ВСІ НОВИНИ:

Міський голова Нікополя Руслан Токар: «Місто повертається до людей»

Міський голова Нікополя Руслан Токар: «Місто повертається до людей» «Нікопольська правда»  
 Доглянутим, охайним та «вмитим» його робитимуть навіть пенсіонери — міська влада вже приготувала для цього спеціальну програму.

«Соціальна політика базується на реальному секторі економіки. Саме інноваційно-інвестиційна модель розвитку є основою позитивних зрушень у національній економіці, забезпечуючи людей робочими місцями і гідною оплатою праці», — відзначив ПрезидентУкраїни Віктор Янукович на відкритті у вересні Дніпропетровського заводу комплексної переробки використаних акумуляторних батарей Міжнародної науково-промислової корпорації «ВЕСТА». Глава держави наголосив: соціальна політика влади спрямована на підвищення якості життя і добробуту людей, надання кожному громадянину можливості працювати, забезпечувати себе і свою родину, приносити користь країні.

У Нікополі саме й зробили нині ставку на створення нових робочих місць, а також легалізацію зайнятості городян, тобто на боротьбу із тінізацією економіки, відмову від зарплат і матеріальних заохочень «у конвертах». Міськрада прийняла програму зайнятості населення на 2012-2014 роки, розроблену з урахуванням Національного плану дій щодо реалізації соціальних ініціатив Президента України. У місті за три роки планується створити 7580 нових робочих місць.

ВЕЛИКІ СПРАВИ — ЗА МАЛИМ БІЗНЕСОМ

Однак пам'ятає Нікополь і колишні часи, коли «гримів» на весь Союз своїми трубами. А побудований пізніше у місті завод феросплавів став другим у світі за виробництвом «напівфабрикату» для металургії — силіко- і феромарганцю. Нині на колишньому Південнотрубному (тепер — ТОВ «Інтерпайп Ніко Тьюб») замість 29 тис. працює близько восьми тисяч осіб, а на ПАО «Нікопольський завод феросплавів» " майже удвічі менше, ніж колись. Але все одно ці два містоутворюючих у минулому підприємства продовжують відігравати основну роль в економіці регіону: із 45 тис. працездатного населення близько половини податкової бази міста забезпечують працівники саме цих заводів. Загалом же до промислового комплексу Нікополя входить 27 великих і середніх підприємств, на яких працює лише близько 19 тис. осіб працездатного населення міста.

 Гостру нестачу робочих місць відчули не сьогодні. Безробіття давно стало справжнім бичем для міста, — розповідає голова міської адміністрації 130-тисячного Нікополя Руслан Токар. — А робочі місця, як самі розумієте, — це життя. Адже прибутковий податок — це 85% надходжень до місцевого бюджету. А кількість робочих місць і рівень зарплат — одне з основних його джерел. Це, скажу без удаваної скромності, основа наших нинішніх і майбутніх перемог.

Так, з радянських часів місто втратило близько ЗО тис. робочих місць. На трубному та феросплавному заводах були закриті цілі цехи, виробничі лінії, зупинені стани. Відомі на всю країну кранобудівний і механічний заводи, м’ясокомбінат і молокозавод взагалі наказали довго жити, а кінотеатр і стадіон — продані. Навіть паркан у міському парку пустили з молотка.

— Абсурд повний, — каже Руслан Токар. — Так тривало 14 років. Народжуваність стрімко падала. Навіть пологовий будинок у місті довелося тимчасово закрити. Нині основні труднощі позаду. Стадіон і спортзал повернули місту, квартири відкуповуємо, парки беремо на свій баланс, проводимо комплексну інвентаризацію усього комунального майна. Судимося за центральний ринок, який був нелегально відчужений, він приносив місту колись мільйонні доходи…

Тоді, у часи СРСР, акцент в економіці робився на промислові гіганти. І це у великій країні виходило непогано. Тепер, переконалися у Нікополі, справи треба провадити скромніше, але з максимально вигідним кінцевим результатом. І зробили ставку на малий і середній бізнес.

— Привести великого інвестора і підняти, наприклад, завод із виготовлення труб або феросплавний на колишній рівень, на жаль, неможливо, — журиться мер. — Основну увагу в місті вирішили приділити максимальному розвитку малого й середнього підприємництва. Поки ця частина економіки, на жаль, функціонує трохи в тіні. Не всі операції здійснюються легально і не всі необхідні проплати надходять до міської скарбниці. На такій практиці ми вирішили поставити крапку. І взялися за це дуже серйозно. Нині Нікополь із канадськими муніципалітетами (до партнерства запрошені Львівська та Дніпропетровська області) бере участь у програмі створення на своїй території так званих бізнес-інкубаторів…

Відзначимо, до речі: у підприємництві 37-річний Руслан Токар не новачок. До обрання 2010 року міським головою він понад 15 років після закінчення вишу пропрацював у малому і середньому бізнесі. Нереалізованих перспективних ідей у молодого ініціативного новатора залишилося чимало.

Тепер багато з них він планує втілити в життя разом із земляками на благо свого міста. Потужним стимулом для цього і появи нових планів було його вересневе відрядження до Канади з метою вивчення досвіду муніципального будівництва.

— Я перейнявся там ідеєю створення бізнес-інкубаторів, — продовжує мер. — Це коли місцева влада реально допомагає конкретній людині втілити в життя її конкретну ідею. У науці, мистецтві, техніці, сфері послуг… Саме муніципалітет оберігає новачків від тяганини на старті, допомагає повірити у власні сили. Дає реальний поштовх. За допомогою грантів, фондів, пільг. Нині і ми маємо намір створити низку компаній, які підтримуватимуть малий і середній бізнес у бухгалтерському, юридичному, податковому напрямах, допомагати, причому безкоштовно, у пошуку об'єктів нерухомості, супроводжувати організаційно. Особливо перші півроку. Отоді, переконаний, і буде створено у місті справжній ринок послуг, з'являться нові напрями у бізнесі. Це й буде наш прорив. Якщо сьогодні в Нікополі близько 10,5 тис. підприємців

— фізичних осіб і 2,3 тис. підприємств малого і середнього бізнесу, то кількість і тих, й інших зможемо збільшити в рази. У нас є стара, перевірена часом промислова база, на якій можна розмістити невеликі підприємства. Вони зможуть забезпечувати деталями та механізмами заводи-гіганти. Або збирати техніку. Завдяки інкубації підприємець на пільгових умовах зможе успішніше розвиватися, а отже, почне приймати на роботу людей, створювати нові робочі місця. І за це також отримуватиме пільги…

Нікополь фактично є територіально-адміністративним центром для 300 тис. населення Дніпропетровської області. Тому тут за підтримки місцевої влади для будь-якого інвестора є можливості вдало застосувати потужності, вигідно вкласти кошти. І для міста, завдяки новим робочим місцям і зростанню податків, можна реально заробити. Наприклад, у міськраді готові хоч сьогодні надати пільги кожному, хто вкладе кошти в закритий м'ясокомбінат — його відсутність давно відчули не лише жителі Нікополя, але й сусідніх міст — Орджонікідзе й Марганцю, сільських районів. І таких старих і нових об'єктів вистачає.

«ПОЛИВАЛКИ» ДЛЯ ПЕНСІОНЕРІВ

Відвідуючи Канаду, нікопольський голова звернув увагу й на те, з якою любов'ю там пенсіонери займаються благоустроєм територій: поливають квіти, прибирають на вулицях, стежать за газонами. Має намір почати застосовувати заокеанський досвід у себе з наступного року. Щоб не ганяти по вулицях великі поливальні машини, які витрачають дуже багато води, а залучити до цієї справи пенсіонерів. Надати їм швидкі маленькі трактори із причепами-діжками. Нехай заробляють кошти і приносять користь місту. Хочуть у мерії також доручити пенсіонерам і інші корисні роботи — наприклад, систему доставки, поповнити ряди соціальних працівників.

— Прагнемо якнайбільше залучати до різних соціальних сфер людей із великим життєвим досвідом, — розповідає Руслан Токар. — Щоб вони на власному прикладі навчали і допомагали виховувати молодь. Досвід і молодість обов'язково повинні йти пліч-о-пліч. Прагнемо за допомогою системи адміністрування досягти спадкоємності кадрів, як це було колись, плавного вікового переходу в колективах. Щоб ні молодь, ні пенсіонери не опинялися за бортом повноцінного життя. Не повинні виникати ситуації, коли в лікарні, наприклад, працюють педіатри, яким майже 80 (і їх нема кому замінити), а у фірмах принципово беруть на роботу лише тих, кому до ЗО. Це занадто.

Так вийшло, що в Нікополі 21 рік нічого не будували. У мерії вирішили: так далі не можна. І вже цього року намагаються звести перший чотириповерховий будинок. А наступного планують забудову цілого мікрорайону в центрі міста. І це, за словами міського голови, лише початок. Справді, нині у місті за будь-яку справу беруться грунтовно, діють виважено, по-господарськи. Один за одним відкриваються дитячі будинки сімейного типу. Раніше їх узагалі тут не було, а тепер місто — лідер в області за їхнім створенням. Розпочали ремонт дитячих садків, шкіл, шляхів, освітлення вулиць.

Відкрили паркове господарство, створили муніципальну гвардію на допомогу міліції для наведення порядку, у всьому місті встановили відеокамери для убезпечення населення. Зайнялися створенням першого притулку для собак -уже є інвестори. З наступного року щонайпредметніше візьмуться до соціально-культурної сфери регіону. Адже на Нікопольській землі діяли п'ять із восьми Запорізьких Січей. Хочуть уберегти скіфські кургани від оранок, розвинути туристичну інфраструктуру. Для цього вже з'явилися сприятливі умови — під проект обіцяно чималі кошти.

— Усе це — додаткові робочі місця, підвищення добробуту жителів, нові напрямки в розвитку і процвітанні міста на березі Каховського водосховища, — зауважує мер. — Уже нинішнього року бюджет Нікополя порівняно з попередніми збільшився вчетверо. І це лише початок. Місто поступово повертається до людей. Впевнений: коли хоч один новачок матиме хоча б 10% бажання розпочати власну справу, ми йому обов'язково допоможемо стати на ноги…
 
Сергій Кравченко.

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

25 комментариев

Че Гевара 26 декабря 2012 13:07
Плохиш в своём амплуа - Всё равно лучше меня вам никто не пообещает...
  • 0
szlahta 26 декабря 2012 13:24
Нью Васюки.... Бизнес инкубатор уже был. Где он?????? Где Горгиладзе????
  • 0
семен 26 декабря 2012 13:25
Одно слово-Никопольская правда.И комментарии не нужны.
  • 0
alex 26 декабря 2012 13:30
Нині на колишньому Південнотрубному (тепер — ТОВ «Інтерпайп Ніко Тьюб») замість 29 тис. працює близько восьми тисяч осіб


Да, автор мало знаком с тем о чем пишет:

1.Интерпайп Нико Тьюб не является правоприемником ЮТЗ, внего входят только три цеха ТПЦ 7, ТПЦ 2 и ТЦ 6.

2. На Интерпайп Нико Тьюб меньше работников чем пишит автор.
  • 0
volody 26 декабря 2012 14:06
Эта статья - понты для приезжих, но мы-то, местные никопольчайники, знаем, что весь пар Токаря ушел в гудок. По-видимому, для него понты - дороже денег. И я, к сожалению, понимаю этого молодого человека, дорвавшегося до власти. Ему хочется быть важным, значительным, больше, чем он есть на самом деле. Всё у него в одном блюде, как в салате оливье, - и игрушечная гвардия (которая прячется по кустам от горожан), и Сечи (к которым он никогда не имел никакого отношения), и Бог его знает что. Короче, гонит порожняк, но на большой скорости. Как говорили раньше, строит хорошую мину при плохой игре.
И самое "козырное" в этих предновогодних "откровениях" самовлюбленного градоначальника, то что публикация помещена в подконтрольной ему "Никопольской правде". Попробовала бы она что-нибудь хулительное в его адрес написать!
Жаль Никополь. Опять у руля очередной Хлестаков.
  • 0
Слесарь 26 декабря 2012 14:10
Никопольская правда во всей своей красе!!!! На ноги ублюдок многих поставил? Бюджет увеличился в четыре раза? Вопрос куда ушли эти деньги, ведь люди то не слепые? Выполнение работ за бюджетные деньги выигрывают фирмы ,заранее заготовленные на откат в 70 -80%. Ведь это не видно только глупцу.Скажите, что нового, существенного произошло в Никополе, что выстроено, что внедрено. Какие рабочие места? Зайдите в исполком, поспрашивайте - бегство , взамен будующей отсидки стало закономерностью.Токарь лицом к городу- абсурд.Я понимаю, что этот придворный писака, что выложил эту статью , отрабатывает свои тридцать серебрянников. Но не так же нагло.И тут гаденыш задел заводы. Выкуси наглец. Пойди разнорабочим на ферик , на трубный. Начни с азов. Может и достигнешь в будующем чего нибудь.Привлекать людей с опытом.Это кого же? Позволь спросить. Абрамова, Серпуховитина,Галицкого и др. высокообразованных личностей? Ты уже с ними наработал, награбил, добил.Не знаю как тебе, но они на отсидку уже должны сухари сушить.Сразу, навскидку по восемь - десять уголовных дел им гарантировано.Это не те укусы, и не те заказные уголовные дела , которые открывались по твоему указанию. Тут похлеще.Строительство жилья. Знаем. Самое лучшее своровывание денег - -это строительство и кап. ремонты.Тут Токарь уже докой стал.И никто ему не указ. Никто.Я так понимаю, эта статья дя нового губернатора. Дескать, смотрите, какой я пушистый и белый. Нет орел, ощипанный.Ты грязный и вонючий. И молись, что бы тебя , дебила куда нибудь забрали, на побегушки. Одна , более менее мало мальская, честная проверка , все, нары.И ты сука это знаешь. Дополнительные рабочие места... Ржу, не могу. Повторюсь, это для кого рассчитано?Для лохов, коими в данном случае , являемся мы. МЫ и НИКТО ДРУГОЙ.Бред , просто бред и паранноя. Впрочем , как всегда.

Вопрос к депутатам от ПР. Вы же никопольчане, гады. Куда же вы все смотрите, слуги народа?
  • 0
teodor 26 декабря 2012 14:20
Слесарь,
Ржу, не могу. Повторюсь, это для кого рассчитано?Для лохов, коими в данном случае , являемся мы.


Да нет,уважаемый Слесарь,этот трактат о неутомимой деятельности адресован бывшему национальному сказочнику ТВ деду ПАНАСУ,который бы точно,на все 100%,после прочитки, ответил: ОТАКА ДIТКИ Х...ня!!!
  • 0
Алексей Савченко 26 декабря 2012 14:50
Цитата: szlahta
Где Горгиладзе?

А кстати - где?
--------------------
"-Меня часто спрашивают, за что мы сражаемся? Могу ответить: Перестанем сражаться - тогда узнаете"
У. Черчилль
  • 0
Че Гевара 26 декабря 2012 15:05
Цитата: Слесарь
Вопрос к депутатам от ПР. Вы же никопольчане, гады. Куда же вы все смотрите, слуги народа?

Куда, куда.... та на тот же пирог (бюджет), как себе тоже от него откусить, да желательно по больше. А шавки по меньше дерутся за крохи падающие с "барского" стола.
  • 0
nika28 26 декабря 2012 16:08
С Нового года все почтовые отделения заставляют носить в каждую квартиру и частный дом бесплатные газеты "Никопольская правда" и "Новый Репортер". Это правда, говорили на почте почтальоны. Но как это бесплатная? Бсплатный сыр в мышеловке, а эти будет финансировать Токарь и К. И зачем они нам в доме нужны, эти их газеты? Парашу всякую читать, лишь время отнимать. Так что лохотрон еще впереди.
  • 0
ostap 26 декабря 2012 17:41
"Навіть паркан у міському парку пустили з молотка" - а кто расскажет, где паркан с проспекта Трубников в районе стадиона и больницы?

"залучити до цієї справи пенсіонерів. Надати їм швидкі маленькі трактори із причепами-діжками. Нехай заробляють кошти і приносять користь місту. Хочуть у мерії також доручити пенсіонерам і інші корисні роботи — наприклад, систему доставки" - я в шоке ura какой бред
  • 0
Слесарь 26 декабря 2012 18:32
Цитата: ostap
м швидкі маленькі трактори із причепами-діжками

А в "дижках" моющие пылесосы. Вам не кажется , что где то, как то это уже звучало.... Не на выборах ли городского головы? Я то запомятовал. А генераторы к заднице еще не собирается привернуть, что бы тарифы на электроэнергию снизить. Неужели предвыборная началась? Толково. Как всегда, за два с лишним года. Уже было. Неужели пенсики это примут за правду. Ведь на очереди консерватория( для консервов) и планетарий. А дальше мост, связывающий пенсионеров никополя и пенсионеров , скажем , Канады. От это клоунада!!!!!!!! applause
  • 0
Cofi 26 декабря 2012 18:37
Цитата: Слесарь
генераторы к заднице еще не собирается привернуть,

И желательно к задницам всех пенсионеров, тогда и газ у нас будет самый дешевый в мире, не только вода! yahoo1
  • 0
scanner79 26 декабря 2012 20:08
Я должен это видеть-идешь по городу,а вокруг сотни пенсионеров на "швидких маленьких тракторах", а забыл, еще и с прицепами. Бляха,не могу представить.
  • 0
szlahta 26 декабря 2012 20:13
Цитата: nika28
Так что лохотрон еще впереди.

Видать канадцы в гости едут с ответным визитом. Так гляди кому то и инвестиции капнут.... Я так понял бизнес инкубаторы канадскими будут.
Слесарь, вы свой бизнес план поспешили выложить... Еще сопрут....
  • 0
szlahta 26 декабря 2012 20:23
Цитата: scanner79
сотни пенсионеров на "швидких маленьких тракторах", а забыл, еще и с прицепами. Бляха,не могу представить.

Ничего удивительного, это мы в каменом веке живем. Был я на вахте под Москвой. Захожу в цех - и тоже офигел - 4 шт таких пылесосов цех убирают. У уборщиц дрескод - белый верх, черный низ. На каждой по кило золота навешано. А вы говорите фантастика!!!!! Мы рождены чтоб сказку сделать былью!!!!!!Зарплата у этих уборщиц 800 баксов. А у нас на НЗФ у печей не каждый такую имеет. Еще попроситесь в КП" Токарь и компани"....
  • 0
Слесарь 26 декабря 2012 21:05
/ Міський голова Нікополя Руслан Токар: «Місто повертається до людей»
А вообще то сей бред должен заканчиваться словами Я свое, почти отмолотил, за счет вас , лохи!-
Цитата: szlahta
Зарплата у этих уборщиц 800 баксов.

Это не показатель . С Никополем, как продвиженцем передовой идеи в жизнь, такое не пройдет. Почему не показатель? Так это для подмосковья, где зарплата перепрыгнула давно за шткукарь "убитых енотов".Там "Ишельме-бешильме" получают в ЖЭКах по 700-800 у.е.Будет у нас нефть и газ , и не будет дебилов управленцев " пародии на государство", в лице князьков "аля РИТка",финансовый итог тоже будет прогнозируем.В зарплатном эквиваленте.
  • 0
szlahta 27 декабря 2012 06:18
Цитата: Слесарь
Это не показатель . С Никополем, как продвиженцем передовой идеи в жизнь, такое не пройдет.

Я не за кол-во енотов, а за то что моющие промыщленные пылесосы в мире давно заменили метлу и лопату.
Цитата: Слесарь
не будет дебилов управленцев "

А это главная причина всех наших бед.
  • 0
natasha 27 декабря 2012 14:44
я о наболевшем, простите....Р.И. Токарь, хочу спросить у вас, как долго эта дырка на дороге по ул.Запорожской будет иметь место быть????...перед выборами на собрании родителей школы № 8,чьи дети непосредственно могут пострадать, вы имели смелость заявить, что примете меры в срочном порядке.....но как мы видим," воз и ныне там"...и с каждым новым временем года только расширяется.....ПОЧЕМУ???
http://www.youtube.com/watch?v=4LCBtOQEunk
  • 0
Nadezhda 27 декабря 2012 23:03
Плачу от щастя: пенсіонери на швидких маленьких тракторах жваво пересуваються по Нікополю, поливаючи квіти і розвозячи піцу щасливим всміхненим нікполльцям.
  • 0
Cofi 27 декабря 2012 23:14
А почему не уточнили каким именно местом мисто повертаеться до людей?! bye
  • 0
Слесарь 27 декабря 2012 23:22
Цитата: Cofi
А почему не уточнили каким именно местом мисто повертаеться до людей?!

О!!! Так я уже писал!!!!
  • 0
Cofi 27 декабря 2012 23:33
Цитата: Слесарь
О!!! Так я уже писал!!!!

Прошу прощения! Плагиатчица! Хотела написать "у дураков мысли сходятся", но лучше ПОВТОРЕНИЕ - МАТЬ УЧЕНИЯ! Можно "мать твою...", но не люблю матершинство.
  • 0
Че Гевара 28 декабря 2012 00:17
Цитата: Cofi
почему не уточнили каким именно местом мисто повертаеться до людей?!


Тем которым наш мэр думает матушка. bye
  • 0
monax 28 декабря 2012 12:09
Тем которым наш мэр думает матушка.

походу он ни тем и не другим местом не думает,а может и готовит это bye место для нового губера
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.