ВСІ НОВИНИ:

Михайло Поперечнюк: Суд з НКРЄ - Зростання витратів всіх місцевих бюджетів країни на зовнішнє освітлення

В грудні 2015 року «незалежний» регулятор НКРЕКП підняв тариф на нічне освітлення міст вдвічі! Це є абсурдом з точки зору логіки – вночі електроенергія дешевша, бо на неї немає попиту – люди сплять, підприємства не працюють. Тепер міста мають або десь знайти вдвічі більше грошей для освітлення вулиць вночі, бо міста планували видатки за іншими тарифами, або – що дуже небезпечно – зменшити освітлюваність вулиць. Ніщо так не стимулює кримінал, як темрява. А зима близько – темніти буде рано.
 
В першу чергу ці тарифи вдарять по маленьких містечках, з невеликими бюджетами. Але це проблема навіть для Києва – ми ж розуміємо, що Хрещатик буде освітлений завжди. А Нікополь? Марганець ? Покров?
 
Львів оскаржує абсурдну політикою формування тарифів у суді – 6 вересня Окружний адміністративний суд міста Києва буде роздягати позов Львівської міської ради проти НКРЕКП.
 
Так як в провадженні Окружного адміністративного суду м. Києва знаходиться справа № 826/8634/16 за позовом Львівської міської ради до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг про визнання протиправною та скасування постанови НКРЕКП від 28.12.2015 №3141.
 
Оскаржувана постанова вносить зміни до Порядку диференціювання за годинами доби тарифів на електроенергію, яка використовується для зовнішнього освітлення населених пунктів, затвердженого постановою НКРЕКП, від 22.10.2004 року № 1030 та змінює коефіцієнт, що застосовується для розрахунків за електроенергію на потреби зовнішнього освітлення з 0,25 на 0,6, що більш ніж в два рази збільшує витрати всіх місцевих бюджетів країни на зовнішнє освітлення населених пунктів.

Водночас, постанову №3141 було прийнято 28 грудня 2015 року, тобто після того, як органи місцевого самоврядування затвердили місцеві бюджети на 2016 рік та здійснили розподіл видатків, у тому числі видатків на зовнішнє освітлення, що порушує вимоги бюджетного законодавства.
 
Внаслідок прийняття постанови №3141, значна частина органів місцевого самоврядування змушена скоротити кількість годин, протягом яких здійснюється зовнішнє освітлення та спрямовувати додаткові кошти місцевих бюджетів на оплату зовнішнього освітлення.
 
Враховуючи, що Постанова від 28.12.2015 №3141 порушує права та законні інтереси всіх місцевих громад та з метою залучення якнайширшого кола осіб чиї права порушено,
 
Нікопольський міський осередок «Об’єднання «Самопоміч» звернувся з з ініціативним листом про долучення до участі у справі в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на стороні позивача до міського голови Фісака А.П..

Скасування постанови дозволить повернути в місцеві бюджети надмірно сплачені кошти за оплату електроенергії, що спрямовується на зовнішнє освітлення, а також відновити зовнішнє освітлення населених пунктів в нормальному режимі.

Якщо суд скасує абсурдні тарифи – світло буде у всіх містах України.

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

1 комментарий

Палыч 7 сентября 2016 15:40
Люди разумные уничтожают комров и жуков в колорадском камуфляже, так надо для жизни. Так сколько будем терпеть паразита-кровосися--НКРЕ? Ведь проблема яйца выеденного не стоит--узаконить, что тарифы на газ, свет, отвод стоков из туалета мэра и т.п. принимаются на местах, дураку понятно, что цена на них в каждом регионе разная, правильность расчетов подтверждают академики (только бы не чиновники тупые, Боже упаси!), после чего обговоренный процент навара с тарифов отправляется прямиком в госбюджет, остальное на собственные нужды, всего и делов. И не надо будет содержать тунеядцев из НКРЕ, своих в каждом местном управлении выше крыши.
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.