ВСІ НОВИНИ:

На Дніпропетровщині проти поліомієліту планують вакцинувати понад 145 тис дітей


З 1 лютого на Дніпропетровщині розпочинається масова вакцинація від поліомієліту. За 4 місяці планують щепити 145 тис дітей. Процедуру проведуть хлопцям та дівчатам від 6 місяців до 6 років. Про це сповістили в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації.    

«Через недостатні показники планової імунізації в Україну повернувся поліомієліт. На Дніпропетровщині щеплені 80% дітей. Щоб отримати колективний імунітет, необхідно дійти до 95%. Вакцинацію плануємо провести у два етапи», – зазначила начальниця відділу департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА Наталя Шмалько.

Вона додала, що перший етап імунізації в області триватиме три тижні. У цей період необхідно вакцинувати майже 2,3 тис дітей, яким не зробили щеплення вчасно. Вже у наступному раунді, з березня по травень, вакцину отримають ще 142,9 тис малюків.

«Поліомієліт – невиліковна хвороба, що викликає параліч. Брудні руки, іграшки, їжа можуть бути заражені вірусом. Ліків від цього недугу немає. Єдиний захист – є вакцинація», – сказала Наталя Шмалько.

Отримати щеплення можна у свого сімейного лікаря чи педіатра. З 1 лютого вони почнуть сповіщати батьків про вакцинацію.

Джерело: adm.dp.gov.ua


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.