ВСІ НОВИНИ:

Як зміниться реєстрація прав на нерухоме майно ?

Як зміниться реєстрація прав на нерухоме майно ?З 1 січня 2013 року державну реєстрацію прав на нерухоме майно буде здійснювати Державна реєстраційна служба України в новому єдиному реєстрі майнових прав. 
 
Державні реєстратори будуть оформляти і видавати свідоцтва про право власності на нерухомість, а також оформляти свідоцтва членам гаражних, дачних, житлово-будівельних кооперативів, які повністю внесли свої внески.
 
Внесення до реєстру даних про нових власників при придбанні нерухомості на вторинному ринку покладено на плечі приватних і державних нотаріусів, що засвідчують угоду купівлі-продажу і одночасно реєструють нерухомість на нового власника в загальнодержавному реєстрі.
 
Тобто БТІ з 1 січня 2013 року реєструватися перехід права власності на квартири від одного власника до іншого вже не буде. Однак функцію технічної інвентаризації нерухомості ніхто не відміняв, так що за технічним паспортом квартири як і раніше потрібно буде відправлятися в БТІ.
 
А ось інвестори споруджуваних квартир взагалі не відчують змін порядку реєстрації нерухомості: як і колись, це буде робити забудовник, тільки з документами він піде не в БТІ, а в реєстраційну службу.
 
Порядок реєстрації права власності на будинки та земельні ділянки з 1 січня 2013 року теж зміниться: якщо раніше для цього потрібно було йти в територіальні органи земельних ресурсів, то тепер видачу свідоцтва про право власності на земельну ділянку буде проводити Державна реєстраційна служба.
 
Важливо: нинішнім власникам нерухомості немає необхідності спеціально йти до державних реєстраторів, щоб вони внесли дані про його право власності в новий реєстр. Старі свідоцтва про право власності на квартиру, приватний будинок, земельну ділянку або нежитлове приміщення залишаються дійсними. Однак якщо є бажання самостійно оновити свої дані, - така можливість існує. Якщо ви хочете зареєструвати свої майнові права на нерухомість в новому реєстрі, ви просто приходите до органу державної реєстрації майнових прав з правовстановлюючими документами. Ніякого колапсу, пов'язаного з майбутніми змінами і початком функціонування єдиного реєстру майнових прав, не трапиться.
 
Будь-яку додаткову інформацію про нову систему реєстрації майнових прав на нерухоме майно, а також адреси місцевих реєстраційних служб можна знайти на офіційному сайті Державної реєстраційної служби України derzhreestr.gov.ua. Там же можна знайти адреси і телефони територіальних органів.
Також інформуємо, що з метою реалізації функцій у сфері державної реєстрації прав на нерухоме майно, у м. Нікополь створено Відділ державної реєстрації речових прав на нерухоме майно реєстраційної служби Нікопольського міськрайонного управління юстиції, який розташований за адресою: 53207, Дніпропетровська область, м. Нікополь, вул. К. Лібкнехта, 163, 3 поверх Нікопольського міськрайонного управління юстиції.
Години роботи: 8.00-17.00, тел. (05662) 5-11-79, 5-14-46, 5-17-23.
 
 
З 01.01.2013 року спеціалістами відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно реєстраційної служби Нікопольського міськрайонного управління юстиції буде здійснюватися прийом громадян з питань державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, щовівторка з 8.00-20.00 години та кожної третьої суботи місяця з 8.00-16.00 години.

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.