ВСІ НОВИНИ:

ЗАКОН ПРО КАСОВІ АПАРАТИ НАБРАВ ЧИННОСТІ

23 липня офіційно опублікований і набрав чинності Закон від 1 липня № 569-VIII про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій.
 
Відповідно до даного закону не будуть застосовувати РРО наступні платники єдиного податку:
• Першої групи;
• Другої групи; 
• Третьої групи (не буде залежати від виду діяльності, але обсяг доходу не повинен перевищувати 1 млн. грн. протягом календарного року)
 
Якщо платником було перевищено у календарному році дохід понад 1 млн. грн., то буде обов’язковим застосування РРО.
Також оновили пункт 2 ст. 9 Закону про застосування РРО. В ній зазначено, що РРО не буде застосовуватися при виконанні банківських операцій, але є наступні винятки:
- Якщо операції з купівлі-продажу іноземної валюти проводяться у касах уповноважених банків;
- Якщо операції проводять комерційні агенти банків та небанківських фінансових установ з приймання готівки для подальшого її переказу(з використанням програмно-технічних комплексів).
 
Також встановлено суб’єктів, які тимчасово будуть звільнятися від санкцій за порушення даного закону:
- Суб’єктів господарювання, які проводять операції з купівлі-продажу іноземних валют, операції щодо приймання готівки для подальшого її переказу комерційними агентами банків та небанківських фінансових установ.
- Суб’єктів господарювання, які надають послуги щодо проведення розрахунків у касах. Такі послуги повинні бути з оформленими прибутковими та видатковими касовими ордерами та видачею відповідних квитанцій, які підписані і завірені печаткою у встановленому порядку.
 
Згідно з новим Законом підприємцям дозволили не зберігати контрольну стрічку РРО протягом 3-х років.
Також передбачено, що сервісні центри будуть обслуговувати РРО без порушення опломбування. Якщо РРО перебуває на гарантійному ремонті, то такій ремонт має бути здійснений не пізніше 7-го робочого дня з дня прийняття на ремонт. Якщо РРО не був повернутий в термін, то вводиться в експлуатацію резервний РРО який зареєстрований на суб’єкта господарювання.
Кабінет Міністрів до 1 вересня має розробити порядок проведення перевірок суб'єктів господарювання на предмет використання РРО.
 
Джерело: rivnepravo.com.ua

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

1 комментарий

Копчик С. 24 июля 2015 13:24
Да уж...И с НДС нововведения которые не радуют явно бизнес..
Кассовые аппараты нужны конечно. только не пойму логики: для первой группы обязательно использование РРО, а для третьей группы нет. Первая группа самая простая и бедная :) это может быть человек продающий носки, которые связала жена. С доходом до 300 тыс и без права наемных работников и платят минимальный фиксированный налог. А третья группа это с доходом до 20 миллионов, работников не ограничено и платят процент от оборота. Так логичнее третью группу обязать работать с РРО, так как они платят налоги в процентном отношении 4% вроде, от выручки за квартал. Там как бы надо контралировать оборот, так как с него и идут прямые отчисления. А первая группа все равно платит фиксированную сумму, что там проверять?
Значить перейду с второй группы на третью ... или в монастырь..:))
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.