ВСІ НОВИНИ:

Чи бути територіальній громаді Нікополя?

МИ, як громадяни України, є співвласниками державної (загальнонародної) власності :

землі, її надр, води, лісу,засобів виробництва в промисловості, будівництві і сільському господарстві, засобів транспорту і зв'язку, банків, майна організованих державою торговельних, комунальних та інших підприємств, основного міського житлового фонду, а також іншого майна , необхідного для здійснення завдань держави; колгоспно-кооперативної власності: землі, яку займали колгоспи і яка була закріплена за ними в безоплатне і безстрокове користування, засобів виробництва та іншого майна, яке використовувалось для здійснення статутних завдань.

Народ України, що має виключне право на володіння, користування і розпорядження національним багатством України: землі, її надр , повітряного простору , водних та інших природних ресурсів , які знаходилися в межах території Української РСР, природних ресурсів її континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони, всього економічного і науково-технічного потенціалу, що створений на території України і що є власністю її народу, матеріальною основою суверенітету Республіки і використовуються з метою забезпечення матеріальних і духовних потреб її громадян (за п.2 та 3 розділу VI. ЕКОНОМІЧНА САМОСТІЙНІСТЬ Декларації про державний суверенітет України ).

Відповідно до Конституції України 1996 року ми маємо статус людини і громадянина Унітарної республіки (від лат. res publica — справа громади ) України , що підтверджується Паспортом громадянина України .

Відповідно до першого речення п.1 ч.1 Положення про паспорт громадянина України , затвердженого Постановою Верховної ради України N 2503-XII від 26.06.1992р., паспорт громадянина України є документом, що підтверджує громадянство України та статус кожного із нас, як громадянина України та власника держави України, якому належить: земля, основне національне багатство, що перебуває під особливою охороною держави її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу (стаття 13 та 14 Конституції України 1996 року ).

Згідно абз.2 п.1.2 Порядку реєстрації місця проживання та місця перебування фізичних осіб в Україні та зразків необхідних для цього документів (Наказ МВС України від 22.11.2012 N 1077 Зареєстрований в Міністерстві юстиції України18 грудня 2012 р. за N 2109/22421) відомості про місце проживання та місце перебування громадянина вносяться до паспорта громадянина України.

Відповідно до відомостей в наших Паспортах, ми є мешканцями м Нікополь, Дніпропетровської області.Постійно проживаємо на законних підставах у самостійній національно-адміністративно-територіальній одиниці - місті Нікополь, Дніпропетровської обл.., Унітарної республіки Україна та на підставі цього є членом територіальної громади міста Нікополь, яка є власником на своїй території: рухомого і нерухомого майна, доходів місцевого бюджету , інших коштів, землі, природних ресурсів (за п.3 ч.1 розділу V. Територіальне верховенство Декларації про державний суверенітет України та ст.142 Конституції України 1996 року).

Відповідно до приписів ст. 316 та 318 ЦК України територіальна громада - власник національно - адміністративно - територіальної одиниці міста Нікополь і держава Унітарна республіка Україна є юридичними ОСОБАМИ ПУБЛІЧНОГО(від лат. Publica- громада ) ПРАВА і особистою публічною (від лат. Publica- громада ) власністю кожного з нас, як громадянина України, і співвласника державної (загальнонародної) власності :

землі, її надр, води, лісу,засобів виробництва в промисловості, будівництві і сільському господарстві, засобів транспорту і зв'язку, банків, майна організованих державою торговельних, комунальних та інших підприємств, основного міського житлового фонду, а також іншого майна , необхідного для здійснення завдань держави;

колгоспно-кооперативної власності: землі, яку займали колгоспи і яка була закріплена за ними в безоплатне і безстрокове користування, засобів виробництва та іншого майна, яке використовувалось для здійснення статутних завдань.

Згідно з відповіддю від 25.10.2013р. №574/05 Нікопольського міськрайонного управління юстиції на лист від 17.10.2013р територіальна громада міста Нікополь НЕ ЗАРЕЄСТРОВАНА, ЯК ЮРИДИЧНА ОСОБА.

«Україна є республікою» - так визначає ст.5 Конституції України. Республіка (від лат. res publica) - справа громади.

Оскільки територіальної громади міста Нікополь не є юридичною особою і власником, то не може існувати і держава Унітарна республіка Україна.

Кожна людина має свідоцтво про народження, яке підтверджує її народження, та Паспорт, який підтверджує її дієздатність, тобто спроможність мати права та брати на себе обов'язки. Юридична особа є організація, яка створена і зареєстрована у встановленому порядку.

Будь яка юридична особа повинна мати рішення засновників, як свідоцтво про її утворення, та Статут або положення, на підставі яких вона діє та які підтверджує її дієздатність.

Статус юридичної особи і , як наслідок, її дієздатність не може виникнути без рішення засновників про її утворення та без затвердженого засновниками Статуту.

Саме тому територіальна громада міста Нікополь , як власник і суб'єкт правовідносин, є недієздатною примарою, яка не має ні факту свого утворення, ні Статуту, без якого не може діяти жодна юридична особа згідно із законодавством України. Юридичним наслідком цього є її повна недієздатність, тобто неспроможність набути статус власника і суб'єкта правовідносин. Також наслідком цього є відсутність у територіальної громади міста Нікополь представницьких органів місцевого самоврядування та неможливість утворення на цій території інших органів влади, оскільки без цього їх утворення на території національно — адміністративно-територіальній одиниці міста Нікополь неможливе у порядку, встановленому Конституцією України та чинними міжнародними договорами.

Так на території міста Нікополь _ нібито існує особа з назвою “Нікопольська міська рада” код ЄДРПОУ: 37338501. На запит від 18.10.2013р. не надано чіткої, вмотивованої відповіді, хто є засновником юридичної особи «Нікопольська міська рада» та яку діяльність вона веде на території м. Нікополь. Станом на 1.12.2013р не вдається це встановити.

Згідно з цим, особа з назвою “Нікопольська міська рада” не є і не може бути органом місцевого самоврядування за відсутності рішення про утворення та Статуту територіальної громади міста Нікополь, якими такий орган має бути визначений. У той же час відомості про особу з назвою “Нікопольська міська рада”(ЄДРПОУ:37338501) внесені у Єдиний державний реєстр 21.05.1997 р. у порушення ст.142 та 143 Конституції України та за відсутності чинного закону України”Про місцеве самоврядування”. Отже ця особа фізично не може бути органом місцевого самоврядування.

У зв'язку з цим, наша з вами територіальна громада міста Нікополь не могла утворити свої власні адміністративні структури з урахуванням місцевих потреб і необхідності забезпечення управління спільною сумісною неподільною власністю.

Саме тому на території м. Нікополь не існує жодного утвореного і дієздатного органу державної влади , який би мав одночасно всі необхідні для своєї діяльності документи.

Так необхідно з‘ясувати, чи Нікопольське МВ ГУМВС України в Дніпропетровській області та Прокуратура м. Нікополь мають розпорядчі акти про утворення.

Згідно із ЗУ”Про прокуратуру” прокуратур міста в Україні лише дві — в Києві і Севастополі. Відповідно до цього закону в м. Нікополь не може існувати Прокуратура міста Нікополь, бо закон України”Про прокуратуру” ніколи не передбачав і не передбачає зараз наявності жодного відокремленого підрозділу у органа прокуратури України.

Особа з назвою “Управління Пенсійного фонду України в м. Нікополь“(код ЄДРПОУ:37837355) вважає себе територіальним органом Пенсійного фонду України. При цьому не вдається встановити, хто є засновником, чи є якийсь розпорядчий акт, який би доводив її належність до територіальних органів Пенсійного фонду України.

І так абсолютно з усіма юридичними особами, які привласнили владні повноваження і які діють на території м.Нікополь.

Ми всі є - Громадяни України. Ми всі є громадяни Унітарної держави Україна, маємо свідоцтва про народження в УРСР та паспорт громадянина України, а тому ми всі є співвласниками національного багатства за Декларацією про державний суверенітет України та Конституцією України. У зв'язку з цим , згідно з ст.13 Конституції України та цивільним законодавством України разом зі мною ви маєте спільний рівноцінний обов'язок щодо охорони, збереження, утримання та примноження нашої спільної сумісної неподільної публічної власності - майном територіальної громади міста Нікополь.

На підставі цього саме на вас, панове громадяни України, які у шахрайський спосіб називають себе посадовими особами не існуючих органів влади територіальної громади міста Нікополь, покладається подвійна відповідальність за забезпечення безпеки проживання на території національної адміністративно - територіальної одиниці міста Нікополь та обов'язок встановити конституційний лад на території міста Нікополь шляхом утворення власника - територіальної громади, яка, як первинний суб'єкт місцевого самоврядування та носій функції і повноважень, утворить у законний спосіб всі місцеві органи влади, а саме: прокуратуру, міліцію, суд, державну виконавчу службу, пенсійний фонд , податкові органи , які відповідно до ст.6 Європейської Хартії місцевого самоврядування та ст. 142 Конституції України є відповідними адміністративними структурами територіальної громади і забезпечуються нею ресурсами для виконання своїх завдань.

У випадку невиконання свого обов'язку, як громадянина - власника за ст.13 Конституції України, і продовження розкрадання національного багатства України через само-утворені суб'єкти господарської діяльності з назвами органів державної влади та місцевого самоврядування будемо вимушені в процесі утворення територіальної громади ставити питання про вашу особисту цивільну( майнову) і кримінальну відповідальність за особисті статки кожного з вас, які були набуті у злочинний спосіб за рахунок національного багатства України та знищення національної економіки, або шахрайським шляхом чи шляхом вимагання за рахунок інших громадян України.

 

Мешканець м. Нікополь Шутько Н.С.

 

 


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

11 комментариев

Незнайка 3 декабря 2013 13:00
Судя по количеству комментариев по данной статье, громады не будет. Так как народ настолько тупой, что его ума хватает только на говно-сарказм и высказываний типа РИТА и т.п. Где те предвзятые комментаторы, которые с таким пылом готовы писать о вреде нынешних управленцев? Что - ума не хватило прочитать пару строк из законодательства? Похоже, что ваше возможности - это тупые коменты , промыв косточек всяким мелким "ВАСЯТКАМ", мусорным бакам, написание сочинений что-то вроде "у меня тоже есть мнение" и пустые иллюзии. Позор тупеющей массе
  • 0
Палыч 3 декабря 2013 15:29
Прочитал, ужаснулся, ощупал себя--вроде бы существую, еще раз прочитал, усомнился--не мираж ли я? Вроде бы нет, но за весь Никополь отвечать не могу, потому как повторяется армянский анекдот: перелистал Ашот весь словарь в поисках нужного и заявил, что словарь неполный, потому как ж.па есть, а слова нет". Так ведь это все на бумажках,значит, бумажками и исправляется.Если голова и громада не хочет построить высший законодательный орган, чтобы внести одним махом изменения во все документы, можно и по другому--подговорить Мусиевку пойти войной на Никополь и спалить его дотла (все это на бумаге, естественно), оформив бумажной справкой из ЖЭКа превращение Никополя в пустыню. А потом уже легко прийти трем желающим на пустырь, сотавить устав и зарегистрировать себя как громаду и принять в нее всех остальных никопольчан за исключением барыг, наркоманов,ненужных ментов, прокуроров и судей и т.п.Как-то так, но головой поработать придется.
  • 0
Громадський контроль 3 декабря 2013 16:05
Цитата: Палыч
Как-то так, но головой поработать придется.

Так працюйте. Це вже ваша проблема.Інформація для роздумів є.
  • 0
filina 3 декабря 2013 16:12
Питання створення територіальної гомади не прописані ні в Конституції, ні в жодному Законі .Після прийняття Конституції України згідно з 142 статтею усе рухоме та нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, земля, природні ресурси мали бути передані територіальним громадам. А держава мала брати участь у формуванні доходів місцевого самоврядування, фінансово підтримувати місцеве самоврядування. Аналогічно за Земельним кодексом і Лісовим кодексом громада мала стати власником комунального майна, зокрема лісів і землі. Проте, починаючи з 1996 року, жодна обрана Верховна Рада не виконала вимог Конституції України.
Источник: http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%96%D0
%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B0_%D0%B3%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%B4%D0%B0
  • 0
Палыч 3 декабря 2013 17:53
Не про мою голову идется, о коллективном разуме речь, тут не проходит--все за колхоз, но в соседнем селе.
  • 0
szlahta 3 декабря 2013 18:32
А почитайте уважаемые последнюю Пивденну Зорю и поймете откуда ветер дует и почему это КРК так забегало! yahoo1
Новый закон готовят про территориальные громады!chih А ларчик то просто открывался!!! money
  • 0
szlahta 3 декабря 2013 19:08
НЕ КОМПОНУЄТЬСЯ !!!
Ну вот уже и фотожабы появились на ваш проект!!! burumburum
  • 0
Гоша 4 декабря 2013 09:49
Да в городе
Цитата: szlahta
А почитайте уважаемые последнюю Пивденну Зорю
Что Вы говорите! А Вы еще в интернете версии поищите,территориальные громады по Украине уже активизируются. Даже со стороны парламента, по ходу поняли, что люди умнеть стали. Но судя по Вам не все - у Вас на уме одно и тоже... Печально. А между прочем, человек с Вашим опытом работы в общественности мог бы сделать определенный весомый вклад в процессе организации такой громады в Никополе!
  • 0
szlahta 4 декабря 2013 10:23
Цитата: Гоша
Что Вы говорите!

Говорю то что знаю.Если за это дело взялся Полоз, то это неспроста.А кто вам сказал, что возглавят это движение честные люди?
А как может существовать две системы власти вместе? Вот выйдет Закон, узнаем правила игры, вот тогда можете что то предлагать... А так все сказки.
  • 0
Гоша 4 декабря 2013 10:44
Цитата: szlahta
Вот выйдет Закон, узнаем правила игры, вот тогда можете что то предлагать... А так все сказки.

Прежде чем в очередной раз пиарить любимую тему свою, почитайте законодательство - полезно станет. "Територіальна громада - є юридичними ОСОБАМИ ПУБЛІЧНОГО ПРАВА". Учите законы граждане! Кто такая громада? Підставою утворення громади є рішення 50 відсотків + 1 голос. Ви смысл этого аппарата улавливаете? Народ есть непосредственная власть! А Вы к чему зазываете? Нафиг нам страной править? Ее и без нас раздеребанят!? Тьфу angry
  • 0
Гоша 4 декабря 2013 14:26
Цитата: szlahta
цитировать

http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/280/97-%D0%B2%D1%80- Это мое Вам пожелание, изъявите интерес по заданной теме!
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.