ВСІ НОВИНИ:

Скільки коштує смерть, або як фармацевтичні компанії «оздоровлюють» українців

Я в шоці від діяльності фармацевтичних монстрів, які фактично продають українцям хвороби.
4 квітня я брала участь у прес-конференції в агентстві УНІАН на тему "Затягивание курса лечения, или что готовы сделать с пациентом фармкомпании ради получения сверхприбылей?"

До нас в Радикальну Партію Олега Ляшка звернувся Сергій Істомін, котрий надав шокуючу інформацію про дії фармацевтичних компаній, які заради грошей фактично повільно знищують здоров’я українців. Сергій Істомін оприлюднив приклади діяльності лідера продажу іноземних ліків в Україні, фармацевтичної компанії БАДМ. Виявляється, що ця структура може на замовлення безконтрольно продавати токсичні лікарські препарати, які взагалі не можуть розповсюджуватися без спеціального рецепту. На доказ Сергій продемонстрував відеозйомку такої контрольної закупки.

 

Співпрацюючи з тисячами аптек в Україні, маючи свою підконтрольну мережу «Аптека 24», присаджуючи на процент лікарів з жебрацькими окладами, ця компанія не гребує нічим. Так, для отримання надприбутків компанія стимулює лікарів призначати лікування більшими дозами і більш тривалий період. Причому свою «методичку» вони розмістили на своєму ж сайті у вільному доступі. Назвали її, уявіть собі, «Програмою лояльності». Наприклад, людина потребує три курси хіміотерапії для знищення онкохвороби, тоді лікарі, котрі співпрацюють з БАДМ, а таких тисячі, призначають шість або сім курсів, таким чином знищуючи імунітет як дорослої людини, так і дитини.

 

Це робиться повсюдно і ніяк не карається законом. Спробуйте знайти в аптеках дешеві ліки – ви їх не знайдете, бо вони не вигідні аптекам, а головне – лікарям, які їх виписують, бо вони з того не мають великого «відкату». Уявіть собі, до чого треба було довести медицину з цією «медичною реформою» і абсолютним попуском до дійсно смертельних проблем.

Останнім часом у ЗМІ і найперше в журналі «Форбс Україна» з’явилася наступна інформація: «Лидер рынка фармдистрибуции – днепропетровская компания «БаДМ» – выставлен на продажу. Об этом Forbes сообщил источник, знакомый с ходом переговоров. Информацию подтвердили еще два источника, в том числе – один из конкурентов «БаДМ». Основатели компании – днепропетровские бизнесмены Александр Дитятковский, Александр Суходольский и Владимир Басс, экс-владелец «Молочного дома» (ТМ «Фанни»), член попечительского совета еврейской общины Днепропетровска. В приемной Александра Суходольского сообщили, что он в отпуске, и никто в компании, кроме него, не возьмется комментировать вопрос продажи бизнеса.

Владимир Басс сказал Forbes, что ничего не знает о намечающейся сделке. «Я не имею отношения к этой компании», – заявил он. В 2008 году совладельцем ООО «БаДМ» стал один из фондов Citigroup – CVCI (Citigroup Venture Capital International), выкупив около 25% компании. По 37,5% принадлежит Суходольскому и Дитятковскому.» (с) Треба відзначити, що за інформацією з сайту «Форбс Україна», БАДМ контролює близько 30% фармацевтичної дистрибуції в країні. Прибуток компанії з червні 2011 року по червень 2012 склав 1,035 мільярдів доларів США. З БАДМ співпрацюють 19 200 аптек та лікарських закладів. Шановні співвітчизники, зверніть увагу, яка величезна кількість аптек та медичних закладів співпрацює з цим фармацевтичним монстром. Який чиновник або народний депутат встоять перед такими грошима?.. Чи встоїть перед ними лікар-онколог із заробітною платнею 1800 гривень, котрому фактично немає за що годувати своїх дітей?

 

Я думаю, що таких людей буде небагато. Отже, якщо ви шукаєте ліки з галузі онкології, педіатрії, гінекології, акушерства, алергії, астми – будьте дуже уважними, бо саме на цих хворобах паразитують фармкомпанії, а також лікарі й аптеки, котрі їм прислуговуються. Існує навіть версія про змову десяти найвпливовіших фармацевтичних компаній світу, котрі діють за наступним принципом: «одно лечим, другое калечим». Тобто, фармацевтам невигідна людина, яка вилікувалася, їм вигідна постійно хвора людина, яка буде віддавати всі свої кошти, аби врятувати себе чи свою дитину. В цьому фармацевтичним монстрам допомагають правоохоронні органи, народні депутати, чиновники, і всього цього вперто не помічає Міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова. Прем’єр-міністр Микола Азаров зробив великі кроки, аби послабити вплив фармацевтичних монстрів на ринку України, існує постанова Кабінету Міністрів про заборону пропаганди і продажу продукції фармацевтичних монстрів в державних та муніципальних медичних закладах.

 

Але все це марно, бо лоббі цих компаній набагато перевищують скромні можливості навіть українського Прем’єра. Який вихід з ситуації бачу я та Радикальна Партія Олега Ляшка? Все дуже просто. Перше. Кримінальна відповідальність за продаж ліків без рецептів. Друге. Чіткі нормативи лікування хвороб з галузей, на яких саме паразитують фармацевтичні компанії, себто переді всім онкології, педіатрії, гінекології, акушерства, алергії, астми. Третє. Відродження власної фармацевтичної промисловості в Україні. І підтримка її з боку держави, навіть відродження державної фармацевтичної промисловості. Четверте. Відродження мережі державних та муніципальних аптек. П’яте. Посилення контролю за якістю ліків, які продаються без рецептів. Шосте. Відродження інституту валеології і народної медицини на державному рівні. Хочу сказати, що це тільки перші кроки, але вже вони дадуть можливість покращити здоров’я українців і запобігти тяжким наслідкам діяльності нечесних на руку фармацевтичних компаній.


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

5 комментариев

infopotok 23 апреля 2013 13:35
"Контрацептивы. Убойный бизнес". Документальный фильм. http://video.tvc.ru/Video/Watch/Page1/Kontratseptivy-Uboynyy-Biznes-Dokumentalny
y-Film/e007f721-766a-45ec-b8cb-e00d2a93a6d8
  • 0
Kasper 23 апреля 2013 13:48
Спитайте депутата Шипко,він знае!!
  • 0
teodor 23 апреля 2013 17:09
Який вихід з ситуації бачу я та Радикальна Партія Олега Ляшка? Все дуже просто. Перше. Кримінальна відповідальність за продаж ліків без рецептів. Друге. Чіткі нормативи лікування хвороб з галузей, на яких саме паразитують фармацевтичні компанії, себто переді всім онкології, педіатрії, гінекології, акушерства, алергії, астми. Третє. Відродження власної фармацевтичної промисловості в Україні. І підтримка її з боку держави, навіть відродження державної фармацевтичної промисловості. Четверте. Відродження мережі державних та муніципальних аптек. П’яте. Посилення контролю за якістю ліків, які продаються без рецептів. Шосте. Відродження інституту валеології і народної медицини на державному рівні. Хочу сказати, що це тільки перші кроки, але вже вони дадуть можливість покращити здоров’я українців і запобігти тяжким наслідкам діяльності нечесних на руку фармацевтичних компаній.



Вопрос: кто сегодня, или какая сила (партия) будет это претворять в жизнь??? Причем уже с завтрашнего дня и резко-кардинально! Результаты-ЧЕРЕЗ МЕСЯЦ!!!

Если Ляшко и Шилова (естественно в рядах Радикальной Партии),то я готов первым СКИНУТЬСЯ НА БРОНЗОВЫЙ МОНУМЕНТ ЭТОМУ ТВОРЧЕСКИ-ПОЛИТИЧЕСКОМУ ДУЭТУ!
  • 0
ostap 23 апреля 2013 17:25
Это реально существующая проблема, причем со времен развала СССР и классической системы здравоохранения. И проблема международная, в Украине мы видим лишь надводную часть этого айсберга. Противостоять этому просто невозможно, так же, как корпорациям по выращиванию и производству продуктов питания, которые и готовят из нас пациентов для врачебно-аптечного бизнеса с детства (ГМО и пищевые добавки в питании для детей). Единственная защита - здравый смысл, контроль состава потребляемых продуктов и лекарств, знакомые доктора. Но все это теряет смысл при таких заболеваниях, как рак.
  • 0
Cofi 23 апреля 2013 22:12
Каждое утро (после вечернего посещения этого сайта) я благодарю господа за то, что не ведаю что означает ОСМД - все жилищно-комунальные проблемы решаю самостоятельно и за свои, а не бюджетные. А еще за то, что плохо знаю анатомию человека - где какой орган и поэтому хорошо знаю два основных лекарства - аналгин и цитрамон, когда предлагают аналоги, отказываюсь. Химия, безусловно, наука великая, но опасная для жизни. Так я вот о чем... Вернее, про то, что замыливание людям сознания подобными проблемами и проблемами типа абортов, неофашизма, конца света и....ОСОЗНАННОЕ МАНИПУЛИРОВАНИЕ И УВОД ОТ РЕАЛЬНОСТИ, которая требует от государства СОЗДАНИЕ ДОСТОЙНОГО УРОВНЯ ЖИЗНИ НАРОДА. И ТОЛЬКО ЭТО, РЕШИТ МАССУ НАДУМАННЫХ ПРОБЛЕМ, в том числе и проблему ЗДОРОВЬЯ НАЦИИ, которое сильно зависит от здорового питания. Вдумайтесь, как искаженно (умышленно) преподноситья тема - речь идет не О ЗДОРОВЬЕ, а о ФАРМАЦЕВТИКЕ, то есть о БИЗНЕСЕ - ЧЬЕМ?!
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.