ВСІ НОВИНИ:

Актуально про вакцинацію. Існує три проблеми вакцинації, про які слід пам’ятати

Лікар-статистик Центру первинної медико-санітарної допомоги м. Нікополя Ірина Дацуник розповіла про ситуацію із щепленнями на сьогоднішній день.
Існує три проблеми вакцинації, про які слід пам’ятати: 1) Якість препарату; 2) Стан здоров’я дитини; 3) Умови проведення щеплення.

Як показує практика, якість препарату є причиною, яка найменше впливає на реакцію вакцинації. Інше, коли процедура проводиться мільйонам дітей, а реагують лише одиниці, то слід звернути увагу на стан здоров’я. Дитина є фактором, на який мають безпосередній вплив самі батьки, тобто уникнути наслідків можна, завдяки гармонійним умовам виховання, дотримання режиму прийому їжі та прогулянок на свіжому повітрі. Що стосується умов проведення щеплення – це відповідальність працівників медицини. Щорічно, медсестри проходять курс закріплення та підвищення рівня підготовки при проведенні щеплень та здають письмові тести. Не набравши відповідну кількість балів, працівник не допускається до роботи, доки не здасть тест.
 
Всі вакцини зберігаються в спеціальних холодильниках, призначених для імунобіологічних препаратів, в яких двічі на день ведеться контроль температури та рівень вологості.
 
Батьки та медичні працівники повинні неухильно дотримуватись календаря, від цього залежить здоров'я дитини та стан її імунітету. 
Так, наприклад, вже перший день життя дитини передбачає щеплення від Гепатиту В і має відбутись ще на третьому та п’ятому місяці. Від Туберкульозу щеплення проводиться на 3 день життя, потім у 7 та 14 років. Щеплення від Дифтерії, Кашлюку, Правця та Поліомеліту проводиться частіше, загалом до 10 раз за життя, проти Кору, Краснухи, Паротиту 4 рази. 
 
З квітня 2017 року відсутня вакцина проти Поліомеліту, яка складає перші два щеплення дітям до одного року. Причиною стало закриття на реконструкцію заводу-виробника у Франції, прямого офіційного поставника цієї вакцини. Як вихід із ситуації – самостійне придбання комбінованого препарату в аптеці, дотримуючись усіх норм та правил зберігання й транспортування.
 
Лікар наголосила, що в дорослому віці громадяни нехтують вакцинацією, чого робити не слід, особливо, що ця процедура є безкоштовною та необхідною для збереження не лише здоров’я, а й життя.
Прес-служба міської ради

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

2 комментария

Вот это я поржал! Вакцины хранятся в специальных холодильниках, медсестры проходят какие-то там курсы и сдают письменные тесты! Да нет в Никополе никаких спецхолодильников и не было. Хранят в сраных Днепр 2Мах, которые работают не всегда т.к. никаких аварийных генераторов в наших больничках нет и не было. И не все медсестры у нас даже писать умеют. Редкая медсестра(всех больниц касается) укол в сраку умеет сделать нормально, в вену тем более. Прививку от дифтерии вообще нужно запретить. Она не дает никаких гарантий на будущее, зато переболеешь дифтерией в легкой форме добросовестно как дурак(проходили, знаем). А без прививки вряд-ли с этой болячкой вообще столкнешься по жизни. Прививка от туберкулеза тоже до одного места. Вот от гепатита В как и от столбняка - это да. Делать нужно обязательно. Есть нужные и ненужные прививки, но всемирная фармацевтическая мафия, конечно, будет промывать нам мозги и кричать что мы все дураки и ничего в этой жизни не понимаем. А качество вакцины как раз играет решающую роль. А нам вечно как бомжам в виде гуманитарки втюхивают разные Юнесефы индийское просроченное говно. А все потому что наша власть барыг не хочет купить нормальные вакцины в Европе. Все деньги Вальцман и Кононенко с Грановским стырили. И Яценюк приложился. Гройсман с этой страшилкой Уляной вообще предпочитают не брать никаких вакцин. И цены не регулировать. Авось само утрясется.
  • +1
Василий 13 июля 2017 22:00
даною статтею влада заздалегідь піклується про самовідвід, так як можливо закупила неякісну вакцину.
так що раптом щось станеться, то нам скажуть що нас попередили, і в усьому винні батьки.
а гавняна, за три копійки куплена і тричі "відкочена" вакцина,, ну просто ні при чому, і хто її купував - сущий ангел!!!...
[quote=самостійне придбання комбінованого препарату в аптеці, дотримуючись усіх норм та правил зберігання й транспортування.
[/quote]
в аптеки й завезли з порушенням, а батьки винні будуть.
  • +1

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.