ВСІ НОВИНИ:

Орджонікідзе: Сесія міськради: про гроші та ініціативи

Результатом детального опрацювання питань на депутатських комісіях та кількагодинної конструктивної роботи в сесійній залі стало прийняття для міста ряду важливих рішень. Вчорашнє засідання 6 сесії 7 скликання під головуванням Олександра Шаповала та за участю обласних депутатів Сергія Шуваєва та Марини Петросянц пройшло злагоджено та спокійно.

Орджонікідзе: Сесія міськради: про гроші та ініціативи
 
Порахували гроші
Першим міські обранці заслухали та затвердили звіт про виконання міського бюджету за 2015 рік. Серед основних цифр, що озвучила начальник фінансового управління Тетяна Міщенко – доходи у сумі 223425,4 тисяч гривень та видатки, що становили за минулий рік 207277,1 тисяч гривень.

Курс на децентралізацію триває
На минулій сесії депутати затвердили програму децентралізації теплопостачання, тепер на розгляд був представлений проект рішення про її реалізацію. Доповідач - начальник відділу економіки Марина Хабачева детально виклала його суть, що передбачає створення робочої групи, яка буде діяти у кількох напрямках.
 
Перший – створення груп опитування населення, які здійснюватимуть поквартальний обхід та інформуватимуть споживачів «Орджонікідзетеплоенерго» про припинення надання послуг теплопостачання, з’ясовуватимуть можливість переходу на індивідуальне опалення.
 
А також складатимуть базу даних тих людей, які не в змозі самостійно встановити індивідуальне опалення і потребують допомоги й паралельно виявлятимуть квартири, де відкриті рахунки в «Орджонікідзетеплоенерго», але ніхто не проживає.

Другий напрямок - забезпечення надання дозвільних документів для встановлення індивідуального опалення за принципом «єдиного вікна». Жителі міста, які спроможні самостійно перейти на автономне опалення зможуть у будь-який день тижня (Пн.- Пт. – 8.00 – 17.00; Сб., Нд. – 8.00 – 16.00; обідня перерва – 12.00 - 13.00) звернутися до робочої групи (виконком, 1 поверх), де отримають безкоштовно необхідний для цього пакет документів.
 
В Центрі також буде здійснюватися підготовка пакетів документів на встановлення індивідуального опалення малозабезпеченим верствам населення. Ці документи потім будуть передаватися на розгляд міжвідомчої комісії по децентралізації теплопостачання міста та на затвердження депутатськими комісіями. Таким чином будуть формуватися списки осіб, які потребують допомоги для встановлення приладів індивідуального опалення.
 
Передбачається, що такі заходи дозволять пом’якшити для пересічних мешканців міста процес децентралізації теплопостачання, що на сьогодні є єдиноможливим та незворотнім кроком.
 
«Проктер» платитиме більше
Ще одне питання бере початок від попередньої сесії. Тоді, під час розгляду земельних питань, керуючись інтересами громади, міський голова запропонував змінити ставку орендної плати за користування землею для підприємства «Проктер енд Гембл Україна», збільшивши з 10% до 12%. Проект рішення було винесено на сесію і схвалено депутатами. Олександр Шаповал зазначив, що таким чином вдасться збільшити надходження до міського бюджету на півтора мільйони гривень.
 
НВК№ 1 розширюється
Депутати також затвердили рішення про реорганізацію дитячого садка №3 «Червоні маки» шляхом приєднання до Навчально-виховного комплексу № 1 (створений у 2013 році внаслідок злиття дитячого садка № 17 та середньої школи № 5).
 
Про механізм і мотиви такого рішення розповіла заступник міського голови Наталія Бондаренко. Було зазначено, що ініціатива такої реорганізації належить управлінню освіти та НВК №1, які встигли оцінити переваги комплексу, передусім можливість розширення освітніх послуг. Передбачається, що на базі колишнього дитячого садка № 17 буде ясельна група, де малюки зможуть спокійно адаптуватися до садочка. Створені такі собі «тепличні» умови зі сном двічі на день та іншими перевагами.
 
Дитячий садок № 3 стане дошкільним – для діток від 4 до 6 років. Там будуть навчатися і першокласники. Як показує практика (а так вже було в Орджонікідзе), на базі дошкільних закладів, перебуваючи у звичній обстановці та маючи обідній сон, наймолодші учні краще адаптуються до навчально-виховного процесу. Планується, що на базі третього садка буде і група продовженого дня для початкових класів.
 
Наталія Олександрівна також звернула увагу, що російськомовний навчальний заклад, яким є НВК№ 1, серед населення міста залишається затребуваним. Проте існує мовна невідповідність між спілкуванням у дошкільному та шкільному підрозділі комплексу. Щоб її згладити, для дошкільнят впровадять дві паралелі з українською або російською мовою викладання – на вибір.
Проект рішення не був дискусійним, разом з ним затвердили і новий статут НВК№1.
Всього на сесії було розглянуто 23 питання і прийняті відповідні рішення.

 Орджонікідзе: Сесія міськради: про гроші та ініціативи

Плоди співпраці
Наприкінці слово взяла депутат Дніпропетровської обласної ради, помічник народного депутата Андрія Шипка – Марина Петросянц.
Справжньою спільною перемогою назвала Марина Миколаївна той факт, що вперше за 10 років у обласному бюджеті розвитку з’явилися об’єкти м.Орджонікідзе. Міський голова Олександр Шаповал окреслив коло питань розвитку міста та ініціював залучення інвестицій для їх вирішення. Результатом співпраці з депутатською фракцією «Відродження» в облраді та за сприяння Андрія Шипка вдалося отримати кошти для реалізації важливих проектів.
 
Серед них – реконструкція теплових мереж та котельні міської лікарні, яка обігріватиме й НВК№1. Також реконструкція тепломереж із облаштуванням твердопаливної теплогенераторної для міського ПТУ та фільтрів і відстійників на насосно-фільтрувальній станції «Міськводоканалу». В планах і масштабна реконструкція міського парку ім. Мозолевського, площі Івана Сірка та вулиці Центральної (Калініна). Крім цього – ремонт дорожнього полотна по вулиці Незалежності (Інтернаціоналістів) та деяких інших ділянок міських доріг.
 
Олександр Шаповал поділився деталями зазначених проектів та, під оплески присутніх, подякував депутатам обласної ради – Сергію Шуваєву та Марині Петросянц за співпрацю, розуміння міських проблем та сприяння у їх вирішенні.

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.