ВСІ НОВИНИ:

Недодекомунізовану область пропонують назвати Січеславською. Січеславська чи Дніпровська? (ВІДЕО)

 Область потребує нового імені, але процедура перейменування складна У мережі з’явилась ініціатива перейменувати Дніпропетровську область на Січеславську. Електронну петицію створили на сайті адміністрації президента. Щоб ініціатива вступила в силу, за 90 днів необхідно зібрати 25 тисяч голосів.


Як обгрунтовують свої думки активісти та як відносяться до перейменування області самі дніпряни — далі у сюжеті.Декомунізація на Дніпропетровщині триває. У вересні 2017-го дніпровські активісти звернулися до Верховної ради з проханням перейменувати Дніпропетровську область на Січеславську. Влада взяла до уваги пропозицію.


Але враховуючи складну процедуру перейменування області, питання і досі на розгляд не винесли. Втім, активісти не вгамувалися — тепер свої ідеї намагаються донести до адміністрації президента. За словами ініціаторів перейменування області, вибір нової назви є логічним з огляду на історичні факти. У петиції зазначають: на території області існували всі головні козацькі Січі, тож вона дійсно є колискою козацької слави. Це додатково спрацює на впізнАваність регіону в Україні та світі.



Для ухвалення ініціативи, петиція повинна зібрати 25 тисяч підписів. Населення Дніпропетровської області складає близько 3 мільйонів. Ми послухали думку випадкових перехожих — чи до смаку їм жити у “Січеславській” області. За петицію проголосували вже близько сотні людей. Термін збору голосів — 90 днів.


Джерело: 9-channel


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

6 комментариев

Область должна называться так же как и называется областной центр. Вот если бы Днепр переименовали в Січеслав - тогда другое дело. Иначе будет маразм как это получилось на России с Ленинградской областью. Зачем нам повторять глупости. Меня вполне устроила бы Днепровская область. Как и Крапивницкая область.
  • 0
Emelya 30 января 2018 19:29
Переименование помогает? Тут одна предлагала название "Русь" забрать у Московской Руси, которой давно нету. А у меня предложение: переименовать всю страну в "Новую Америку". И тогда экономика у нас станет лучше, чем в Америке, потому как "Новая", промышленность развиваться будет, все дела... А мы будем на диване сидеть и роботы будут вареники в сметану макать и нам в рот кидать.
  • 0
Музыченко 31 января 2018 14:22
Русскоязычный бандеровец,
А вас не смущает тот факт, что областной центр Волынской области - город Луцк?
  • 0
Наталья Яровая 31 января 2018 15:47
Нас ужо 25 лет ничего не смущает. Удивляться, обольщаться, огорчаться и разочаровываться устали. Что же говорить о смущении? КАК ВЫ область назовете, ТАК ОНА нас назовет. Только станет кому-нибудь теплей?
  • 0
Музыченко,Кстати, смущает. Не пойму, почему не Луцкая область. Так же и с Закарпатской областью.
  • 0
Музыченко 5 февраля 2018 13:50
Русскоязычный бандеровец,
Тут скорей всего по названию регионов - Закарпатье, Волынь
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.