ВСІ НОВИНИ:

УР – 4 ЕИН: ЗВ’ЯЗОК ЗІ СВІТОМ НАЛАГОДЖЕНО!

Вже понад 40 років позивний колективної радіостанції Будинку творчості Покрова розриває короткі хвилі. Опоненти спортсменів і не припускають, що володарі золота світового й вітчизняного радіоспорту - маленька команда, у складі якої – школярі. Днями, у рамках урочистостей до 25-ої річниці Незалежності України, незмінного керівника колективної – Миколу Голуба було нагороджено обласною пам’ятною ювілейною медаллю.

УР – 4 ЕИН: ЗВ’ЯЗОК ЗІ СВІТОМ НАЛАГОДЖЕНО!
УР – 4 ЕИН: ЗВ’ЯЗОК ЗІ СВІТОМ НАЛАГОДЖЕНО!
УР – 4 ЕИН: ЗВ’ЯЗОК ЗІ СВІТОМ НАЛАГОДЖЕНО!

Серед небагатьох, удостоїних відзнаки, заснованої до 25-ої річниці Незалежності України, був наставник дітей, вчитель за покликанням – Микола Голуб. « За особисті заслуги та значний внесок у розбудову Дніпропетровської області», - з такими словами голова обласної ради Гліб Пригунов вручав пам'ятну медаль надзвичайно скромній особистості, керівнику прославленої радіостанції.
 
Одним з перших Миколу Гнатовича поздоровив міський голова Покрова Олександр Шаповал, підкресливши значення вчителя у розвитку технічного напрямку Будинку творчості:
 
- Є люди, за яких говорять справи, до таких належить Микола Гнатович, більше ніж вчитель, більше ніж наставник, бо дав путівку у життя не одному своєму вихованцю, назавжди залишившись для них вірним товаришем.
 
За роки своєї діяльності він і справді повів радіохвилями сотні юних романтиків. Кожного дня у визначений час, і так вже понад сорок років. Колективна радіостанція Будинку творчості з точністю до секунди виходить в ефір, де на неї чекають команди з усіх куточків земної кулі. Дехто саме завдяки юним зв’язківцям з Покрова дізнався про Україну. А вони складають свою мапу світу з численних винагород, кубків, медалей та вітальних листівок. Про кожну може розповісти Микола Голуб.
 
У їхній скарбниці не десятки – тисячі перемог. Тільки 2015-го за підсумками року, рейтинговими показниками понад 80-ти вітчизняних команд, колективна стала кращою в Україні. За 2015-й вони підкорили близько двадцяти змагань, а 2016-го вже дванадцять. Цього року зв’язківці здобули абсолютну перемогу у дев’яти турнірах, з яких вісім – Всеукраїнського рівня, один – Міжнародного, вибороли й два срібла, виконали два нормативи кандидатів у майстри спорту.
 
Найстаршим з вундеркіндів радіозв’язку – шістнадцять. Причому сьогодні більшість складають дівчата. Тут не існує спеціального відбору, найзапекліші хулігани, учорашні діти вулиці, перевиховуються, завмираючи в очікуванні зв’язку, виходячи в ефір за усіма видами — телетайпом, телеграфом, мікрофоном. Вони володарі коротких хвиль і лідери за вступом у виші технічного спрямування. Радіолюбителів Покрова можна віднайти в усіх куточках світу — Китаї та Великій Британії, Прибалтиці, Іспанії та Америці. А розпізнати - за захопленням, котре вже давно стало частиною життя.
 
Вони радіють за своїх наступників, які з року в рік підтверджують статус непереможної команди. На переконання фахівців від зв’язку, команда Покрова — то вже явище радіоспорту, феномен, який так і не можуть розгадати потужні столичні станції, задаючись запитанням: як школярі можуть досягати таких результатів? Можуть, коли процесом керує любов до дітей і справи, є відчутною підтримка міської влади, передусім міського голови – Олександра Шаповала, від рідного колективу, про що зазначає Микола Голуб. А для викладача те є визначальним.
 
Після тяжкої хвороби, майже втративши зір, він все одно поряд з вихованцями, на передовій педагогіки, разом з ним і дружина, Галина, вдвох отримували і винагороду, щоб, за їхніми ж словами, життя пульсувало спалахами рідного позивного.

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.