ВСІ НОВИНИ:

У режимі онлайн: новий навчальний рік освітяни Покрова розпочинають по-новому

Конструктивно, детально, відверто – цьогорічна традиційна серпнева вчительська конференція, за спільної ініціативи міської влади та управління освіти, змінена у форматі й підходах.
У режимі онлайн: новий навчальний рік освітяни Покрова розпочинають по-новому
У режимі онлайн: новий навчальний рік освітяни Покрова розпочинають по-новому
Без трибун, квітів керівництву - головний педагогічний форум наближено до вчителя. Вперше освітяни у власних осередках підводять підсумки минулого року, визначаючи завдання наступного, маючи змогу не лише обговорити, а й детально ознайомитися з матеріалами конференції.
 
Цьогорічна зустріч онлайн, що проходила на базі ліцею – крок до відкритого діалогу. До розмови про досягнення, проблеми та плани, що проходила за участі заступника міського голови Наталії Бондаренко, начальника управління освіти Галини Рубахи, провідних фахівців управління та загалу ліцею, долучилися всі, без винятку, педагогічні колективи, батьківська громадськість. Вчителі мали можливість вивчити результати річного освітянського моніторингу, обговорюючи у чаті найнагальніше, задаючи запитання й коментуючи відповіді.
 
Основним поставало питання готовності закладів освіти до нового навчального року, результати було проаналізовано начальником управління Галиною Рубахою, яка зазначила, що освіта міста – це якісний та потужний технічний, кадровий, інформаційний потенціал, мета якого - виховати особистість, що вільно адаптується в колективі та суспільстві.
 
Структура і зміст освіти поставали у головних завданнях, на яких акцентувала увагу заступник міського голови Наталія Бондаренко, окреслюючи кроки влади зі збереження мережі освітніх закладів, де найпріоритетнішим є створення комфортного, безпечного середовища. Було зазначено, що з огляду на це міським головою Олександром Шаповалом проводилася системна робота з підготовки закладів. Триває пошук додаткових ресурсів для укріплення матеріально-технічної бази шкіл та садочків, розвитку творчого потенціалу як дітей, так і педагогів, що сприяє конкурентоспроможності професії вчителя.
- Освіта зазнає суттєвих змін, вводяться нові стандарти, - підкреслила Наталія Бондаренко. - Але там, де вчитель любить дітей, - є результат.
 
Саме про результати предметно говорили в режимі онлайн, обговорюючи концепцію "Нової української школи”, базові компоненти якої представляла заступник начальника управління освіти Ірина Сапа, удосконаленню методичної роботи як умови забезпечення інноваційних змін приділила увагу завідувач інформаційно-методичного центру управління Вікторія Чернишова, функціонування та розвиток дошкільних навчальних закладів проаналізувала методист інформаційно-методичного центру Олена Дзюбенко.
 
Тенденції розвитку, завдання корекційної освіти оцінювала завідувач міського психолого-медико-педагогічного центру Галина Чергинець, про основні завдання оздоровчої кампанії 2016 року говорила методист Надія Тарасенко, а про захист трудових та соціально-економічних прав та інтересів членів освітянської профспілки - голова профспілкового комітету управління Ірина Венцель.
 
Реалізація цих напрямків була обговорена широким педагогічним загалом, вчителі як позитивний відзначили новий підхід до проведення конференції, що відкрив додаткові можливості у професійному спілкуванні. Початок великій роботі покладено. Що очікують від прийдешнього навчального року освітяни, - про це говоритимуть під час зустрічі, ініційованої міським головою Олександром Шаповалом, де мова йтиме про досягнення і звичайно ж, плани на майбутнє.

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.