ВСІ НОВИНИ:

П.Грищенко: Люстрація по-нікопольськи

Загальновідомо, що Верховна Рада України прийняла Закон про очищення влади. Ним передбачена люстрація чиновників, яких поділено на дві групи: перша -  ті, які до 1991 року працювали на керівних посадах в компартії чи комсомолі, були агентами, чи штатними працівникам КДБ, служили політруками  в армії або в міліції; друга -  ті, хто займав відповідальні посади під час правління банди Януковича. Мова йде про міністрів, вищих посадовців прокуратури, міліції, суддів, голів районних та обласних адміністрацій та їх заступників …
 
Як засвідчує життя, мали б бути звільненими із займаних посад близько мільйона українських чиновників. Але, практично всі вони залишилися на свої місцях. Не виняток і Нікопольський район.
 
Найцікавішим є той факт, що виконувач обов’язків голови райдержадміністрації  Микола Хнюкало своєю владою люстрував сам себе та своїх заступникув Лілію Веселовську та Ольгу Бучок з висновком можливості перебування на  займаних посадах.
До речі, не зрозуміло, якими критеріями у свій час керувався голова адміністрації Сергій Воронов, призначаючи Лілію Веселовську своїм заступником, коли жителі Новоіванівської громади  не обрали її сільським головою. Фактично, люди на виборах вже її люстрували. Виходить, не можеш керувати сільською громадою, - іди керувати районом.
 
Дивним є те, що М. Хнюкало у своїй декларації про доходи не вказав джерела надходження прибутків для купівля та облаштування біля десятка магазинів в селах Покровської сільради. Хоч зареєстровані вони на його родичів, всі сільчани одностайно називають господарем самого Миколу Вікторовича. Звідки такі статки у людини, яка останні тринадцять років перебуває на державній службі з досить скромною зарплатою?  
 
Я, як керівник  координаційної  ради  громадських організацій та громадських активістів Нікопольського району, звернувся до новопризначеного голови райдержадміністрації Олега Кириченка із запитом стосовно наслідків люстрації в районі. Відповідь приголомшила: Хнюкало і Веселовська є незамінними кадрами в сучасній складній ситуації. 
Хочу запитати у пана Кириченка: «Наскільки ваша робота співпадає з вимогами майдану, учасником якого ви були, і з гаслом революції гідності «Жити по новому в європейській країні»?

П.Грищенко

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

6 комментариев

Pavel Makarov 19 октября 2015 12:44
может в изложенном и имеется резон, но мне думается, что это результат избирательной компании, где конкуренты выбирают на свое усмотрение методы т.н. "борьбы". И зачастую не совсем честные и открытые...
  • +1
Анатолій Сиротенко 19 октября 2015 14:36
П.Грищенко. Я дивуюсь Вашій активній громадянській активності в районі
на протязі довгих років. Подальшого натхненя і успіхів у Вашій громацькій
діяльності і щоб Ваше фермерське господарство минали всякі негаразди.
  • +1
volody 19 октября 2015 16:16
В отдельных случаях от люстрации пора переходить к кастрации.
  • +4
baybak 19 октября 2015 20:03
Знаю Петра Грищенко.Очень порядочный , честный и смелый человек!!! Зря никогда ничего не говорит.
  • 0
Че Гевара 20 октября 2015 19:45
Цитата: volody
пора переходить к кастрации.

А, по-моему, гильйотина надёжней.
--------------------
PUTIN KHUYLO
  • 0
Человек 21 октября 2015 20:55
Люстрация, кастрация, декларация, демобилизация ...
Под люстрацию попадет 70% депутатского корпуса Никопольского района... - поэтому и нет люстрации. Кстати, а как Хнюкало руководит казачьей организацией района (интересный факт люди рассказали - оказывается и общественная организация карманная есть) в которой одни "патриоты", которые против регианалов "громко кричат".?
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.