ВСІ НОВИНИ:

Відповідь: ЗЕМЕЛЬНИЙ РЕКЕТ: РЕАЛІЇ Й ДОМИСЛИ

29 вересня 2016 року в газеті «Репортер» була надрукована стаття Едуарда Слабких «Сеяли подсолнухи на поле одни, а собирать урожай приехали другие».

Відповідь: ЗЕМЕЛЬНИЙ РЕКЕТ: РЕАЛІЇ Й ДОМИСЛИ

           Сьогодні приватне підприємство «Таврія» викладає суть подій, які відбулися 25 вересня 2016 року, які відповідають дійсності.
           У згаданій статті мова йде про те, що «супруги Шевченко» передали свої паї ФГ «Скорук М.А.». Однак рішеннями місцевого суду, що підтверджено вищими інстанціями, встановлено, що передача громадянами Шевченко земельних ділянок фермерському господарству «Скорук М.А.» відбулася в порушення норм закону, а тому такі договори визнано недійсними. Договори ж, які уклали Л.І.Шевченко і М.І.Шевченко з ПП «Таврія» суди визнали поновленими на той самий строк та на тих самих умовах, які були передбачені договорами. Виходячи з цього, ПП «Таврія» має всі законні права на використання їхніх земельних ділянок, у тому числі й обробляти власною сільськогосподарською технікою. Адже таке право встановлено чинними рішеннями суду.
           
Слід зауважити, що ухвалені судові рішення на користь ПП «Таврія» на сьогоднішній день вже слугують юридичною практикою як для суддів, так і для правозахисників, які широко використовують у своїй професійній діяльності правові висновки Верховного Суду України про переважне право на оренду землі.
           
Далі. У статті йде мова про «фермеров - единоличников, так и селян»,які «ввалились в редакцию «Репортера» та почали розповідати «о своей беде». Так от, згадані фермери-одноосібники такі як Наталя Попова, так і селяни Наталя Стьопіна, Людмила Хомчик і Ольга Разіна ніякого відношення до обробітку землі ПП «Таврія» не мають, тим більше – до паїв Шевченків. Отже, виникає велике запитання: «О какой такой своей беде» вони розповідали?
           
Зі слів Наталі Попової у статті надруковано, що «полиця прибыла быстро по нашему вызову». Однак такі твердження «великої захисниці землі» не відповідають дійсності, адже згідно з матеріалами кримінального провадження, відкритого за фактом подій 25 вересня 2016 року, до чергової частини за телефоном 102 надійшло повідомлення від юриста ФГ «Скорук М.А.»  Олени Вікторівни Головко. Тому мова про «наш вызов» взагалі йти не може. Виходячи з цього залишається лише здогадуватися, чи не за командою цього господарства зібралося так багато «захисників селян».
         
Крім того, громадянка Попова стверджує, що «за руль комбайна сел полицейский и был готов лично перегнать его на участок ФХ «Скорук М.А.» в Алексеевке». Проте за комбайн сідав не працівник поліції, а працівник ФГ «Скорук М.А.». Доказом того є фото, зроблені на місці подій. Що ж стосується спроб перегнати комбайн, який належить ПП «Таврія», то такі дії працівників ФГ «Скорук М.А.» є незаконними. Техніка є приватною власністю, а її вилучення відбувається за спеціальною процедурою, встановленою Кабінетом Міністрів України. 
           
Крім того, після самого вилучення транспорт повинен перебувати на спеціальному майданчику Національної поліції, і аж ніяк не на бригаді ФГ «Скорук М.А.». Усе це свідчить про спроби незаконного заволодіння комбайном ПП «Таврія», або по суті є рейдерством пана М.Скорука під надійним прикриттям поліції. До того ж, після таких протиправних дій на зазначеному комбайні було спалено гідростат та електроустановку. Збиток склав 320 тисяч гривень, про що складено відповідний акт та заяву, яку направлено до правоохоронних органів та суду з метою відшкодування такої шкоди. А так звані фермери-одноосібники пошкодили й інше майно, зокрема, автомобіль «ГАЗ», розмір завданих збитків уточнюється.
         
Щодо арешту техніки та вантажу, про які йде мова в статті, то 29 вересня 2016 року місцевий суд відмовив у накладенні арешту на техніку ПП «Таврія», а насіння, навпаки, заарештовано до з’ясування питання про власника такої сільськогосподарської продукції. Адже в судовому засіданні представник ФГ «Скорук М.А.» не змогла довести, що те насіння належить саме їхньому фермерському господарству. І знову виникає запитання: «Так хто ж є дійсно «чужаками»?»
           
Автор статті Е. Слабких згадує також про те, що «с февраля тянулись суды за публикацию в «Репортере» сходки пайщиков Новософиевки, на которой присутствовал журналист Эдуард Фатеев», а далі пише: «Безпрецедентный случай: политик судится с народом». Тож хочемо зазначити, що слухання справи про захист ділової репутації ПП «Таврія» ще триває, і позивачем виступає не політик, а безпосередньо ПП «Таврія», а відповідачами по цій справі є не народ, а конкретні особи, які заради особистих інтересів використовують не факти, а наклеп (неправдиву інформацію), застосовуючи при цьому всі незаконні методи з метою приниження репутації підприємства. Тож політик не судиться з народом, а стоїть на захисті його законних прав.
Наталя ЯРОШЕНКО,
юрисконсульт ПП «Таврія»


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

2 комментария

Алексей Вайс 15 октября 2016 18:17
Если бы Владимир Алексеевич вёл бы себя по человечески, ничего бы этого и не было. С людьми нужно договариваться. Как это сделали все его соседи арендаторы, и подняли плату за паи. Но, В. А. любит ходить по судам.
И что значит решение суда? Люди, что бараны? Что их можно загнать в стойло помимо их воли? Селяне истинные хозяева своей земли и вправе сдавать свою собственность в аренду кому захотят. А хозяйственной (вернее без хозяйственной) деятельностью Владимира Алексеевича и его талантливых директоров и бухгалтеров все уже наелись по самое горло. В стране перемены, а в голове у В. А. всё без изменений.

P.S. Нет, изменения есть. У хозяина людских судеб появился новый крутой автомобиль за пять миллионов гривен и он стал депутатом областного совета.
  • +2
Алексей Сергеевич 15 октября 2016 20:17
Евтушенко охренел полностью, какого черта ты лежишь на чужое?? Ты его садил? А косить чужое в принципе и по человечески не правильно, и вообще Евтушенко редиска, не хороший человек в принципе и по человечески тоже, ( когда от тебя бегут орендаторы, то это всё, КАЮК) , и это отношение тому доказательство
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.