 млн. 490 тис. і 1 млн. 371 тис. грн. на проведення капітального ремонту фільтрів очищення води Червоногригорівської станції питного водопостачання та реконструкції асфальтобетонного покриття проїжджої частини ділянки вул. Садова в с. Лошкарівка Нікопольського району відповідно.
 
НІКОПОЛЬ
До бюджету Нікополя з державного бюджету надійшло 7 млн. 57 тис. грн., із них 5 млн. 57 тис. грн. - на реконструкцію частини будівлі амбулаторії № 1 під дитяче стаціонарне і консультативно-діагностичне відділення. Це вкрай важливе питання для жителів усього округу і дуже б хотілося, щоб процес його реалізації був взятий громадськістю під особливий контроль.
 
Слід зазначити, що одного тільки виділення коштів з державного бюджету місцевим недостатньо для повноцінного вирішення проблем. За словами Андрія Шипка, необхідно, щоб всі: і люди, і громадські організації, і органи місцевого самоврядування, в першу чергу, були зацікавлені в якісному і своєчасному освоєнні коштів.
 
«Якщо нехтувати наявними можливостями сьогодні, то завтра їх може і не бути, адже допомагають тільки тим, хто хоче і може працювати!» - зазначив нардеп.
 
Додамо, що, окрім вказаних видатків, ще 10 млн. грн., через Облавтодор, було спрямовано  на проведення ремонту дорожнього покриття дамби №8 Каховського водосховища.

Елена Казимирова

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

2 комментария

Александр Тихон 18 ноября 2016 16:49
5 млн. 57 тис. грн. - на реконструкцію частини будівлі амбулаторії № 1 під дитяче стаціонарне і консультативно-діагностичне відділення
Очень интересный пункт. Как там с освоением денег?
  • +3
композитор 18 ноября 2016 22:47
Александр Тихон, этот вопрос очень надо задать мэру!!! Хотелось,чтоб в Никополе появилась полноценная детская больница тем более, что возможность хотя бы начать реализацию этого проекта есть! но, насколько знаю, ни экспертиз, ни тендеров, вообще никакого движения пока в этом направлении нет... Тихо в доме! Успеют ли освоить и, если да, то на что конкретно будут потрачены 5 млн? А если нет, то вообще все понятно...:)
  • +2

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.