ВСІ НОВИНИ:

Прозорий механізм ціноутворення та законодавча база – шлях до зниження цін на ліки – Андрій Шипко

Головне завдання, яке повинно об'єднати всіх: і Уряд, і народних депутатів, і фармвиробників - це забезпечення доступності ліків для населення. На цьому, під час урочистого відкриття виробничо-лабораторного комплексу ТДВ «Інтерхім», зауважив народний депутат України (партія «Відродження») Андрій Шипко, підкресливши, що створення нових корпусів фармацевтичних підприємств є важливим кроком, як для розвитку вітчизняної фармації, так і для економіки країни в цілому. 

«Сьогодні, не дивлячись на значні, на перший погляд, цифри обсягу продажів лікарських препаратів, купівельна спроможність українців, нажаль, істотно впала» - зазначив парламентар, запропонувавши чіткий план дій щодо зменшення відпускної ціни на лікарські засоби.

Першочерговим, на його думку, є створення відповідної законодавчої бази, яка позначить нові правила роботи ринку, зробить процедуру реєстрації препаратів прозорою та відповідатиме європейським стандартам. «Консолідований проект закону №2162а/Д про лікарські засоби вже зареєстрований і найближчим часом буде розглянутий в сесійній залі» - додав Шипко, вказавши, що прийняття цього документу необхідне й учасникам фармацевтичного ринку, й споживачам.
 
Окрім того, зменшенню цін, вважає депутат, сприятиме визначення та встановлення механізму прозорого ціноутворення на ліки та впровадження практики фіксованого прибутку.

«Не може препарат в одній аптеці коштувати 300 гривень, а в іншій – 400, а коли ще на кожен рецепт є й фіксована сума за обслуговування, аптеки взагалі втратять зацікавленість у продажу наддорогих препаратів» - додав він.
 
Слід зазначити, що, з метою подальшого обговорення нагальних проблем, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман висловив намір провести нараду із керівниками фармакологічних компаній, працівниками та представниками громадськості у сфері медицини.


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.