ВСІ НОВИНИ:

Всеукраїнський захід вшанування пам*яті кошового отамана Івана Сірка

Першого серпня 2015 року на Меморіалі - могилі кошового отамана Івана Дмитровича Сірка, Нікопольський район, поблизу села Капулівка з 10.00 години Всеукраїнський захід по вшануванню пам*яті славетного отамана.
 
Таборування козаків починаеться з 31 липня і до 2 серпня на Співочому полі, там же продовження заходу 1 серпня, фестиваль козацької пісні, бойових мистецтв, козацькі забави,виставки,виїздна торгівля, інше... У козацькому таборі забороненно вживання спиртного та матершинні вислови. Запрошуємо козаків та патріотів України. Слава Україні!
Оргкомітет

Всеукраїнський захід вшанування пам*яті кошового отамана Івана Сірка

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

5 комментариев

Максим 26 июля 2015 12:31
Слава Івану Сірку! І неньці Україні СЛАВА!
  • +1
szlahta 26 июля 2015 12:36
Мила Третьяк - Сон атамана (украинский вариант)
https://youtu.be/_41P9skotOU
Звук виходить наче із душі.чиста мова українська
  • 0
szlahta 26 июля 2015 12:42
Сірко. На стражі віри.
https://youtu.be/IvaqXZsxWyw
Іван Сірко? (* 1605 (1610) — † 1680) — подільський шляхтич, козацький ватажок, кальницький полковник, легендарний кошовий отаман Запорозької Січі й усього Війська Запорозького Низового. Здобув перемогу в 65 боях.[1] Герой багатьох українських пісень і казок. Після своєї смерті вважався характерником.

Іван Сірко народився приблизно між 1605--1610 роками. Це засвідчують результати досліджень останків Сірка, згідно з якими кошовому отаманові на момент його смерті було 70-75 років. Від першого дослідника біографії Сірка, Дмитра Яворницького, пішла думка про те, що майбутній кошовий отаман народився в Слобідській Україні в слободі Мерефі.[2] Однак Мерефа була заснована лише 1658 року, тобто після народження Сірка[3]. Сучасні дослідники вважають, що Іван Сірко походив зі Східного Поділля[4], а місцем його народження було сотенне місто Брацлавського полку Мурафа[5] за кілька кілометрів від Кальника.

За переказами, що були складені по смерті Сірка, майбутній отаман походив з козацького роду. Проте це твердження спростовують листи королів Речі Посполитої, в яких вони називали Сірка «уродзоним», тобто шляхтичем. Крім цього, в тогочасних джерелах під 1592 роком згадується ім'я подільського шляхтича Войтеха Сірка, одруженого з якоюсь Оленою Козинською, що можливо був родичем ватажка запорожців...
  • +1
Человек 26 июля 2015 15:42
Хорошая песня про атамана - душевная) Автор - Александр Петренко.
  • +2
assassin778 26 июля 2015 23:18
О! Наконец-то объявление!!! Обязательно нужно посетить! Бывал неоднократно - незабываемые впечатления!!
  • +2

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.