ВСІ НОВИНИ:

У місті має з’явитись дитячий клініко-діагностичний центр

Таке завдання перед собою ставить місцева влада і представники медичної галузі. Цей крок необхідно зробити для надання якісної медичної допомоги дітям Нікополя, району та ближніх населених пунктів. Шляхи вирішення цього питання днями обговорювали лікарі разом із заступником міського голови Ольгою Коник та в присутності народного депутата України Андрія Шипко і голови постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, дитинства і материнства Андрія Палаша. 
 
У місті має з’явитись дитячий клініко-діагностичний центр
У місті має з’явитись дитячий клініко-діагностичний центр

Питання стосовно створення в Нікополі медичного центру для дітей вже не перший рік обговорюється на місцевому рівні. Адже нині в місті не створено належних умов для якісного лікування дітей. Медичні заклади розгалужені по всьому місту, що створює дискомфорт як для маленьких нікопольців, так і для їхніх батьків. За словами Ольги Коник, у поточному році міський голова Андрій Фісак поставив  чітке завдання про створення дитячого медичного центру в Нікополі. 
 
- Ми вже другий рік поспіль займаємось питанням створенням у місті лікувально-діагностичного центру для дітей. Ця тема є приводом для дискусій із лікарями місцевих медичних закладів, особливо тими, котрі займаються напрямком лікування дітей. В результаті тривалого обговорення та перевірки стану будівель, які б могли підійти для дитячого центру, дійшли згоди, що він має розташовуватись на базі медичного закладу по проспекту Трубників, 47. Адже саме цей заклад досить вдало підходить для створення в ньому всіх необхідних умов для комплексного лікування дітей, - говорить Ольга Коник. 
 
У будівлі по проспекту Трубників, 47 вдало розташовані всі приміщення, на базі яких можна розмістити, як консультативно-діагностичний центр для дітей, так і стаціонар. Тобто - створити медичний заклад, в якому будуть об’єднуватись всі дитячі спеціалісти, і на належному рівні надаватиметься комплексна допомога. 
 
Присутні підтримали позицію місцевої влади з приводу дитячого центру. Всі разом зійшлись на думці, що дитяча медицина в нашому регіоні - це нагальна проблема, яку необхідно якнайшвидше вирішувати, об’єднуючі зусилля. 
 
- Я повністю підтримую ініціативу міської влади Нікополя з приводу створення дитячого медичного центру на базі будівлі по проспекту Трубників, 47. Зі свого боку сприятиму у вирішенні цієї проблеми на обласному та державному рівнях. Я також готовий взяти на себе об’єднуючу функцію між владою та великими промисловими підприємствами, які розташовані на території нашого регіону, аби всім разом збудувати сучасний клініко-діагностичний центр для підростаючого покоління, - підкреслив Андрій Шипко. 
 
Маємо підтримку у вирішенні цього питання і з боку обласної влади. Андрій Палаш зазначив, що створення необхідних умов для надання належної медичної допомоги дітям – пріоритетне завдання для обласної влади, яке тримається на контролі. 
 
В результаті зустрічі було запропоновано створити комісію, яка контролюватиме питання відкриття в Нікополі дитячого клініко-діагностичного центру. Також розглядається пропозиція стосовно створення благодійного фонду задля фінансової підтримки цієї потрібної справи, головними благодійниками якої мають стати великі промислові підприємства нашого регіону. 

Прес-служба міської ради 

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

2 комментария

Копчик С. 11 марта 2016 09:26
Люди от первой медицинской "реформы" ещё не отдышались.. а нам уже вторую, потом третью.. Кто ответит за результаты первой провальной реформы??? Никто!? Пока не учли ошибки работы в прошлом, не сделали полный анализ, как можно работать дальше!?
До реформаторства было четыре поликлиники в разных точках города, была детская на Станиславского и филиалы по районам, к тому же было здание новой детской больницы. После первой реформы поразгоняли, уплотнили и ввели семейных врачей ( которые сами по сути не могут оказать полное мед обслуживание)..детей впихнули со взрослыми.. Недостатков много, но никто не виноват !?
Теперь новая реформа: всех никопольчан сгонят в одну поликлинику,которая к тому же не в центре, а детям опять будут организовывать единый центр, который тоже расположен далековато..
По детям, согласен - нужен единый центр, но где те реформаторы, которые раскидали специалистов с Станиславского ? Надеюсь, что медицинский детский центр создадут теперь с учётом прошлых ошибок. Я понимаю, что там будет стационар и полное обследование ? ( надо к этом и мед аппаратуру современную) А если у ребёнка насморк, то он идёт к семейному врачу и выписывают маме больничный, а ребёнку лекарства?.. Вот весь алгоритм действий и надо чётко прописать и рассказать родителям: куда и по каким вопросам обращаться, какие услуги и где оказывают и главное, сколько это будет стоить????
  • +2
Pavel Makarov 11 марта 2016 10:27
Цитата: Копчик С.
Люди от первой медицинской "реформы" ещё не отдышались.. а нам уже вторую, потом третью.. Кто ответит за результаты первой провальной реформы??? Никто!?

В Никополе "рехворму" по уничтожению медицины активнейше в угоду Вилкулу-Токарю двигала и возглавляла Горяная. Только за этот "подвиг" она заслужила не только общественного порицания но и полной обструкции. Как результат, за ее позицию и действия Вилкул наградил ее соответствующим Знаком, а Фисак заключил контракт еще на 3 последующих года "керування медициной". Вероятнее всего в этом и заключается ОТВЕТСТВЕННОСТЬ за развал медицины. Просто Фисак, на мой взгляд, за гарантированные голоса быть секлетарем совета (а по сути и.о. мэра города) продал скопом социальные интересы никопольчан ради удовлетворения собственных амбиций и интересов, и именно уже только из за этого достоин проклятий и обструкции!!!!
  • +3

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.