ВСІ НОВИНИ:

Вшанування пам’яті загиблих в’язнів концтаборів

10 квітня біля меморіалу «Вічна Слава» відбувся мітинг, присвячений Міжнародному дню визволення в’язнів фашистських концтаборів. 70 років тому в’язні Бухенвальда підняли інтернаціональне повстання проти гітлерівців і вийшли на свободу. 
 
Представники міської влади, громадських організацій та небайдужі мешканці міста прийшли віддати данину загиблим землякам, які були закатовані та виснажені фашистами. На заході були присутні і в’язні концтаборів, яким вдалось вижити. В Нікополі залишився всього 141 учасник тих страшних подій. Ці люди не з чуток знають про фашистську безжальність та бездушність. 
 
Голова Нікопольської громадської організації борців антифашистського опору Українського союзу в'язнів - жертв нацизму, малолітній в'язень концтабору Борис Гунько від імені всіх нікопольських в’язнів концтаборів розповів про страшні реалії тогодення, як на собі відчули страждання і приниження фашистського режиму і знають, якою дорогою ціною дісталася нам перемога і свобода.
 
Всі присутні поклали квіти до пам’ятника загиблим в’язням концтаборів та вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

Вшанування пам’яті загиблих в’язнів концтаборів
Вшанування пам’яті загиблих в’язнів концтаборів
Прес-служба міської ради

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.