ВСІ НОВИНИ:

Кориснi поради з оф.сайту Нікопольської міської ради

Кориснi поради з оф.сайту Нікопольської міської радиШановні громадяни, дотримуйтесь правил безпечної поведінки під час ожеледиці:
- Ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах, ступайте на всю підошву. Пам’ятайте, що поспіх збільшує небезпеку падіння, тому пересувайтесь неквапом.

- Ходіть тротуаром ближче до стін будинків, огорож чи стовпів. В разі падіння вони стануть для вас опорою. Уникати предметів з гострими кутами.

- При порушенні рівноваги швидко присядьте – це підвищить шанс втриматися на ногах.
- Якщо відчуваєте, що падаєте, відразу присядьте, щоб знизити висоту. У момент падіння стисніться, напружте м’язи, а доторкнувшись до землі, обов’язково переверніться – удар втратить свою силу при обертанні.

- Не тримайте руки в кишенях – це збільшує можливість падіння та отримання важких травм.
- Обходьте металеві кришки люків. Як правило, вони вкриті льодом. Крім того, вони можуть бути погано закріплені, що додає небезпеки травмувань.

- Не прогулюйтеся з самого краю проїжджої частини дороги. Це небезпечно завжди, а на слизьких дорогах особливо.

- Не біжіть через дорогу під час снігопаду та в ожеледицю. На мокрій чи слизькій дорозі значно збільшується гальмівний шлях автомобілів. Падіння перед автомобілем, що рухається, вкрай небезпечне.

- Небезпечні прогулянки в ожеледицю в нетверезому стані. Травми при цьому найчастіше важкі, всупереч переконанню, що людина напідпитку падає завжди вдало. При сп’янінні люди не такі чутливі до болю і за наявності травми не звертаються своєчасно до лікаря, що спричиняє згодом ускладнення.

Особливо зверніть увагу:

Якщо ви впали і через деякий час відчули біль у голові, в суглобах, нудоту, побачили, що утворилися пухлини – терміново зверніться до лікаря в травмпункт, інакше можливе виникнення ускладнень з неприємними наслідками!

Пам’ятайте – правильно підібране взуття знижує ймовірність падіння при ожеледиці.

Комфортнішим та безпечнішим є взуття з підошвою з мікропористої чи іншої м’якої основи, без високих підборів. Проти ковзання можна придбати спеціальні гумові насадки на підошву. В домашніх умовах можна приклеїти шматок поролону, лейкопластиру чи шматок наждачного паперу. Ці матеріали стираються, тому клеїти їх слід щодня перед виходом з дому. Надійніший спосіб проти ковзання — намастити підошву клеєм ПВА і на кілька хвилин опустити в пісок.

Людям похилого віку під час ожеледиці краще утриматись від виходу на вулицю. У разі гострої потреби не соромтеся взяти палицю з гумовою кінцівкою, або з шипом. Якщо у вас з собою сумка чи торба, то вона повинна бути тільки такою, яку можна носити через плече.

Прогулянки вагітних жінок в ожеледицю без супроводження небезпечні для здоров’я.

Шановні громадяни!

Поспіх збільшує небезпеку падіння на слизьких дорогах. Пересувайтеся не поспішаючи. Пам’ятайте – правильно підібране взуття знижує ймовірність падіння в ожеледицю!
 
Управління з питань надзвичайних ситуацій
Дніпропетровської облдержадміністрації
Джерело: http://portal.nikopol.net/ 

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

11 комментариев

szlahta 11 января 2013 13:28
Классные советы... Чем то напоминают инструкцию по боевым искуствам.
В свою очередь хочется спросить - А снег чистить не пытались??7 Посыпать песком???? А то я гляжу только около исполкома чисто, а весь город засыпан.
  • 0
szlahta 11 января 2013 13:36
Тягнибок виступає на мітингу:
- Для того, щоб навести в Україні лад, потрібно:
1.повісити Януковича!
2. заборонити ПР та КПУ!
3.перейти на лівостороній рух...
Голос з натовпу:
- А навіщо переходити на лувостороній рух?
Тягнибок:
- Я так і знав, що по першим двом тезам заперечень не буде!

Для Никополя этот анекдот будет звучать так:
Для того, щоб навести в Никополе лад, потрібно:
1.повісити Токаря!
2. заборонити ПР та КПУ!
3.перейти на лівостороній рух...
Хто не згоден????????
  • 0
Никопольчанин 11 января 2013 13:48
Цитата: szlahta
Для того, щоб навести в Никополе лад, потрібно:
1.повісити Токаря!
2. заборонити ПР та КПУ!
3.перейти на лівостороній рух...

Я ЗА!!!
Тiльки навіщо переходити на лувостороній рух?
  • 0
szlahta 11 января 2013 13:55
Цитата: Никопольчанин
Тiльки навіщо переходити на лувостороній рух?

Спросите в Тягнибока.А вообще то это анекдот.
  • 0
szlahta 11 января 2013 14:23
Как все-таки коварна природа! Снег, например, каждый год выпадает именно зимой, когда все деньги на его уборку уже украдены
  • 0
неригионал 11 января 2013 17:28
Может городская власть откроет курсы хождения по гололёду, а также откроет пункты где по льготным ценам будут на обувь наклеивать лейкопластырь, мазать ПВА и совать в песок!!!! umnik
  • 0
Че Гевара 11 января 2013 17:33
- Ходіть тротуаром ближче до стін будинків, огорож чи стовпів
Рекомендовал явно кретин (впрочем как и вся нынешняя власть). Это что бы уж наверняка сосулькой наеб.... или снегом.
  • 0
Слесарь 11 января 2013 18:26
Давайте продолжим , тем самым помогая нашим деятелям от власти. По "коммунальной" зиме-более менее понятно.Определяется одной фразой-" Спасение падающего - дело рук самого падающего". Простите меня за такое сравнение, ничего не имею ввиду , но скоро будут надписи на стенах , что мол при движении возле стен домов коммунальной собственности"эта сторона наиболее опасна"..Если включить анологию , то там были захватчики с вражеской страны , а тут , к сожалению с нашей... Я с Ленинградом 1942г. связываю, кто не понял.А теперь о наших днях. Необходимо включить в в енти "добрые советы" памятку-как обезопасить себя от бросков гранат в свой двор и при этом сохранить себе и своим близким жизнь. Как и чем покрыть лицо и тело , что бы покрытие краской не вызывало зуд и другие болезненные ощущения на теле. Так же - как себя вести, если тебя вывезли в темноте в незнакомые зеленые насаждения, за город. Как необходимо поступать и вести себя в быту , что бы не раззозлить местную власть и не получить взамен милицейско-прокурорское преследование. А если уже есть-то как себя вести при этом( куда и сколько денег необходимо отдать, как перевести вину , или сдать за компанию невиновного человека). Ведь это городской цирк и его программа забегов на оставшиеся два с лишним года!!!
  • 0
неригионал 11 января 2013 19:09
А насчет денег правильно. Опубликовали бы советы кому, сколько и за что давать что бы положительно решить любой вопрос umnik
  • 0
Winokup 11 января 2013 20:35
Пострадавшие от гололеда могут требовать компенсацию? или это в нашей стране на гране фантастики ?
  • 0
szlahta 12 января 2013 04:42
За отсутствие зимней резины государство будет штрафовать.

Об отсутствии нормальных дорог государство будет сожалеть
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.