ВСІ НОВИНИ:

ІНФОРМАЦІЯ для осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території або районів проведення антитерористичної операції

Постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 509  запроваджено облік осіб, які переміщуються з 01.10.2014 року.
Метою запровадження обліку переміщених осіб є отримання достовірної інформації про категорії, потреби та кількість переміщених осіб в цілому по Україні.
 
Громадяни, які прибувають в ту чи іншу область України із зони АТО або Криму, в першу чергу, повинні звернутися до управління соціального захисту за місцем фактичного знаходження та надати відповідні документи (копію паспорта, ідентифікаційного коду), заповнити заяву, вказуючи попереднє місце проживання, теперішнє фактичне місце проживання. 
 
Під час прийому  видається довідка, що підтверджує що особа є внутрішньо переміщеною і фактично проживає за певною адресою в нашому місті.
Відповідно до Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» державна міграційна служба проставляє у довідці про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи відмітку про реєстрацію місця проживання. 
У випадку зміни фактичного місця проживання внутрішньо переміщена особа повідомляє про це  управління праці та соціального захисту населення та міграційну службу.
 
Довідка береться до уваги  для призначення щомісячної адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, для призначення пенсії, взяття на облік в центр зайнятості.
Термін дії довідки шість місяців.
 
Постановою передбачено, що міграційна служба проводить перевірки фактичного місця проживання  та за результатами перевірки подає управлінню праці та соціального захисту населення інформацію щодо підтвердження відомостей про фактичне місце проживання відповідних осіб, а також проставлення відмітки про реєстрацію місця їх проживання. 
 
При непідтвердженні міграційною службою місця перебування особи, яка переміщується за вказаною адресою, приймається рішення  про зняття з обліку таких осіб.
По закінченню шестимісячного терміну перебування на обліку дія довідки подовжується управлінням праці та міграційною службо ще на наступні шість місяців. 
 
На сьогодні управлінням праці та соціального захисту населення станом на 17.04.2015 року взято на облік  1257 сімей (2038 осіб), яким видано довідку, яка підтверджує, що вони внутрішньо переміщені особи. 
Додаткову інформацію можна отримати в управлінні праці та соціального захисту населення за адресою: вул. Кріпака, буд. 2 каб. 2,4.  
Управління праці та соціального захисту населення 

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.