ВСІ НОВИНИ:

Напередодні Великодня учні нікопольських шкіл готують писанки

Учні всіх шкіл нашого міста із задоволенням взяли участь у такій цікавій роботі. Днями ми завітали до школи № 16, що на Новопавлівці, аби поспостерігати за дитячим писанкарством. 
 
Кабінет трудового навчання, в якому і відбувається цей процес, нагадує музей прикрашений у національному стилі. Тут і Шевченко, і символіка, і національне вбрання, в яке одягнені діти, і багато писанок у різних стилях. Все це надихає учнів 7-го класу творити неймовірні шедеври. І свідчить про виховання патріотизму та збагачення духовності школярів уже з раннього віку. 
 
За словами вчителя трудового навчання Марини Борової, подібна практика в школі існує вже другий рік, і дуже подобається дітям. Вона нам розповіла, що для розпису писанки необхідно обов’язково використовувати домашні яйця. Спочатку їх спеціально обробляють, потім за допомогою олівця наносять візерунок. Згодом в роботу вступає спеціальний писачок, яким наводять контури за допомогою воску, розігрітого над запаленою свічкою. Різних кольорів та відтінків писанці надають фарби. В результаті отримуємо справжній великодній шедевр, зроблений дитячими руками. 
 
Школярі говорять, що кожен малюнок має своє символічне значення. Учні вкладають у писанки всю свою щиру душу та добрі побажання, котрі дарують своїм рідним. Ось такі чудові витвори мистецтва прикрашатимуть їхній святковий стіл. 
Напередодні Великодня учні нікопольських шкіл готують писанки
Напередодні Великодня учні нікопольських шкіл готують писанки
Прес-служба міської ради

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

2 комментария

Копчик С. 9 апреля 2015 11:46
Це добрі справи! Більше різноманітних кружків та спортивних секцій, щоб витянути дітей з віртульних світів комп*ютерів!
  • +2
BlohodaV 10 апреля 2015 22:55
Дело хорошее!! детки молодцы, очень красивые у них пысанки вижу вышли)
  • +2

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.