ВСІ НОВИНИ:

Затримки соціальних виплат та новий вид державної допомоги

До управління праці та соціального захисту населення останнім часом збільшилась кількість звернень громадян з питання своєчасної виплати державної допомоги та припинення виплат по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.
 
Зважаючи на те, що фінансування державної допомоги, в тому числі допомоги сім’ям з дітьми, здійснюється за рахунок субвенції з державного бюджету до місцевих бюджетів, виплата допомоги не проводиться у визначене число місяця, а здійснюється управлінням праці та соціального захисту населення лише після надходження коштів на зазначені цілі.
 
Виплата державної допомоги за серпень поточного року буде проведена одержувачам за рахунок субвенції з державного бюджету протягом серпня 2014 року при надходженні коштів.
Начальник відділу з питань прийому та прийняття рішень щодо надання усіх видів соціальної допомоги управління праці та соціального захисту населення Надія Остапенко запевняє, що заборгованість з виплати державної допомоги  в місті відсутня.
 
Відповідно до внесених змін до Закону України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні», зокрема, до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», які набрали чинності з 1 липня 2014 року, допомога при народженні дитини призначається у розмірі 41280 грн. незалежно від того, яка за рахунком дитина  народилась в сім’ї. 
 
Як і раніше, одразу всю суму батьки не отримуватимуть. Виплата допомоги здійснюватиметься одноразово у сумі 10320 грн., решта суми допомоги (30960 грн.) родина отримуватиме впродовж 36 місяців рівними частинами по 860 грн.
 
Крім того, внесеними змінами, розділ ІV «Допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку» Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» виключено. Тобто, виплата допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку (як в мінімальному ( 130 грн.) так і у збільшеному розмірі) з 01.07.2014 року припинена всім отримувачам допомоги, які здійснюють догляд за дитиною.
Для родин, в яких виховується одна дитина, яка народилась до 01.07.2014 року, після закінчення виплати одноразової допомоги при народженні дитини ( допомога виплачується протягом двох років ), до досягнення дитиною трирічного віку буде призначена допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку у розмірі 130 грн.
 
Також, з 01 липня 2014 року державою  запроваджено новий вид допомоги – компенсація додаткових витрат на оплату комунальних послуг в умовах підвищення цін і тарифів на послуги.
Постановою КМУ від 5 квітня 2014 р. № 83 затверджено порядок призначення і надання населенню компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг в умовах підвищення цін і тарифів на послуги. 
 
Передбачено, що сім’ї, у яких середньомісячний сукупний дохід за попередні шість місяців не перевищував величини прожиткового мінімуму для сім’ї, матимуть право на отримання компенсації додаткових витрат на оплату послуг газопостачання, централізованого опалення у зв’язку з підвищенням цін і тарифів на послуги.
 
Таким чином, зазначені сім’ї не будуть платити більше, ніж платили до підвищення цін і тарифів на природний газ та енергію.
Для визначення права на компенсацію сім’я має порахувати свій середньомісячний дохід і порівняти його з величиною прожиткового мінімуму сім’ї.
 
Прожитковий мінімум сім’ї   - це  сума прожиткових мінімумів для кожного члена сім’ї відповідно до його належності до основних соціальних і демографічних груп населення.
Встановлені з 01 січня 2014 року розміри прожиткових мінімумів:

для дітей віком до 6 років – 1032 грн.;
для дітей віком від 6 до 18 років – 1286 грн.;
для працездатних осіб – 1218 грн.;
для осіб, які втратили працездатність – 949 грн.

Прес-служба міської ради


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

2 комментария

=невидимка= 9 августа 2014 16:49
в этом месяце на удивление получила детские вовремя!!! Хотя в том месяце их дали аж 25.Я так понимаю для получения компенсации на услуги нужно в совбес идти?
  • 0
Дарья Авраменко 11 августа 2014 10:29
Цитата: =невидимка=
Я так понимаю для получения компенсации на услуги нужно в совбес идти?

Да, в собес, там же, где и детские оформляют
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.