ВСІ НОВИНИ:

Диктант єдності

Сьогодні, у день пам’яті Преподобного Нестора Літописця – послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія, відзначаємо свято української писемності та мови.
 
У Покрові проходять тематичні заходи, серед них –участь у написанні Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Найактивніші – заклади управління освіти. У кожному було організовано локацію, де учні та вчителі мали змогу об’єднатися навколо рідної мови і засвідчити свою єдність з усіма, хто любить її і шанує.

 Диктант єдності
Диктант єдності
Диктант єдності

Не виняток НВК№2.
Диктант там розпочався з напутнього побажання директора навчального закладу Галини Чергинець. Свій авторський текст в ефірі Українського радіо традиційно диктував автор шкільних підручників з української мови та літератури Олександр Авраменко. Учні 9-11 класів та педагоги писали про славні сторінки української історії від часів Київської Русі та про виклики сьогодення, цитуючи Шевченкову настанову про любов до України і «во время люте».
 
Ця унікальна акція започаткована Українським радіо ще у 2000 році, її мета не скільки перевірка знань рідної мови, як бажання отримати незабутнє відчуття єдності всієї громади, розуміння, що у ці хвилини сотні тисяч твоїх співгромадян літера за літерою виводять речення радіодиктанту.
 
Проте, за умовами акції, є можливість надіслати диктант для перевірки на Українському радіо, скориставшись електронною або звичайною поштою не пізніше 10 листопада, а можна дочекатися його оприлюднення і здійснити самоперевірку. Школярі Покрова уже відправили свої роботи і очікують на результати ,можливо - відзнаки. Тож бажаємо успіху.

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.