ВСІ НОВИНИ:

Нікопольчан зі Святою Трійцею

Дорогі брати і сестри у Христі ! У День Святої Трійці щиро вітаю усіх  православних християн нашого славетного козацького краю міста Нікополь. 
День Святої Трійці, або день П’ятидесятниці – це зішестя Святого Духа на апостолів і водночас є Днем народження Церкви Христової. 

 
 
В кожного з нас свій день народження і кожен мав власну П’ятидесятницю, коли нас, маленьких чи дорослих, помазували святим миром після хрещення – ми приймали благодать Святого Духа так само, як апостоли в день П’ятидесятниці.    
 
Але нам грішним людям осягнути увесь Божестовища, як коштовний діамант, незалежно від тієї чи іншої оправи. 
У чому ж полягає внутрішня краса людини? Кожний скаже, що перш за все в розумі людини. І дійсно, бувають люди талановиті і геніальні, обдаровані надзвичайною силою і гостротою думки , вони володіють найрізноманітнішими знаннями і прокладають нові шляхи в науці. Про людей, які мають такий розум, ми говоримо: великий мислитель, великий вчений, велика людина. 
 
Люди благоговійно ставляться до величі людського розуму. Однак, на жаль, часто розумові здібності стають єдиним мірилом людських достоїнств, і заради цих здібностей вибачаються моральні недоліки. 
 
« Розумна людина » ці слова, на загальноприйняту думку, вважаються найкращою похвалою. 
Віддаючи належне величі людського розуму, не будемо переоцінювати його. Не в цьому одному полягають достоїнства людини.   
 
Для розвитку моральних достоїнств, на допомогу нашій природній немочі як сумній спадщині гріха, подаровані нам благодатні сили Святого Духа. 
Якщо Господь підняв нашу природу настільки, що з’єднав її з благодатними даруваннями Святого Духа, то ми повинні шанувати свою природу і поводитися згідно з її достоїнством.  



Нікопольчан зі Святою Трійцею від прес - служби Нікопольського благочиння УПЦ
Київського Патріархату ієродиякона Меркурія
(Скорохода) 

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

3 комментария

Pаиса 31 мая 2015 18:53
"...Люди благоговійно ставляться до величі людського розуму. Однак, на жаль, часто розумові здібності стають єдиним мірилом людських достоїнств, і заради цих здібностей вибачаються моральні недоліки.

« Розумна людина » ці слова, на загальноприйняту думку, вважаються найкращою похвалою.
Віддаючи належне величі людського розуму, не будемо переоцінювати його. Не в цьому одному полягають достоїнства людини..."


ЗОЛОТЫЕ СЛОВА!!! В PАМОЧКУ КАЖДОМУ ЧЕЛОВЕКУ, И НА САМОЕ ВИДНОЕ МЕСТО!!!
  • 0
Pаиса 31 мая 2015 19:01
С Пpаздником, пpавославные!!!))
  • 0
Мельников Дмитро 31 мая 2015 20:55
Шановний Ієродиякон Меркурій (Скороход)! Дякую Вам за гарне привітання!!
Хочу особисто привітати Вас і всіх українців зі святом ТРІЙЦІ.
Нехай Свята Трійця завжди буде Вашим покровителем. Нехай Бог Отець, Син і Дух Святий завжди піклуються про Вас і завжди оточують Вас своєю любов’ю. Нехай кожен Ваш день, буде наповнений Божими чудесами і Його радістю!!!

Слава Нікополю! Слава Україні!
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.