ВСІ НОВИНИ:

Звернення отамана Затопської січі Віталія Мандика

        Шановні відвідувачі блогу Козацького товариства «Затопська січ»! Дуже вдячний Вам за небайдужість до суспільних проявів в нашій державі, вважаю, що кожна людина має право на свою думку, відстоювання своїх поглядів на життя , соціальні події, сформовані життєвим досвідом. Тому деякий негатив, висловлений в коментаріях до наших останніх публікацій, на мою думку, визваний певною неінформованістю про засади,  ідеологію, на яких формувалася громадська організація «Затопська січ».

           Ми  за створення національної держави –  суспільно-політичної системи, створеної народом для розв’язання своїх поточних проблем, реалізації своїх інтересів і забезпечення собі щасливого майбутнього, в якому буде гарантовано, у першу чергу, щасливе життя дітям та людям похилого віку, а всі інші повинні працювати для цього, бо всі були дітьми і стануть стариками.  Національною державою керує обрана народом національна влада. 

       Для нас національна держава – це держава, в якій громадяни інших національностей визнають корінний народ господарем країни, мають не тільки рівні з ним права, але й обов’язки, знають і поважають його мову, закони та історію, мають необхідні умови для свого національного збереження і розвитку, виступають повноважними представниками культури свого народу, а не п’ятою колоною урядів чужих держав.

     Для нас поняття «націоналізм» - це вищий прояв патріотизму, а нація – народ ( не населення) України, який, незалежно від національної приналежності,  розбудовує свою державу, поважає її духовну, історичну спадщину та піклується про майбутнє  своїх поколінь на своїй землі і поза нею.

     Ми завжди з народом, а з владою – тільки доти, доки вона діє в інтересах народу. Ми той зворотній зв'язок, який може донести можновладцям голос народу, а не брехливі оди підлабузників.

      Затопцi за єдину державну мову –УКРАЇНСЬКУ! Без неї ми населення, а не народ, бо не буває двомовної нації. Знання державної мови в цивілізованих країнах вимагає закон. Тоді чого ж в Нікополі, на землі п’яти Запорізьких січей не видається жодної газети українською мовою? Хто, як не держава, допоможе піднятися нашій рідній мові на ноги в урбанізованих колишньою імперією містах?  Натомість топлять рідне, ділять двомовністю «насєлєніє» принижуючи розумові здібності певної частини населення в частині можливості вивчити державну мову.

         Ми виходимо з того, що юдеїв, християн і мусульман об’єднує спільна віра в єдиного Бога. Ось, для прикладу, як це виражено в Корані (Сура 2, 59 (62): „Воістину, ті, які увірували, і ті, хто навернулися в юдейство, і християни, і сабії, які увірували в Аллаха і в останній день і творили благе, – їм їх нагорода у Господа їх, немає над ними страху, і не будуть вони опечалені”.  Але ми за створення в Україні єдиної помісної Православної церкви київського патріархату бо маємо право звертатися до Бога рідною мовою, як всі народи світу, бо в кожній країні церква повинна об’єднувати людей не ділити на конфесії.

          Наші герої - борці за незалежність України  з часів далекої історії до сьогодення!

Наші вороги - імперіалізм і шовінізм, комунізм і нацизм, всяка інша нечисть, що прагне паразитувати на крові і поті українців.

          Ми об’єдналися не для того щоб «випустити кишки зрадникам і приплічникам», а для того, щоб навернути народ до свого коріння, до своєї історії, бо цитую великого сина України Мозолевського:

 ...Так думав я, так я верстав ту ніч, 

Минаючи прадавні кочовиська. 

Попереду була остання Січ - 

Покровська може, може - Чортомлицька, -

Хто зна, хто зна? Тепер про те не вчать. 

Вже й ті знання, неначе лід, розтанули. 

На них міцну поставлено печать: 

Ні першої не знаєм, ні останньої. 

Неначе тут козацтво й не гуло, 

Боронячи наш край від супостата. 

Неначе тої Січі й не було - 

Розорана, розтерзана, розп'ята, 

Залита водосховищем гнилим, 

Дощенту перекопана кар'єрами,

Немов на тому й робимо кар'єру ми, - 

Чим більше нашим предкам дозолим. 

Як тільки їхню пам'ять не ламали! 

Аж поки схаменулись: - О-го-го! - 

А звідки ж проститутки й наркомани? 

Та звідти ж, із безпам'ятства того. 

Якби ж душа високим їм горіла, 

Хіба б вони топили в чарці світ? 

Самі ж ми підрубали їм коріння, 

А нині ще й клянем за сухоцвіт. 

А хто ж нам затикав роти раніше, 

Коли вони були іще малі?.. 

Чорнобиль, хлопці, - страшно. 

Та страшніше -

Новітнє яничарство на землі. 

        

Ми вчимося в на прикладах своїх предків козаків  правдивої лицарської чесноти, всецілої відданості своєму народові та його визвольній боротьбі від новітнього, найстрашнішого ворога – байдужості.  Ми в епоху ядерної енергетики, надсучасної зброї  взяли в руки шаблі та «пуляємо» із гармат не для того щоб погратися – наша мета розбудити наш приспаний народ, підняти його національну свідомість, навернути до історичної пам’яті.  На своїх заходах, вишколах для молоді ми, на відміну від сучасної реклами, хочемо донести до свідомості, що не «Чернігівське» веде до перемог в спорті, що не «Цельсій» запорука дружби, а «Перепілочка» - не гарантія  здоров’я. 

      Хто був з нами той бачив і знає. Хто не був - приходьте, дивіться і якщо припаде до душі приєднуйтесь. Якщо  не ми - то хто збудує могутню державу - УКРАЇНУ!

 

Отаман Затопської січі Вiталiй Мандик

 


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

21 комментарий

Максим 11 августа 2013 11:27
Хто був з нами той бачив і знає. Хто не був - приходьте, дивіться і якщо припаде до душі приєднуйтесь. Якщо не ми - то хто збудує могутню державу - УКРАЇНУ! (Материал разместил(а) - Затопська січ)

А як приєднатися, хлопці?
  • 0
семен 11 августа 2013 11:30
Хлопцы,без обид,опять одни красивые слова,ни одного конкретного дела,ни одной конкретной фамилии.Те же слова слова,один в один,
я слышал вчера у могилы Сирка от ряженых осавулив та генерал-хорунжих,которых вы почему-то называете"промосковскими"(старина Путин и недогадывается,что у него есть такое войско).
  • 0
Затопська січ 11 августа 2013 12:02
Цитата: Максим
А як приєднатися, хлопці?

Дуже просто: приходьте та приймайте участь у наших заходах, анонси про них ми публікуємо у наших блогах та на наших сторінках, що є в усіх популярних соц. мережах. Наберіть "Затопська січ" у Гуглі та приєднуйтесь в мережі. А право називати себе козаком треба заслужити чесними ділами.
  • +1
Затопська січ 11 августа 2013 12:37
Цитата: семен
ни одного конкретного дела

Дозвольте, шановний Семен, не погодитися. Перегляньте хоча б наші публікації тут - це не конкретні діла? Козаки самотужки на високому рівні провели захід пам'яті Івана Сірка, приймали активну участьу встановленні пам'ятника Троїцьким повстанцям, підтримують та допомагають УПЦ - спитайте у отця Федора, настоятеля храму Іоана Дамаскіна на Лапинці. Хто на нікопольщині останнім часом зробив більше для відродження козацтва, українства, української церкви та історії? Може, Ви?
  • +1
Затопська січ 11 августа 2013 13:32
Цитата: семен
от ряженых осавулив та генерал-хорунжих,которых вы почему-то называете"промосковскими"

Промосковськими iх назвали не ми, а нашi читачi в коментах. Люди ж бо все добре розумiють, такi речi навiть пояснювати не треба.
  • +1
Фикус 11 августа 2013 13:39
Ай золотые слова - патриотом не становятся, патриотом - рождаются. Независимо от национальности и языка.
  • 0
infopotok 11 августа 2013 16:19
ну об умерших вспоминать, дело нужное... и восстанавливать непонятно что дело одно... а что конкретно сделано для конкретных людей? Я не стебаюсь, просто у нас одно и то же, на одни и те же грабли... а воз и ныне там.
Ну любят у нас красиво одеться, выпендрится о патриотизме... и кто вас избирал в атаманы?
  • 0
Максим 11 августа 2013 17:54
Цитата: infopotok
Ну любят у нас красиво одеться, выпендрится о патриотизме... и кто вас избирал в атаманы?


Не Вы ли, дружище, infopotok в атаманы метите ? Судя по приторной улыбке - таки Вы!
  • 0
Babuin 11 августа 2013 18:30
ув. семен я то же был на мемориале И.Сирко 10.08 -
Те же слова слова,один в один,
я слышал вчера у могилы Сирка от ряженых осавулив

Там предоставлялось слово всем желающим - почему вы "уважаемый не вышли и не сказали, что думаете? А теперь, по мышиному, называть кого то "ряжеными" или еще как то - по детски это*** Кстати, семен - здороваться за руку и мило улыбаться, а после этого на форуме писать гадости hammer - думай семен, думай...
  • 0
infopotok 11 августа 2013 20:53
Максимка, не хами дружок... В атаманы не мечу, толку от них, одна шароварщина и попытка втянуть пузо, да обвислые усы выпрямить bye1
  • 0
Затопська січ 12 августа 2013 08:26
infopotok, друже, хамите Ви. Слабо козакам у вiчi це сказать, не прикриваючись маскою та вiд власного iменi? Звiсно, пiд маскою зручнiше нести гiвнопоток.
  • +1
Радченко Ігор 12 августа 2013 12:13
Молодіжна організація ПЛАСТ вже другий рік поспіль разом з хлопцями з Затопської Січі, проводять багато виховних заходів для дітей.
Кожен може подивитись фотозвіти в нашій групі http://vk.com/album-20390987_159588458
Все що зробили, роблять та планують зробити Затопські хлопці, тут не напишеш. Краще слідкуйте за аносами та долучайтесь до заходів.
  • 0
семен 12 августа 2013 12:33
Ув.Затрпська Сиич.Я думаю,бесполезно убеждать друг друга ,каждый останется при своём мнении.Возьмите к себе Максимку джурой или казачком,будет распаливать вам люльки.А потом,в процессе карьерного роста, доверьте ему точить шабли из рессор.
  • 0
семен 12 августа 2013 12:40
Цитата: Babuin
думай

Бабуин,нет у меня времени шарться по таким мероприятиям,смотрел действо в записи.Думать Вам не советую,судя по Вашему комментарию и нику..............
  • 0
Polina 12 августа 2013 13:00
Фу, как некрасиво семен обсуждать других, а вы что в этой жизни хорошего делаете? Может у вас какие то достижения эсть. Думаю то, что делает Сич, в разы лучше, чем то что кабинетные крысы сидят за своими компами и только гадости писать умеют.
  • 0
Babuin 12 августа 2013 19:17
Polina - абсолютно вас поддерживаю
  • 0
baybak 12 августа 2013 20:31
Цитата: Polina
Может у вас какие то достижения эсть.

Полина,будьте объективны.А то получается,говорить гадости на Токаря- не эсть гадости.А если этот Семён не согласен с мнением эммм...казаков-это уже эсть гадости.По-моему,это не эсть правильно.
  • 0
Patriot 12 августа 2013 20:46
Цитата: семен
А потом,в процессе карьерного роста, доверьте ему точить шабли из рессор.
//// Ну якщо це підкол стосовно шаблі, то зараза не ті часи, щоб робити ковану шаблю і рубати голови)!!!

Цитата: infopotok
Максимка, не хами дружок... В атаманы не мечу, толку от них, одна шароварщина и попытка втянуть пузо, да обвислые усы выпрямить

В цій, як ви виразились "шароварщінє", ще є виховання патріотизму в молоді і любові до своєї Батьківщини, мови, культури!!! І це є ДУЖЕ ВЕЛИКА справа!!!
  • 0
Polina 12 августа 2013 21:10
Baybak,отвечу по вашему комментарию ,по поводу моей необъективности,так вот Токарь и Сич - это совершенно 2 разных понятия, не нужно приплетать сюда политику. И отлично что у нас есть Затопська Січ, что есть люди которые не забывают свои традиции и своих предков. Проводят отличные мероприятия, привлекают молодое подрастающее поколение.
  • 0
Gagarin 13 августа 2013 15:19
Хлопці, молодці! Так тримати!
  • 0
kozak 13 августа 2013 15:52
Бачив хлопців козаків із "Затопської Січі" нема ні одного генерела навіть полковника чи лейтенанта хлопці відроджують Україну пам ятають своїх героїв виховують молодь Слава Україні Слава їхному отаману пану Мандику та січовій старшині особисто Л.Г.Гармашу.
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.