ВСІ НОВИНИ:

До публічної заяви в.о. міського голови Фісак А.П.

Я не маю наміру загострювати ситуацію та не бажаю стати інструментов в чиїхось руках.

 
Шановний Андрій Петрович!!
Звертаюся до Вас, як до посадової особи, яка повинна діяти відповідно до Законів України та в межах своїх повноважень (ст..19 Конституції України п.2), бо особисто до Вас, як до людини, у мене претензій немає.
 
На 62 сесії Нікопольської міської ради Ви зробили публічну заяву, в якій, нібито, намагалися пояснити ситуацію, яка склалася навколо міськводоканалу. В ній Ви озвучили наступне. Що після обрання Вас в.о. міського голови, біля Дніпропетровської облдержадміністрації до Вас підійшли невідомі особи, до бізнес інтересів яких входить привласнення нашого КП «Міськводоканал». Вони погрожували шляхом доведення підприємства до банкрутства, забрати його в приватну власність.
 
Що ці особи та політична сила, яка стоїть за ними має вплив на суспільну думку, а тому створить негативний імідж про діяльність нашого комунального підприємства. Далі Ви наголосили, що на даний момент в ЗМІ активно висвітлюється негативна інформація про діяльність стратегічного комунального підприємства. Що суспільству нав‘язується думка про те, що керівництво підприємства проводить анти суспільні і навіть злочинні діяння. Ви звернулися до мешканців міста ставитися виважено та розсудливо до інформації, яку нібито нав‘язують сумнівні політичні сили через ЗМІ.
 
Ви висловили свою думку, що дії громадських організацій та політичних сил спрямовано на дестабілізацію ситуації навколо комунального підприємства та місцевої влади задля досягнення своїх комерційних цілей шляхом знищення комунального підприємства та привласнення його. Не маючи на меті звинувачувати когось, Ви вважаєте, що Проект рішення «Про заходи щодо недопущення порушення прав споживачів суб‘єктом господарювання КП «НВУВКГ» може бути механізмом для втілення планів невідомих бізнесменів по збанкротуванню та захопленню підприємства. При цьому, зокрема, було озвучено і моє прізвище. Далі ви закликали утримуватися від популізму та провокацій.
 
Шановний Андрій Петрович! Складається враження , що ті двоє особи, які підійшли біля Дніпропетровської облдержадміністрації так налякали Вас, що Ви переплутали всі факти. Для того, щоб ситуація навколо міськводоканалу стала такою, потрібно було створити передумови. Запевняю Вас, що не маю достатнього впливу на керівництво стратегічного підприємства, щоб змусити їх прийняти рішення про встановлення якихось строків (термінів) повірки лічильників та здійснювати погрози споживачам в разі їх порушення, нараховувати оплату по нормам споживання. Саме керівництво міськводоканалу, спочатку розсилало приписи, а потім і в ЗМІ та на зустрічах з громадськість постійно повторювали це.
 
Саме такі дії обурили мешканців Нікополя. Ще 17 грудня 2014 р. на ім‘я в.о міського голови Фісак А.П. був направлений лист за підписами голів квартальних комітетів м. Нікополь, за якими, фактично, стоїть більше 40 000 мешканців нашого міста, членів територіальної громади, власників комунального майна, від імені та в інтересах яких повинна діяти міська рада . В цьому листі дуже детально описувалася ситуація, яка склалася у відносинах громади та КП «Міськводоканал», про протиправний тиск, який чинить це підприємство на споживачів та своїх власників, висувалися вимоги та надавалися їх обґрунтування.
 
Зокрема одним із пунктів звернення було:
«4) Надати правову оцінку діям чи бездіяльності посадових осіб КП ВУВКГ по доведенню ситуації, що склалася.
5)При визнанні таких дій чи бездіяльності протиправними чи неналежним виконання посадових інструкцій, притягнути винних посадових осіб до відповідальності згідно чинному законодавству та прийняти рішення про відповідність чи доцільність їх займаній посаді.»
 
Чому не відреагували? Чому не почали розбиратися вже тоді, коли все можна було зупинити, коли люди ще масово не несли лічильники та кошти?
І яку негативну інформацію про діяльність стратегічного комунального підприємства Ви маєте на увазі. Виступи Полуботько та Петікяна («Репортер» від 20.11.2014р.)де саме керівництво стратегічного комунального підприємства міськводоканалу надає недостовірну інформацію, чи стаття в газеті «Нікопольська правда» від 05.02.2015 р., де до читачів доноситься думка керівництва міськводоканалу самостійно знімати пломби та те, що послуга з повірки лічильника є платною, чи статтю від 27.02.2015 р. ст.. 4 в газеті «ЭЛЕКТРОМЕТАЛЛУГР», де юрист пояснює, на кого лягають витрати по повірці лічильників, чи мої вже аж від 22.04 2015 р.(«Говорящий Никополь), коли Ваше не реагування викликало обурення. На щастя, населення нашого міста вміє читати і «виважено та розсудливо ставитьcy до інформації», а законодавча база наразі доступна, і кожен громадянин може вивчити той чи інший закон та перевірити, достовірна чи ні інформація.
 
Проект рішення «Про заходи щодо недопущення порушення прав споживачів суб‘єктом господарювання КП « НВУВКГ» депутат міської ради подав не «як механізм для втілення планів невідомих бізнесменів по збанкрутуванню та захопленню підприємства», а на підставі Рекомендації Антимонопольного комітету України від 03.03.2015 р. № 1-рк (можете перевірити), де чітко вказано, що «аналіз нормативно-правової бази свідчить про право споживача на періодичну повірку квартирних засобів обліку та вказує на обов‘язок виконавця проводити таку повірку і контролювати міжповіркові інтервали». І цю інформацію теж легко перевірити.
 
Щодо недостовірності інформації не можу не згадати про відповідь за підписом в.о. міського голови Фісак А.П. від 18.05.2015 р. № 1827. Абсолютно всі пункти в відповіді спростовуються, але я приведу лише один пункт. Ви пишете «Крім того, відповідно до п.2. ст..28 ЗУ «Про внесення змін до Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність», мова йде про обов‘язок власника водолічильника своєчасно подавати його на повірку: засоби вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, підлягають періодичній повірці через міжповірочні інтервали, порядок визначається нормативно-правовим актом ЦОВМ. Підприємства, організації та фізичні особи зобов‘язані своєчасно (з урахуванням установлених міжповірочнох інтервалів) подавати засоби вимірювальної техніки на повірку.)
 
Але в цьому Законі є п.3. «Порядок подання фізичними особами, що не є суб‘єктами підприємницької діяльності, - власниками засобів вимірювальної техніки ( результати вимірювань якими використовуються для здійснення розрахунків за спожиті для побутових потреб електричну і теплову енергії, газ і воду) на періодичну повірку цих засобів та оплати за роботи, пов‘язані з повіркою, встановлюється КМУ. Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) зазначених засобів вимірювальної техніки здійснюється за рахунок підприємств і організацій, які надають послуги з електро-, тепло-, газо- і водопостачання». Ось так. І це теж легко перевірити. Я розумію, що Вам готують відповіді. То шукайте, «хто має вплив на суспільну думку» та готує Вам таку інформацію, а не звинувачуйте всю громаду в підривній діяльності та не переводьте все в політичну площину. А КП «Міськводоканал» ми, територіальна громада Нікополя, нікому не віддамо, бо це наша власність. Навіть якщо ви доведете своєю бездіяльністю це підприємство до банкрутства.
СЛАВА УКРАЇНІ !!!

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

29 комментариев

Честный 1 июня 2015 11:26
Дякую шановна "Наталя", що Ви перекреслили всі потуги, перерізувача стрічок
і збирачя всіх корупціонерів до влади, Фісака на мерство. Одна кандидатура
більшості ригів і ГО "громасила" остаточно провалилась. Подальшої Вам наснаги
і Вашим однодумцям у нелегкій справі боротьби з корупціею. Такої б наснаги
керманичам прокуратури й міліції, таке відчуття, що їх цє не турбує, або
вони в цій системі кругової поруки з місцевими корупціонерами при владі.
Місцеві партійні осередки також бездіють, як і громацькі організації,
їх місцеві корупціонери направляють на фарбуваня, збираня смітя і другі
потреби влади, аби не боролись з корупцією і не ставили неприємних запитань.
  • +4
Олег Моцак 1 июня 2015 11:27
...Що ці особи та політична сила, яка стоїть за ними має вплив на суспільну думку, а тому створить негативний імідж про діяльність нашого комунального підприємства. ...результат плохой работы предприятия - угроза двух неизвестных нам лиц из Днепра... 1. Проведите аудит на предприятии. 2. Проведите анализ тарифа по проверке счетчиков. 3.Перенесите сроки санкций. ...т.е. снимите гражданскую напряженность в городе и разбирайтесь с двумя неизвестными.
  • +4
szlahta 1 июня 2015 11:28
А воровать когда?
https://youtu.be/o_nKcJ9qfbY
  • +3
AG55 1 июня 2015 12:29
Автору спасибо. А Фисак опять показал свою импотентность-а значит пора на мусорник! Если угрожали-где заява в прокуратуру хотя-бы для подтверждения сказки о злых бандитах? А так просто тупое ла-ла-ла
  • +6
pavel_r 1 июня 2015 14:02
И.О. А.Фисак забыл с чьей помощью стал и.о.? И.О. это еще не МЭР и разозлив громаду можно с легкостью опять стать НИКЕМ и не поможет ни БЮТ ни Народный Фронт Яценюка.
  • +6
serik048 1 июня 2015 20:19
Для примера возьмем Электросеть:приехали на нашей улице поменяли счетчики -бесплатно
  • +1
Олег Моцак 1 июня 2015 23:07
Цитата: pavel_r
И.О. А.Фисак забыл с чьей помощью стал и.о.? И.О. это еще не МЭР и разозлив громаду можно с легкостью опять стать НИКЕМ и не поможет ни БЮТ ни Народный Фронт Яценюка.

Можете меня поправить, но Народный Фронт и БЮТ здесь не при чем. Решающая роль в его становлении принадлежит громадской силе..., Удару, и остальным...пасхальным перекрашенным...
  • +2
Maykl 1 июня 2015 23:17
Да, Малыш своим заявлением переиграл сам себя, Вадики начали грузить его утюгами, как баржу, он же не фига не понимает в работе того же Горводоканала, поэтому читает все что "товарисчи" положат, вы видели как он читал "свое" обращение, как будто впервые видит, ему дал "друг" Вадик, иди читай, а то мером не сделаю, тот и пошел, все же понимают откуда были эти страшные депутаты, пугающие Малыша, это вонючки "вилкулята", а тут их адепты тоже понятны - "Громадська сила", пусть не морозятся, элитный прапорщик на лидера даже в костюме не тянет!
  • +3
Maykl 1 июня 2015 23:36
Рейтинг "силы" видимо замерз не разогревшись, надо что то делать, "борьба" стоит на ровном месте, давай прапорщику под дых, надо же как то объяснять чего такая ж..а на предприятии, задумка в их стиле, а Вилкулу потом скажем, тож не мы, то этот Малыш напуржил, мы бдим, его на мусор, Старуна в меры, Вилкул же только на победу даст, деньги поделим, и Старуна оплатят и нам на победу добудем!
  • +3
avalov08 2 июня 2015 06:08
Наталья, а у меня к Вам вопрос. Вы действительно ничего не знали, Осыка с Разиным использовали Всех Вас в темную, или продались за два серебрянника, как уличная ......
  • -2
наталя 2 июня 2015 08:49
Цитата: avalov08
Наталья, а у меня к Вам вопрос. Вы действительно ничего не знали,

Не знали що? Що повірка та контроль міжповірочного періоду - це обов*язок виконавця і що законом не передбачено інше. Не передбачено встановлення буть яких строків виконавцем, не встановлено нарахування по нормам споживання якщо є лічильник та головне, НЕ ВСТАНОВЛЕНО перекладання своїх обов*язків та третю особу, в даному випадку якихось ЧеПешників, які здирають гроші. Це все є в законодавчій базі і кожен може ознайомитися. Тут дійсно потрібно шукати - кому це вигідно, оскільки це якось відразу виникло майже по всій Україні. Цим, мабуть, повинні займатися відповідні органи. Але нормальне міське керівництво в багатьох містах зупинило це в самому зародиші та не дало грабувати свою громаду і доводити до збурення.Мені самій дивно, що таке легке в вирішені питання для нашої влади виявилося непосильним. На що тоді сподіватися далі? Для чого пишуть Закони? Дуже сумно, що таке питання переносять в політичну площину і хтось на цьому робить собі бізнес. Дуже сумно що нас використовують, як непотріб. По вашому, потрібно мовчати, чи як?
Ну а що до того, за скільки продалася, то тут деякі вже звинувачували в тому, що в мене шалені борги перед міськводоканалом. Ви не з тієї компанії. Тоді не оголошуйте мій рахунок в Швейцарському банку та на якій машині я їжджу.
  • +6
Ricard 2 июня 2015 09:04
Фисак давай уже наверное с нашего города Уезжай
  • +1
Честный 2 июня 2015 09:51
Какие то "защитники" Фисака не убедительные, всё им не верится в
деятельность активистки "Натали", не можуть навіть уявити, що громадянка
взялася боротись з корупцією самотужки, ні щоб стуацію виправляти, вони
взялися шукати "підводне каміня". Який Фісак, такі й його захисники.
Корупціонери і їх захисники посібники Путлера.
Громадянське суспільство формується, "гречкосіїв" цє не задовільняє.
  • +2
Рупор 2 июня 2015 11:12
Цитата: Олег Моцак
Можете меня поправить, но Народный Фронт и БЮТ здесь не при чем. Решающая роль в его становлении принадлежит громадской силе..., Удару, и остальным...пасхальным перекрашенным...

Народный Фронт, Бют как раз таки причем. Первый даже больше.
А решающую роль в становлении Фисака сыграл сговор большинства заседающих, на условиях равнораспиления бюджетных средств через своих фирмы и распределении должностей. И цвет партий тут не причем,у нас в городе по партийной принадлежности дефакто все свои, просто свои.И "свои" сейчас у руля,а у ж как рулят....
  • 0
szlahta 2 июня 2015 11:49
Цитата: avalov08
Осыка с Разиным использовали Всех Вас в темную

Ну вы еще и Полоза приплетите))))
  • 0
szlahta 2 июня 2015 12:00
Цитата: Рупор
И цвет партий тут не причем,у нас в городе по партийной принадлежности дефакто все свои, просто свои.И "свои" сейчас у руля,а у ж как рулят....

Вот это благодатная тема!
Если бы кто нибудь занялся историей становления партий в Никополе, то такие бы интересные факты бы выплыли бы))) За сколько партии продают, как их меняют и кто их возглавляет))))Как используют рядовых партийцев, куда уходят деньги партий))))У кого бизнес, машины, особняки появляются с партий)))
А так конечно все свои)))))
А вот причем тут Осыка с Громсылы и Разин с Бютом? Нонсенс...
  • 0
Pаиса 2 июня 2015 15:14
Цитата: pavel_r
разозлив громаду можно с легкостью опять стать НИКЕМ

Говорят,сегодня уже разозлённая громада приходила "в гости", пообщаться... И народу побольше, чем на сессии было...Что за повод, кто знает?

Цитата: Рупор
А решающую роль в становлении Фисака сыграл сговор большинства заседающих, на условиях равнораспиления бюджетных средств через своих фирмы и распределении должностей. И цвет партий тут не причем,у нас в городе по партийной принадлежности дефакто все свои, просто свои.

Ну вот видите, все - свои. Кто же будет против своих бороться в депутатском корпусе?

Цитата: szlahta
Если бы кто нибудь занялся историей становления партий в Никополе, то такие бы интересные факты бы выплыли бы)))

Пчёлы против мёда?)) Врядли...
  • 0
Работяга 2 июня 2015 15:37
И мне тоже интересно,почему горэлектросеть,у меня счетчик поменяла самостоятельно,а гор водоканал устроил такие скачки.И будет ли грогаз ставить у всех счетчики бесплатно,как об этом говорил Яценюк по телеку?
  • 0
szlahta 2 июня 2015 18:40
Цитата: Pаиса
Ну вот видите, все - свои. Кто же будет против своих бороться в депутатском корпусе?

Если у нас "Слава Украине", то в Одессе теперь: "Шалом.. генацвали")))
  • 0
Палыч 2 июня 2015 19:05
Взывать о пользе для города можно к тем, кто дышит в унисон с горожанами. А сейчас вполне реальное ощущение, что город живет одной жизнью, а правящая команда, во главе с Фисаком, сопит где-то рядом, жуя сало отдельно от горожан. Так что практичнее планировать наперед, что конкретно делать с прохиндеями типа горгаза и горводоканала сразу же после ухода в небытие нынешней команды.
  • 0
pavel_r 2 июня 2015 22:44
Цитата: Олег Моцак
Можете меня поправить, но Народный Фронт и БЮТ

Поправляю! Знаю точно, что они сыграли главную роль в этом вопросе. И весь процесс снятия РИТы затягивали, дабы Никополь не попал в списки на досрочные выборы мера.
  • 0
Gagarin 3 июня 2015 04:19
Цитата: pavel_r
Цитата: Олег Моцак
Можете меня поправить, но Народный Фронт и БЮТ

Поправляю! Знаю точно, что они сыграли главную роль в этом вопросе. И весь процесс снятия РИТы затягивали, дабы Никополь не попал в списки на досрочные выборы мера.


Каким образом затягивали процесс снятия РИТы? В суд подали о незаконности снятия его с поста мэра?
  • 0
Честный 3 июня 2015 08:50
Політичні партійні осередки й громацькі організації самоусунулись від
своїх функцій по контролю за діяльностю влади в місті. Влада і провлдні
в місті дійсні й перефарбовані ригоанали громацьку активність направляють
на фарбуваня, та збираня сміття і тому подібне, тому і бесчинствують різні
КП і другі структури, їм вигідний и.о. мера і керманичі виконкому.
Тому такі й заяви у відповідь на громадянську активність "Натали",
а коли б громацькість стала перевіряти документацію по ремонту доріг \ тех-
нологічні карти, проекти, акти прийомки, хто їх підписує і таке інше\ то ма
буть заяви були б крутіше, про те що банкрутують ціле місто.
  • -1
Pаиса 3 июня 2015 08:57
Цитата: szlahta
то в Одессе теперь

Опять "все свои". Опять спектакли. Один игpает pоль стpогого pуководителя, дpугой - послушного исполнителя - подчинённого... Кумовья пpодолжают "кумовство". Наpод имеют на каждом шагу, гнилая башка Поpик показывает пpимеp pазводилова "кэpивныкам" на местах. Те тоже готовятся всюду натыкать "своих".

Я не пpотив гpузин, я знаю много достойнейших гpузин, мы все знаем. Но я пpотив кумовей. А кто меня вобще-то спpашивал?)
  • 0
Алиса 3 июня 2015 11:45
Цитата: Олег Моцак
...Що ці особи та політична сила, яка стоїть за ними має вплив на суспільну думку, а тому створить негативний імідж про діяльність нашого комунального підприємства. ...результат плохой работы предприятия - угроза двух неизвестных нам лиц из Днепра... 1. Проведите аудит на предприятии. 2. Проведите анализ тарифа по проверке счетчиков. 3.Перенесите сроки санкций. ...т.е. снимите гражданскую напряженность в городе и разбирайтесь с двумя неизвестными.

Олег, да не способен Хфисак что-то делать!!!! Импотент!!! Бегает по городу с протянутой рукой по предприятиям и предпринимателям и просит поддержать его на выборах!ни одного управленческого правильного решения не принял. Вечно с ансамблем - Дуксова, Харченко и Конык. И сам с этих счетчиков имеет!
  • +1
szlahta 3 июня 2015 19:39
У Бориславі люди піднялись і прогнали керівників міста
Мешканці міста вимагають створити слідчу комісію щодо діяльності «Бориславводоканалу», контрольно-ревізійне управління вже виявило чимало порушень
http://www.radiosvoboda.org/content/article/27050961.html
  • +1
Честный 3 июня 2015 22:12
Шляхта. В Бориславі мабуть живуть громадяни, а в нас населеня.
На гербі міста козак з шаблюкою, місто п'яти Козацьких Січей, але остані
нащадки козаків мабуть загинули 1919 році, коли було Лапинське повстаня,
а потім Голодомор, сталінське лихоліття, ВВВійна, а зараз АТО, тож у місті
в більшості залишився ригоанальний єлекторат. Вірю, що нові лідери поки
тільки придивляються, але пора вже їм про себе заявить якимись громацькими
акціями. Сподобався вислів про міську сесію Дніпропетровська, "это не горсессия.
а ВОРсессия", ніби наші депутати не "пиляли" бюджет самі, або допомагали "пи-
ляти" рідним, та близьким. За один "собачник" проголосувать не можуть, щоб
справу передать у слідство, навіть Фісак хотів запустити цей будівельний
"ШЕДЕВР" по другому колу.
  • -1
drug 5 июня 2015 01:41
Цитата: Алиса
Олег, да не способен Хфисак что-то делать!!!! Импотент!!! Бегает по городу с протянутой рукой по предприятиям и предпринимателям и просит поддержать его на выборах!ни одного управленческого правильного решения не принял. Вечно с ансамблем - Дуксова, Харченко и Конык. И сам с этих счетчиков имеет!

Самое страшное, что такой импотент многих устраивает. Не нужен только он никопольской громаде, но на людей как всегда наплевать. Поэтому на выборах люди должны сказать - МЫ ТЕБЯ НЕ ВЫБИРАЛИ!

А за статью Наталье спасибо, и за гражданскую позицию тоже.
  • 0
Василий 10 июня 2015 22:11
З приводу кому це вигідно.
депутат Плашихін робив дозвільні документи на повірку води (ліцензію).
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.