ВСІ НОВИНИ:

Пам’ятаємо - перемагаємо

«Маки пам’яті» - таку назву носить благодійно-меморіальна акція, яка відбулася шостого травня на площі ім. І.Сірка.

Пам’ятаємо - перемагаємо

Вітаючи учасників, заступник міського голови Наталія Бондаренко розповіла про мету акції та символічне значення стилізованої квітки маку.
 
Вперше Україна долучилася до загальноєвропейської традиції вшанування усіх полеглих у боях два роки тому на заходах, приурочених до річниці завершення Другої Світової війни. Дизайн українського червоного маку розроблений за ініціативи Українського інституту національної пам’яті. Його графічне зображення є своєрідною ілюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі.
 
Традиція використання стилізованого маку, як символу пам’яті, з року в рік поширюється в нашому місті. Напередодні Великих травневих дат наші школярі та учні ПТУ виготовляли стилізовані маки, а сьогодні реалізовували їх.
 
Містяни мали змогу придбати штучні червоні маки, а охочих діти навчали, як власноруч виготовити символ пам’яті. Мета акції «Маки пам’яті» - не лише поширення традиції вшановування, а й допомога воїнам АТО, яким будуть передані усі зібрані з реалізації кошти. Протягом кількагодинної акції зібрати вдалося чимало – 1874, 60 гривень.
Пам’ятаємо - перемагаємо
Пам’ятаємо - перемагаємо
Пам’ятаємо - перемагаємо

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.