ВСІ НОВИНИ:

Вартість проживання у модульному містечку знижуватиметься

Для того, аби відкрити модульне містечко, до Нікополя прибули почесні гості з Німеччини, Києва та Дніпропетровської області. Їх зустрічав очільник міста Андрій Фісак разом з представниками місцевої державної служби з надзвичайних ситуацій. 
 
Цей проект був реалізований за фінансування німецької сторони. За їхньої підтримки в Нікополі було встановлено 9 будинків сімейного типу, 3 гуртожитки та дві адміністративно-господарські споруди для переселенців зі Сходу країни. 
 
Під час церемонії відкриття Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччини в Україні Доктор Детлеф Вольтер подякував всім за співпрацю.
Радник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Борис Трейгерман повідомив присутнім, що на Дніпропетровщині встановлено 5 модульних містечок, в яких можуть розміститись 2000 переселенців. Три з них уже відкрито, у тому числі і в Нікополі. Але серйозною проблемою стало наповнення містечок через зависоку вартість проживання у них, від 500 до 800 гривень на одну особу, значну суму якої складає оплата за електроенергію. Ця матеріальна відповідальність повністю «лягла на плечі» місцевих бюджетів, чого вони осилити не можуть. Але обіцяв розібратись на обласному рівні і допомогти вирішити проблему. 
 
Виконуючий обов’язки міського голови Андрій Фісак подякував всім, хто брав участь у зведенні модульного містечка. Під час спілкування із журналістами розповів, що заявляли про своє бажання проживати у ньому 200 переселенців, але підтвердили готовність заселитись тільки три родини чисельністю 20 осіб, через високу вартість. 
 
- Місто на себе взяло адміністративні обов’язки, охорону містечка та прибирання його території. А от комунальні послуги ми взяти на себе не можемо. Тому ми звернулись до Кабінету Міністрів України та Дніпропетровської облдержадміністрації, щоб з’ясувати питання стосовно фінансування модульного містечка, - заявив керівник міста. 
 
Над зведенням містечка для переселенців та утриманням його майна у належному стані цілодобово працювали бригади водоканалу і нікопольські рятувальники. За що отримали заслужені нагороди від начальника Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області, генерал-майора Ігоря Романюка. 
 
Право перерізати стрічку та офіційно відкрити транзитне містечко було надано керівнику міста та почесним гостям. 
Після урочистої частини присутні пішли оглядати умови, в яких проживатимуть переселенці. 
 
Оцінили своє можливе майбутнє житло і переселенці. Серед них був Володимир Поляков, який приїхав до Нікополя із міста Красний Луч Луганської області. Наразі разом із дружиною та трирічним сином мешкає у гуртожитку, в якому вимкнули водопостачання через величезні борги жителів. Володимир залишився задоволений, адже тут дійсно все облаштовано для тимчасового проживання. 
 
Зараз надворі вже весна, тому оплата за проживання у модульних будинках одній людині обійдеться у 300 - 400 гривень, а з потеплінням, звісно, буде зменшуватись. 

Вартість проживання у модульному містечку знижуватиметься
Вартість проживання у модульному містечку знижуватиметься
Вартість проживання у модульному містечку знижуватиметься

Прес-служба міської ради

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

3 комментария

Олег Моцак 6 марта 2015 17:01
Прочитал уже вторую статью об открытии модульного городка и задаю вопрос пресс службе исполкома: сколько будет стоять проживание одного человека??? Вы ПИСАЛИ: 4-03-2015, 19:03 - У Нікополі відкрито транзитне містечко для переселенців
Містечко може розмістити 456 людей У середньому ціна проживання у будинку в теплий період буде складати 200 грн. з людини. Прес-служба міськради

6-03-2015, Жизнь города / Вартість проживання у модульному містечку знижуватиметься(Сегодня, 13:19)
Але серйозною проблемою стало наповнення містечок через зависоку вартість проживання у них, від 500 до 800 гривень на одну особу, значну суму якої складає оплата за електроенергію. Ця матеріальна відповідальність повністю «лягла на плечі» місцевих бюджетів, чого вони осилити не можуть. Але обіцяв розібратись на обласному рівні і допомогти вирішити проблему. Виконуючий обов’язки міського голови Андрій Фісак Під час спілкування із журналістами розповів, що заявляли про своє бажання проживати у ньому 200 переселенців, але підтвердили готовність заселитись тільки три родини чисельністю 20 осіб, через високу вартість.
Зараз надворі вже весна, тому оплата за проживання у модульних будинках одній людині обійдеться у 300 - 400 гривень, а з потеплінням, звісно, буде зменшуватись.
Прес-служба міської ради
  • -1
Копчик С. 7 марта 2015 20:33
Цитата: Олег Моцак
Прочитал уже вторую статью об открытии модульного городка и задаю вопрос пресс службе исполкома: сколько будет стоять проживание одного человека??

На этот вопрос нам и может ответить Виктор Артеменко...может он прольет свет!? А вообще, считаю, что лучше было бы восстановить пустующие общежитие. Места больше чем в вагончике,стены тоже роль играют. Первый этаж отдали бы под магазины и офисы - вот вам и деньги содержать территорию и здание.. А так теперь городской бюджет будет за все платить! Конечно....жалко что ли...кто же экономить будет не свои деньги...а деньги то наши, горожан!? Сколько мне интересно будет стоить теперь охрана, администрация и уборка городка в месяц??? Кто скажет сумму?
  • -2
Другой 8 марта 2015 00:36
Городок открыли и слава Богу! зиму переждали, а весной и летом жить там станет весьма дешевле. пусть и 300 и 200 грн. все равно меньше, чем снимать жилье в городе.
  • +2

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.