ВСІ НОВИНИ:

"Інтеркрок" - крок, що відкриває світ

Творча майстерня НВК№2, що у Покрові, не припиняє своєї діяльності. Сьогодні тут на повний голос говорять про освітній проект «Інтеркрок», що вийшов за межі авторської програми закладу, увійшовши до обласних розробок. Цього тижня «Інтеркрок» зробив ще один крок у напрямку інтеграції в освітній простір країни.
"Інтеркрок" - крок, що відкриває світ
Все розпочиналося з благодійного онлайн читацького марафону, фестивалю інтелектуально-комунікативних ігор, врешті-решт, об’єднавшись у «Інтеркрок». Таку ініціативу вчителя російської мови та зарубіжної літератури Світлани Ільчук підтримали у рідній школі та місті, як наслідок проект увійшов до числа творчих майстерень обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Тепер НВК№2 розширює комунікативний простір і за межами Покрова, доводячи, що для спілкування немає кордонів. Вже пройдено декілька кроків – клас, школа, місто, а тепер і країна.
 
Днями школа, за підтримки міської влади, зустрічала членів інтеркроківської спільноти, делегації болгарського поселення - Кулевчанської школи, що на Одещині, Харківської гімназії №172, Вишгородської районної гімназії «Інтелект» з Київщини, Миколаївської школи №19, які зацікавилися програмою «Моє місто – мій навчальний заклад», у рамках якої вивчається історія Покрова, котрому цьогоріч – шістдесят.
 
Гірницьке місто, що веде свою розповідь з сарматів та скіфів - батьківщина козацтва, Золотої Пекторалі розкривалося у своїй гостинності та щирості. Програма передбачала цикл тематичних уроків-подорожей, одним з головних стала зустріч з міським головою.

 "Інтеркрок" - крок, що відкриває світ
"Інтеркрок" - крок, що відкриває світ
"Інтеркрок" - крок, що відкриває світ
"Інтеркрок" - крок, що відкриває світ
"Інтеркрок" - крок, що відкриває світ
"Інтеркрок" - крок, що відкриває світ
 
У дружній обстановці «круглого столу» тривало спілкування дітей та вчителів з Олександром Шаповалом. Говорили про міста, яких розділяють кілометри, але які споріднені прагненням до співдружності і, звичайно ж, про Покров, його минуле і сьогодення. Інтеркроківська спільнота запропонувала цікаві ідеї святкування Дня міста, від створення кінофільму та парку Дружби, до запуску повітряних кульок бажань. Ділилися враженнями й обмінялися сувенірами.
- Ця зустріч – незвичайна, це не просто спілкування - важливий крок у напрямку налагодження дружніх стосунків з іншими містами. Інтеркрок відкриває молоді нові можливості, можна лише пишатися тим, що його впроваджено творчим колективом НВК№2 - підкреслив Олександр Шаповал, - він згуртовує ініціативних, небайдужих, сміливих. Ми сьогодні почули цікаві ідеї, пропозиції, котрі будуть взяті до уваги. А наших гостей запрошуємо на святкування 60-річчя Покрова, міста, що завжди відкрите новим друзям.
 
Твердженням тому стали уроки, що проходили на базі храму Св. Іоанна Богослова, міського центру зайнятості, ТОВ «Проктер енд Гембл Україна», ПАТ «ОГЗК», які радо зустрічали делегацію. Директор НВК№2 Галина Чергинець, керівник проекту Світлана Ільчук, розповідаючи про дні інтеркроківського навчання, не приховували, наскільки яскравими є враження дітей, які, до того ж, були повноцінними учасниками учбового процесу закладу.
 
Свої емоції, думки вони виклали у творах, де написали про нових друзів, болгарський танок, що вивчили разом зі школярами з Кулевчі, запашні пироги, якими їх пригощали у гостинних родинах учнів навчально-виховного комплексу №2. Розповіли про Покров, дивовижне місто, де живуть люди з відкритим серцем і до якого обов'язково приїдуть знов, крокуючи з "Інтеркроком”.

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.