ВСІ НОВИНИ:

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ ПРО БЕЗЗАКОННЯ ГОРГАЗУ В НІКОПОЛІ (вiдео)

Ми, мешканці будинку, які проживають в м. Нікополь, Дніпропетровської обл. за адресою: пр. Трубників 13, звертаємось про допомогу до всіх органів влади та журналістів.

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ ПРО БЕЗЗАКОННЯ ГОРГАЗУ В НІКОПОЛІ (вiдео)

28.12.15 в нашому будинку ОСББ «Наш дім» пропав газ. Сусіди подзвонили в 104 нікопольського горгаза (обслуговуюча компанія та постачальник газу по Дніпропетровській обл.  ООО «Днепропетровськгаз збут») і там повідомили, що нам перекрили газ і поставили заглушку ніби наш газовий кран не тримає і травить газом. Ніхто з мешканців будинку не чув запаху газу і не визивав горгаз. Наш будинок є ОСББ і голову також з горгазу ніхто не попереджав і не ставив до відома про ремонтні дії та аварійні ситуації в нашому будинку. Ніхто з мешканців не підписував акт про відключення і взагалі не було жодної об`яви на будинку. Для розуміння ситуації повідомимо, що в нашому будинку ОСББ для всіх  мешканців, кожен рік горгаз має проводити ПТО (планове обслуговування), але з 2011 року не було жодного. До  75% жильців мають індивідуальне газове опалення та газові колонки та газові пічки. З 28 грудня температура була – 7 градусів. В будинку живуть малі діти та пенсіонери.
 
На питання коли нам замінять вентиль та включать газ нам повідомили, що газ не пустять доки всі боржники не погасять заборгованість перед горгазом в особі ООО «Днепропетровськгаз збут». Ця компанія почала вимагати у мешканців борги за завищеними показниками лічильника. Для прикладу в квартирі 98 показники лічильника за повідомленням горгазу були 13009 м3 газу, а насправді показники були 1170 м3 газу. І вони вимагають негайної оплати, – в іншому випадку обіцяли не включити газ до нового року. 
 
Доречи, колишньому постачальникові газу ООО «Днепропетровськгаз»  Національна комісія анулювала дію ліцензії на надання послуг з газопостачання всім категоріям споживачів, а компанія ООО Днепропетровськгаз збут»  почала постачати газ для населення тільки з 1 липня 2015 року. Вона  досі не заключила договори з мешканцями міста та нашого будинку, але нові рахунки в десятки разів завищеними боргами виставляє постійно.  

На прохання мешканців включити газ, бо мерзнуть діти, в горгазі не реагували два дні. Тільки на третій день 30 грудня після втручання активістів Дорожного контролю  прийшли працівники горгазу.  За їх словами вони мають провести тільки опресовку газових труб, перевірити мережу на цілісність і одразу включать газ мешканцям. Але коли вони пішли по квартирам вони повідомляли,  що у мешканців велика заборгованість по оплаті, і поки не оплатять борг пуск газу вони не проведуть. На питання чи є аварійним наша газова мережа сказали, що аварій нема і просто начальство заставляє їх таким чином платити за газ. Треба показати у 8 кабінеті Нікопольського управління газового господарства чек про оплату боргу і, як тільки їх працівники побачать оплачені борги, вони одразу включать газ.
 
Для того, щоб розібратись в цій ситуації активісти Дорожного контролю разом з активними мешканцями поїхали в Нікопольського управління газового господарства.
 
У 8 кабінеті працівники горгазу, які відмовились давати пояснення, не захотіли представитись, а потім взагалі визвали охорону, в грубій формі перешкоджали журналісту вести відеофіксацію порушень і вигнали з кабінету. Ми намагались звернулись до начальника управління, але побачивши журналістів він втік з робочого міста. Після цього ми звернулись до його заступника - Анатолія Косенко - заступника начальника Нікопольського управління по експлуатації газового господарства з обліку природного газу. Він відмовився давати коментар на камеру, а тільки поза камерою повідомив, що поки борги не оплатять – газ не включать, або всі боржники дають згоду на відключення газу в їхніх квартирах і тоді горзаз підключає газ іншим мешканцям будинку.
Одні мешканці будинку, яким нарахували великий борг, одразу провели перерахунок боргу і були готові допустити працівників горгазу для перекривання газу в своїй квартирі, для того щоб іншим мешканцям був включений газ.  Майстер з горгазу який займається пуском пообіцяв, що тепер через годину буде приїдуть працівники горгазу для підключення і попросив всіх мешканців бути вдома. 
 
Всі мешканці були попереджені і готові до прийому. Через дві  години приїхали працівники горгазу, зайшли в квартиру мешканця для того, щоб відрізати його від газової мережі. Мешканець не перешкоджав їм, але попросив, щоб після того, як його відріжуть від газової мережі, йому видали акт про проведені роботи. Працівники горгазу замешкались і почали дзвонити начальству по телефону, а потім взагалі пішли з квартири. На питання, чому вони не підключили людям газ і куди вони тікають, сказали, що у них нема таких актів і дзвоніть на 104 в аварійну службу. На прохання показати взагалі які-небуть документи, вони сказали, що у них нічого при собі нема і втекли на вулицю.

В той вечір ніхто так і не приїхав, на телефони не відповідали і навіть при дзвінку на 104 ніхто не брав трубку.  Мешканці будинку були шоковані такою поведінкою працівників горгазу. Вони зібрались і подзвонили депутатам, на гарячу лінію Губернатора Дніпропетровської області та кабінету міністів і всім журналістам.
 
Після цього ввечері голові нашого ОСББ Герцен Тетяні Миколаївні передзвонили згоргазу і сказали, що газ не був включений будинку бо мешканці не пускали їхніх працівників в квартири. Голова ОСББ повідомила, що це брехня і дії їх працівників записані на камеру. Після цього по телефону нас повідомили, що начальник Нікопольського управління по експлуатації газового господарства чекає мешканців та активістів на 8.00 наступного дня в своєму кабінеті. 
 
З ранку 31 грудня у дворі будинку вже стояв мікроавтобус аварійної газової служби. На питання мешканців,  що вони тут роблять, вони повідомили, що зараз в цьому будинку проводиться ПТО (планові роботи) 
Мешканці разом з депутатами та журналістами питали коли включать газ. Але вони почали розповідати про якісь зірвані пломби і знову погрожували відключити газ мешканцям будинку.  Вони сказали, що вони готові пустити газ  і відрізати боржників, але на прохання показати акти на роботу та наряд-допуск і запитання, де ваш майстер, який мав бути в цій бригаді – вони одразу поїхали з двору. 

Зранку мешканці, депутати та журналісти поїхали на зустріч до начальника горгазу.
 Він всіх прийняв і одразу почав питати у мешканців чи заплатили вони назначені борги по газу, чи стоїть у них замість гофри на колонках оцинкована труба 2 мм товщиною… і в такому тоні продовжував розмову.
 
Він особисто сказав, що у нього є інформація, що у одного з  мешканців, який є самим активним в боротьбі з беззаконням горгазу, колонка стоїть не по стандарту і поки вони не усунуть недоліки по цій колонці, він не візьме на себе відповідальність за можливі жертви, які можуть буди, якщо прогорить гофра і угарним газом отруються мешканці.
 
Про недоліки своєї колонки мешканець будинку дізнався тільки сьогодні від начальника горгаза і до цього дня колонка була встановлена працівниками горгазу в 2004  році та була погоджена з главним інженером горгазу за його підписом. А після покупки квартири новим мешканцем в 2011 році, ця колонка пройшла ПТО, працівником горгазу встановлений лічильник та безліч разів перевірявся різними контролерами горгаза. Цей мешканець погодився прибрати «виявлені недоліки» в обмін на обіцянку начальника горгаза, що він дасть добро на включення газу мешканцям будинку.

Мешканці повернулись в будинок, активіст придбав нову оцинковану трубу для колонки і чекали на працівників горгазу.  До обіду приїхала бригада з трьох слюсарів горгазу і одразу повідомили, що  згідно їхнього архіву, ця колонка нібито незаконно встановлена і вони мають перекрити газ на всю квартиру і одразу після цього вони включать мешканцям газ. Після довгих переговорів і дзвінків начальнику було досягнуте компромісне рішення,  що вони відключать газ тільки на колонці, що і було зроблено. 
 
Майстром бригади Овдієнком Михайлом був виписаний акт про відключення газових приладів, але не був вписаний в акт номер розпорядження, за яким вони проводять роботи в квартирі. Після цього майстер подзвонив кудись і записав номер наряду №10241.  
Акитивісти запідозрили, що у цієї бригади немає документів на такі роботи і попросили надати всі документи, які мають бути на руках у ремонтної бригади. Майстер Овдієнко сказав, що у них все є але лежить в машині. Ми попросили все показати. В машині ніяких документів не було і головне – ми попросили показати посвідчення працівників горгазу і встановили, що працівники горгазу мають посвідчення працівників  ООО «Днепропетровськгаз» - фірми, якій вже півроку, як НКРЄ анулювала дію ліцензії на надання послуг з газопостачання всім категоріям споживачів!!! 

Всі незаконні дії працівників та керівників горгазу зафіксовані на відео камеру журналістами та активістами Дорожного контролю і буду використані у притягненні до відповідальності.

З усього вищевказаного видно, що на сьогодні газопостачальна компанія ООО «Днепропетровськгаз сбут» та її працівникі систематично порушують безліч законів, нормативних актів та головне права простих громадян, пенсіонерів,  які потерпають від непомірних тарифів, інфляції, корупції та найстрашнішого – війни, яка вже унесла безліч життів на Донбасі України, де безліч захисників ціною життя свого боронять мир в наших домівках,  які не мають можливості захиститись від БЕЗЗАКОННЯ ГОРГАЗІВ. Навіть звернення депутатів до верховної ради, Кабінету міністрів та особисто президента Петра Порошенко не дає жодних результатів.

Невже Гарант Конституції  – сам Президент України Петро Порошенко – не може допомогти нам простому народу???
 Тоді прийдеться згідно статті 5 Конституції України, яка гласить – «ЄДИНИМ ДЖЕРЕЛОМ ВЛАДИ в У УКРАЇНІ Є НАРОД!» брати  Владу в свої руки і по законам Військового часу боротися з беззаконням та корупцією в нашій країні!

Звертаємось до всіх народніх депутатів,  кабінету міністрів  та особисто Президента України Петра Порошенко  від мешканців міста Нікополь  та мільйонів людей країни,  захистити нас від беззаконня газової служби Нікополя та інших подібних організацій, що грубо порушують Конституцію України, права і свободи громадян України, гарантом додержання яких є Ви, як Президент України.
З повагою та надією на вас!


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

3 комментария

Анатолій Сиротенко 1 января 2016 15:40
Думаю, що для початку треба було офіційно звернутись в місцеві
правоохороні органи, а потім далі по вертикалі, або скарги на їх
бездіяльність, та на свавіля місцевого керівництва міськгазу.
Оце, що виклали і завіксували жильці й активісти, повині фіксувати
правоохоронці.
  • +1
Pavel Makarov 1 января 2016 15:58
"..Звертаємось до всіх народніх депутатів, кабінету міністрів та особисто Президента України Петра Порошенко від мешканців міста Нікополь .."

Сильна держава чудесами
и не устала их плести:
здесь выбирают овцы сами
себе волков себя пасти.
И.Г.
  • +1
Александр Тихон 1 января 2016 17:03
Цитата: Анатолій Сиротенко
Думаю, що для початку треба було офіційно звернутись в місцеві
правоохороні органи, а потім далі по вертикалі, або скарги на їх
бездіяльність, та на свавіля місцевого керівництва міськгазу.
Оце, що виклали і завіксували жильці й активісти, повині фіксувати
правоохоронці.

Повністю з Вами згоден, саме так. А далі дійсно по вертикалі з юридичним радикалізмом.
  • +2

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.