ВСІ НОВИНИ:

Як козачата Нікополя до Хортиці на Січ докотилися

29 жовтня дві шкільні команди – козацькі курені військово – патріотичної, спортивної гри "Зірниця на козацьких стежках", переможці 2012 року - команда двадцять першої школи та  2013року команда - двадцятої школи побували на екскурсії на острові Хортиця.

Екскурсію влаштували ініціатори та організатори щорічної програми – гри "Зірниця на козацьких стежках" Асоціація громадських організацій міста Нікополь "Авангард" у складі якої, ключові  дії по цим заходам виконують громадські організації "Нікопольська Січ" ГУК ВЗН отаман Олександр Шевченко та  "Союз Ветеранів Афганістану Нікополя" голова Олександр Дніпровський, до складу Авангарду входять, також, організації: ветеранів МВС, Чорнобильців, прикордонників, десантників, інвалідів Афганської війни та "Аква".

Нікопольська Січ  з 2010 року втілює військово – патріотичну програму для формування особистості підлітків, основа її взята з військово – патріотичної програми "Сокіл"(Джура), спочатку вона називалась "Козацькими стежками", потім "Зірниця на козацьких стежках». Нарешті у 2011році міська влада погодилась  і восени відбулося  відкриття гри, яке своєю похідною цікавістю запало в душі і згадується  з радістю багатьма школярами та вчителями. Асоціація могла використати  кошти затрачені на екскурсію для інших справ, яких не мало, особисто у інвалідів, та розуміння необхідності виховання молоді не залишає розум та душу воїнів що у запасі.

Так осіннім ранком, після похідного шикування та інструкцій, перед двадцятою школою,  два мікроавтобуси з 24 школярами – джурами, двома вчитилями та головами організацій вирушили, на Січ, але дорога була не простою. Крім іншого, у Нікополі та на  трасі, цілі сутки,  нібито молоко стояв туман, ми дуже переживали що діти не побачать чарівні краєвиди острова, але Хортиця знову підкреслила свою містичну силу, бо саме на острові та навколо нього туману не було. Благословенну енергетику острова підкреслює ще той факт, що навіть біля води там відсутні комарі – маленькі вампіри. Це був будній, простий день, та нас здивувала величезна кількість туристичних автобусів, що привезли відвідувачів з різних куточків України. І мене знову захлеснула обуреність на нашу місцеву владу, що так погано розуміє історичну привабливість Нікопольщини, а ще більше мої емоції підігрівали екскурсоводи, які "дивували" наших школярів, дізнавшись звідки ми, висловами : «А Нікопольщина , це центр розташування Запорозьких січей!». Діти були здивовані помпезністю природи острова, чудотворною красою Дніпра з сивими та суворими скелями кам'яних порогів, що прикрасила різнокольоровістю дерев мудра осінь.

На дорогах для туристів зустрічаються кам'яні та дерев'яні пам'ятники, різьбові дерев'яні указники руху на туристичні об'єкти, сувенірні лавки. «Ухти! Суперово! Як в кіно!» - здивовано викрикували зі строю джури побачивши частокіл з ровом Січі та верхівки Січової церкви, одразу попросили зупинитися для фотографувань, хвилин п'ятнадцять біля частоколу їм здавалося замало, бо не знали що їх очікувало по переду. Ми замовили екскурсоводів по Січі та музею, але я тільки те і робив, що ледве вдержував біля цікавих розповідей екскурсоводів наших школярів, які намагалися задовольнити спрагу  зацікавленості до побаченого по своєму. Майже в усі гармати позаглядали та обмацавши їх наші джури, які гармати побільше були осідлані нашими маленькими берегинями. Кожен курінь на Січі як кімната сюрпризів козацького побуту з  якоюсь часткою Січової історії.

Мені особисто сподобався курінь кошового отамана, де все здавалося до болі знайомим, тільки хтось з наївним знанням справи намагався упорядкувати речі. Зайшовши до церкви діти поводились легко, але коли я став у молитві було тихо, перехрестився та у поклоні пристав лобом до ікони Покрови Божої Матері, коли піднявся, за мною стояли молоді отамани наших дитячих козацьких куренів і де кілька джур, які зробили теж саме.

Недаремно – подумав я, все-таки недаремно ми витрачаємо час та сили. Діти дуже жалкували, що було мало часу, щоб побути на Січі, двох годин дуже за мало.  Музей був переповнений туристами, тому нам запропонували екскурсію з кінця експозиції, де ми одразу попали до панорами Великої Вітчизняної війни.  Учасники бойових дій в Афганістані Олександр Дніпровський та Олександр Яровий   були у захваті від того враження що створює ця наче зупинена  в часі  жахлива подія бою на березі Дніпра з танками, літаками, зривами, вбитими і пораненими та воюючими солдатами. Далі було ще дві панорами доби Руського лицарства та козацтва, історія в скульптурах та документах і речах, зброї що передають дух часів від Скіфії та козацтва, навіть величезний ствол деревини з яких козаки робили човни. Дуже мені сподобалась залізна скульптура Петра Калнишевського та січового  козака. Помітив я, що багато речей були привезені та подарені музею саме за останні два три роки. 

Діти вийшли з музею задоволені і  втомлені та це не зупинило їх нарешті забігти на височенний курган напроти входу у музей, на якому, зазивав до неба величезний дерев'яний хрест, а поруч гордо майорів державний прапор України внесенний до книги рекордів України як самий високо встановлений над рівнем моря прапор, встановлений за ініціативою громади міста Запоріжжя. Підхопив вільний вітер в натхненно піднятих до неба руках Нікопольських козацьких джур і перехідний прапор  "Зірниці на козацьких стежках". Під курганом, під дубочками, на узбережжі Дніпра присіли наші козачата поїсти перед дорогою додому, щось пошептавшись питають у мене: "Пан отаман, а яка у вас зарплатня за оце, що ви козакуєте, отаманствуєте, скільки платять? " Трохи засмутившись, здивував дітей відповіддю, що, поки що, плачу я за свою діяльність своїм часом, зусиллями, а де коли і коштами з свого сімейного бюджету, як сказано у Святому письмі – віддай десятину Богу.

От ми і служимо Богу, козацтву та Україні!  Коли йшли до автобусів і вигукували голосно - Будьмо! Гей! Слава Україні! Героям Слава! Завзятий пожилий козак - рідновір, що стояв біля лавки з оберегами та амулетами, спитав : "Звідки ж такі завзяті козачата? " Кажу:" З Нікопольщини!" Він  бухикає усміхаючись: " Тоді ясно! " Вже як сіли у автобус один з джур каже: "А можна до вас в організацію? Хочу бути справжнім козаком! "  І це як бальзам на душу, бо не даремно, не даремно витрачаємо час на молодь, якій на перший погляд начебто воно і непотрібно, а потім бачиш, як на твоїх очах формуються справжні захисники Вітчизни, добрі люди.

   Останнім часом все більше стає питання про козацтво, що це, сучасна національна мода? Національний фарс ? Афера, чи національна рятувальна ідея, ідеологія, що воно таке? Як приклад для пояснення хочу навести недавню подію у селі Павлопіля Нікопольського району, де дітям  всього другого класу  провели підготовчий захід по вступу до козацтва. Перед цією подією мені зателефонувала вчителька цього  класу, ініціатор цієї ідеї, просе про підтримку і каже, що довгий час шукала на чому можна виховувати дітей, ідеології не якої немає, і якось випадково потрапила в інтернеті на Козацьку педагогіку, як осяяло, це саме те, що треба! Дізнавшись що у цьому класі всього сім хлопців, це як раз за чисельністю РОЙ ( команда) для військово – патріотичної, спортивної програми - гри"Сокіл"(Джура), запропонував відразу починати роботу з виховної програми цієї гри.

Таким чином, будуть виховані  патріоти. І це не одиничний випадок. Але буває не мало ситуацій коли іграшкові "генерали " – герої та академіки самостворенних пустодзвонних паперів, для галочки у реєстрі, оптом приймають собі в організації цілі заклади, де діти, підлітки присягають не розуміючи що вони роблять, це паплюження ідеї, як наслідок безпечності державних діячів, що затримують вихід Закону про козацтво. Та в цілому, у лавах козацтва, все одно, залишаються тільки справжні патріоти, а "генералам" не довго вже бавитися залишилося.   І як не крути, а в Україні , на сьогодення,  ідеологія козацького Звичаєвого Права, це єдине, що може виховувати нове покоління у добропорядному, патріотичному, національному дусі.

                                              Отаман ГО "Нікопольська Січ" ГУК, член правління АГОН "Авангард"

                                                                                                                                                Шевченко О.В.Як козачата Нікополя до Хортиці на Січ докотилися
Як козачата Нікополя до Хортиці на Січ докотилися
Як козачата Нікополя до Хортиці на Січ докотилися
Як козачата Нікополя до Хортиці на Січ докотилися
Як козачата Нікополя до Хортиці на Січ докотилися
Як козачата Нікополя до Хортиці на Січ докотилися
Як козачата Нікополя до Хортиці на Січ докотилися
Як козачата Нікополя до Хортиці на Січ докотилися
Як козачата Нікополя до Хортиці на Січ докотилися
Як козачата Нікополя до Хортиці на Січ докотилися
Як козачата Нікополя до Хортиці на Січ докотилися
Як козачата Нікополя до Хортиці на Січ докотилися
Як козачата Нікополя до Хортиці на Січ докотилися
Як козачата Нікополя до Хортиці на Січ докотилися
Як козачата Нікополя до Хортиці на Січ докотилися


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

28 комментариев

hanter 8 ноября 2013 11:01
Оценка 5. Чего там я ужа не видел с погонами и других енерал-адмиралов какачества?
  • 0
szlahta 8 ноября 2013 13:38
Последний абзац понравился!Молодцы!
  • 0
bara 8 ноября 2013 20:31
И казаки МОЛОДЦЫ! Только печально смотреть, как атаман ГО "Нікопольська Січ" ГУК постоянно льет грязь на казачество другой формации*
Казаки - объединитесь против "идиотизма правления".
Одни в форме ходят с орденами, другие в шапках "с перьями" - хорошо, что люди что то делают и прославляют наш край* Но пока мы будем "искать" конфликт (это атаману Нікопольська Січ" ГУК), то кроме "поломанных ног" мы ни чего не получим***
  • 0
Babuin 8 ноября 2013 21:01
bara,
Здесь Вы правы - вроде бы и идея одна (казачество), но казаки данной организации в каждой своей статье "обливают грязью" другое направление казачества. Хотя кроме аргумента - формы и наград я ни чего другого не слышал. Так же смешна и наша Верховная Рада - все за процветание Украины, за социальные гарантии- а в итоге как использовался человек, так и используется***
  • 0
szlahta 8 ноября 2013 21:14
Цитата: Babuin
Хотя кроме аргумента - формы и наград я ни чего другого не слышал.

Люди гибнут за металл...Вспомнить далекий 1999(если не ошибаюсь)... Приехали люди с Запорожья и наши с Никополя. И давай за жизнь и за металл беседовать...Но полились бюджетные деньги сами понимаете кому. С тех пор и война идет.Одним все, а остальным шиш...Это если кратко, а если повесть писать - кто в администрацию и к какому президенту ездил и т.д. и т. п.....
  • 0
szlahta 8 ноября 2013 22:15
Цитата: Babuin
вроде бы и идея одна (казачество),

А есть еще много других казаков...
Есть к примеру секция Боевого Гопака Клосса.Тоже возит воспитанников на Хортицу на казацкие фестивали. Бои лава на лаву. До 200 человек участвуют. И одиночные бои.Сын занимался и ездил на Хортицу несколько лет .Впечатлений море.
Так что есть козаки- Шевченко, Клосс, Романов и др.- действительно детьми занимаются.
  • 0
За РИТу 8 ноября 2013 23:12
Цитата: szlahta
Так что есть козаки- Шевченко, Клосс, Романов и др.- действительно детьми занимаются.

Романов умеет. Наверное создал детскую школу Кляуза. Из серии тайных друзей Токаря. Руслан и его команда прям. Нашли идола токарёвского))))))
  • 0
szlahta 8 ноября 2013 23:26
Цитата: За РИТу
Нашли идола токарёвского))))))

Знаю его давно... Есть у него и хорошие и темные черты.Человек не однозначный. Но то что возил 10 детей на игру в Киев -факт. Спонсор Лапинская Сечь.Так что тут вы все таки не правы. У меня был конфликт с атаманом Лапинки, но нужно сказать, что мнение о нем и его Сечи изменилось в лучшую сторону. Добрые дела сами за себя говорят!!!
  • 0
Олександр Шевченко 8 ноября 2013 23:49
bara,Цитата:Казаки - объединитесь против "идиотизма правления". Но пока мы будем "искать" конфликт (это атаману Нікопольська Січ" ГУК), то кроме "поломанных ног" мы ни чего не получим***)
А ви з якої організації? Схоже що з "другой формации".) Грязь л*ють на козацьку ідею ті, що своїм клоунськими ілюзіонами та аферами з орденами,погонами та іншими громадськими "званнями",що видаються за державні,фактично,зробили з козацтва посміховисько,а називають свої дії - "поднятием" сучасного козацтва. Крім цього, саме ця - розцяцькована сторона, провокує на конфлікт!Від якого, до речі,за ради ідеї,ми, поки що, уходимо. В публікації була висловленна наша позиція, з черговою надією,що нарешті, "другая формация" почує, та перестане поплюжити ідею козацтва. Досить вже бавитися орденами,погонами та бумажками,використовуючи диряве законодавство!Займайтеся реальними справами! Тоді у козацтві, як і по Україні, буде єдність і добробут!
  • 0
Честный 9 ноября 2013 18:37
О.Шевченко щиро дякую Вам за Вашу громацьку дияльнисть. Не звертайте увагу на недоброзичливих людей вони Вам заздрять.
  • 0
Олександр Шевченко 9 ноября 2013 23:52
Дякую Честний! Дякую всім за підтримку!)
  • 0
Слесарь 10 ноября 2013 00:29
Цитата: szlahta
Добрые дела сами за себя говорят!!!

У однопартийцев спросите. Сердитова, Разина... А потом у Свободовцев. А потом у других "..Краинщиков". А потом у некоторых сослуживцев. А потом.. Не буду перечислять. Единственное скажу. Валик. Дела давно забытых дней, в виде актов отдела коптроля не забыты и есть. Ждут своего часа. Уйдет твой Руся -милователь, всё как поплавок всплывёт. И выборочное правосудие тоже. А вы говорите... Там само тёмное пятно. Без проблесков.
  • 0
szlahta 10 ноября 2013 00:53
Цитата: Слесарь
Не буду перечислять.

Вы еще кума вспомните....
На страшном суде так и делают... Кладут на весы добрые и злые дела. Злые видно всем, а добрые незаметны.
Все я знаю, но ... look
  • 0
Слесарь 10 ноября 2013 01:32
szlahta,
Увы.. Не всё...
  • 0
Анюта 11 ноября 2013 11:12
Первое, что настораживает - это название. Ну что значит "докотилися"?
  • 0
Babuin 11 ноября 2013 16:00
Анюта,
Чего вас это "настораживает" - авторское название...
Главное, что детям вниманием уделяют, это хорошо.
  • 0
Анюта 11 ноября 2013 17:01
фраза: " Как вы до такой жизни докатились" известно только мне? Цитата "той факт, що навіть біля води там відсутні комарі – маленькі вампіри" - і дійсно дивно, як це у листопаді немає комарів! mocking1 - Містика rofl А вообще, молодцы, на Хортице воздух чистый
  • 0
Анюта 11 ноября 2013 17:17
сдается мне, что основная часть текста - это позаимствованное сочинение школьника о чем свидетельствует изменение шрифта и наличие стилевого перехода в конце. Не понимаю - вчителька попросыла допомоги - что это за педагог, который не может рассказать детям элементарных вещей, провести работу с родителями? С чего начинается Родина - да с семьи. Где мама уважает папу, дети чтят родителей.
  • 0
Олександр Шевченко 11 ноября 2013 18:34
Анюта,Педагог правильно робе бо знає,що у державних програмах пропонується до подібних заходів долучати громадські організації. А комарів на Хортицьких пляжах немає навідь у літку,це дійсно містика... Тільки дивно, що ви наче вже не маленька, а в містику не віруєте. Як що щось не зрозуміло якійсь особистості,або наукі, це не значить що цього не існує. Кожному по його вірі доступне... і осуджувати тут безглуздо. ) Дякую за увагу мідам!Хай щастить! cvetok
  • 0
Муся 11 ноября 2013 20:01
Цитата: Олександр Шевченко
не маленька, а в містику не віруєте.

Хорошая тактика - первобытные люди огонь тоже мистикой считали. Вы, раз уж дружите с педагогами - обратитесь, они Вам пояснят причину этой таинственной закономерности. Вы ведь верующий человек, о Боге пишите. Не путайте свою неосведомленность с мистикой. Мистика - это хлеб для телевиденья, но не более. В этой жизни много неизведанного,но тем не менее научное обоснования есть всему разумному.
Цитата: Олександр Шевченко
ожному по його вірі доступне...
Вы это в псих диспансере расскажите, там люди тоже веруют - может преувеличиваю, но там, как в анекдоте- все Наполеоны и все в это верят
  • 0
Муся 11 ноября 2013 20:10
Цитата: Олександр Шевченко
саме ця - розцяцькована сторона, провокує на конфлікт!
А чем Вы от них отличаетесь? Папаху одели просто так? Если Вы не провокатор,тогда сдерживайте себя в упреках, именно так должны вести себя офицеры - они не тратят свое время на упреки других - они заняты делом. Что то нигде не видно, что бы Ваши , даже не знаю как сказать,(коллегами Вас назвать нельзя) о Вас и Вашей организации хоть раз упомянули в своих отчетах, а они много публикуют,и в газетах и в интернете ( по сему видно, что тоже проводят свою работу). Раз уж не умеете находить общие темы, так хоть не тратьте энергию на упреки. Вы ж не обязаны и Вам тоже. Аль есть личная не приязнь, от затаенной обиды. ... А работа у Вас правда хорошая, с детьми - молодцы! По больше таких людей в обществе, все бы дети были под присмотром!
  • 0
Олександр Шевченко 11 ноября 2013 22:10
Муся,Для того щоб знати хто чим відрізняється треба активно приймати участь громадських справах...Наберіть у Гуглі,або інших поісковиках :Отаман Олександр Шевченко,Козацький десант або Нікопольська Січ. А що до містики,по перше не треба сприймати це так завзято,це гра слів та поннять.)Це всеодно що зреагувати з пропозицією піти до псих діспансера Діду Морозу...) По друге вивченням цього питання я займаюсь з юності,від часів 80-их СССР. А у 1997 році повернувшись з Москви почав писати у виданні "Никопольские известия" на цю тему. Тоді, саме з моєї статті,зам.гл. редактора Светлана Конавалюк відкрила рубрику "Чудеса да и только",цю тему вони витримують і досі, тільки тепер в "Репортере" рубріка називається "Не укладывается в голове". Далі,заснував та приводив до студії радіо 101,2 Fm у передачу "Эволюция" ізотериків,екстросенсів,уфологів,вчених та інших,досліджували цю тему з ними у ефірі.Потім ще довгий час у якості журналіста я досліджував цю тему у Москві,приймав участь у наукових конференціях, маю публікації у наукових збірниках. З 2003 року прийнятий до Міжнародного союзу слов*янських журналістів у місті Москва. У 2005-6 р.р.провели Нікопольським відділенням Союзу по школам і серед поетів не мало заходів,за що,з нагоди Дня журналіста міський голова нагородив мене грамотою "...за висвітлення історичних подій нашого краю та Держави,культурне та духовне виховання молоді." З 2002 року,офіційно (прийнятий до лав),займаюсь розвитком козацької ідеї. Саме зацікавленість питанням містики та Віри вивело мене на шлях Служіня Богу,козацтву,Україні. І хоч я Православний козак та поважаю і вивчаю релігії інших народів світу... Козацька діяльність, це не останне, що я робитиму на цьому світі. Головне питання, яке повстане найближчим часом,це питання міжрелігійних стосунків народів планети,тому потрібна об*єднуюча научна парадігма устройства Світу. А наука каже,що містика це те, що не усвідомлює людський розум. До речі, жінка це містичне Створіння...) Тому, я Вам дуже вдячний за увагу мідам! Хай щастить! rose
  • 0
Олександр Шевченко 11 ноября 2013 22:32
Муся. Для того щоб знати хто чим відрізняється треба активно приймати участь громадських справах...Наберіть у Гуглі,або інших поісковиках :Отаман Олександр Шевченко,Козацький десант або Нікопольська Січ. А що до містики,по перше не треба сприймати це так завзято,це гра слів та поннять.)Це всеодно що зреагувати з пропозицією піти до псих діспансера Діду Морозу...) По друге вивченням цього питання я займаюсь з юності,від часів 80-их СССР. А у 1997 році повернувшись з Москви почав писати у виданні "Никопольские известия" на цю тему. Тоді, саме з моєї статті,зам.гл. редактора Светлана Конавалюк відкрила рубрику "Чудеса да и только",цю тему вони витримують і досі, тільки тепер в "Репортере" рубріка називається "Не укладывается в голове". Далі,заснував та приводив до студії радіо 101,2 Fm у передачу "Эволюция" езотериків,екстросенсів,уфологів,вчених та інших,досліджували цю тему з ними у ефірі.Потім ще довгий час у якості журналіста я досліджував цю тему у Москві,приймав участь у наукових конференціях, маю публікації у наукових збірниках. З 2003 року прийнятий до Міжнародного союзу слов*янських журналістів у місті Москва. У 2005-6 р.р.провели Нікопольським відділенням Союзу по школам і серед поетів не мало заходів,за що,з нагоди Дня журналіста міський голова нагородив мене грамотою "...за висвітлення історичних подій нашого краю та Держави,культурне та духовне виховання молоді." З 2002 року,офіційно (прийнятий до лав),займаюсь розвитком козацької ідеї. Саме зацікавленість питанням містики та Віри вивело мене на шлях Служіня Богу,козацтву,Україні. І хоч я Православний козак та поважаю і вивчаю релігії інших народів світу... Козацька діяльність, це не останне, що я робитиму на цьому світі. Головне питання, яке повстане найближчим часом,це питання міжрелігійних стосунків народів планети,тому потрібна об*єднуюча научна парадігма устройства Світу. А наука каже,що містика це те, що не усвідомлює людський розум. До речі, жінка це містичне Створіння...) Тому, я Вам дуже вдячний за увагу мідам! Хай щастить! rose
  • 0
Слесарь 11 ноября 2013 22:58
Олександр Шевченко,
И еще раз! Ну, что бы закрепить!
  • 0
Олександр Шевченко 11 ноября 2013 23:05
Слесарь, parik На нескольких сайтах сразу...а комп старий підвисає...
  • 0
Муся 12 ноября 2013 09:32
Олександр Шевченко, Вам також успіхів, мусьє yes1
  • 0
Незнайка 12 ноября 2013 11:41
Цитата: Олександр Шевченко
Саме зацікавленість питанням містики та Віри вивело мене на шлях Служіня Богу,козацтву,Україні. І хоч я Православний козак та поважаю і вивчаю релігії інших народів світу...

А религию сомалийских пиратов, которых тут на форуме также казаками нарекли - тоже изучаете? zombobox Мистика игра слов и понятий - определение А. Шевченко и
Цитата: Олександр Шевченко
А наука каже,що містика це те, що не усвідомлює людський розум
, то есть то, что не может объяснить логика ?
  • 0
Олександр Шевченко 13 ноября 2013 23:39
Незнайка, Ні, маленький, про піратів,то не наші мультіки.) Та ми їх давно вже знаємо,бо, як ти правільно підмітив, "казацькими" їх нарекли. Ту "релігію" вони склали з інформації від багатьох езотеричних школ,тільки погано склали, а головне,що самі не витримують прості норми духовного розвитку,а так,то пастка...Єдине що втішає,що вони щиро впевненні у своїх поглядах,тож Бог їм суддя. А як для Незнайки ти завзято зрозумів,що до логіки!) До речі,саме у вивченні логіки,як явища,вчені на прикінці двадцятого століття зайшли у тупік,а рухатися далі їм як раз і не вистачило знань езотеріки,теософії та іншого подібного. Як не станно... В основі всьго лежить інформація.Іформація - це Божа матерія,яка попадаючи у час стає енергією,(а далі по теорії Енштейна)рухаючись у часі накаплює еквевалентну собі масу уплотняючись в особисту форму,на кінцевому етапі, ми маємо сформованні обставини,речі,істоти та інщі субстанції.Тож недаремно хтось сказав,що Світ по справжньому змінюють пророки,філософи,вчені,письменники та поети (журналісти)тоб-то ті,хто має вплив через свідомість на душу людини,хто відчуває ЧИСТОТУ - істіну Бога. Дякую за увагу! chih Хай щастить!
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.