ВСІ НОВИНИ:

Міський пологовий будинок відремонтовано на 90% (вiдео)

За словами керівника міста Андрія ФІСАКА, а також головного лікаря пологового будинку Лідії Білик відкриття пологового будинку планується у кінці травня або на початку червня цього року.
 
Відстрочення запланованої раніше дати відкриття, а саме початок квітня, пов’язано з місячною перервою у ремонтних роботах пологового будинку. Так, у зв’язку з затриманням фінансування у березні місяці 2015 року ремонті роботи були тимчасово припинені, що відстрочило відкриття закладу з квітня на травень-червень.
На даний момент фінансування відновлено і ремонтні роботи (кінцевий етап – оздоблювальні роботи) відновлено. 
Сьогодні 3 квітня в.о. міського голови Андрій Фісак з робочим візитом відвідав міський пологовий будинок куди запросив представників місцевих ЗМІ.
 
Під час візиту було оглянуто всі 4-і поверхи будівлі й проведена повна інформаційно-роз’яснювальна робота з боку керівника міста і головного лікаря для ЗМІ.
 

Так, КЗ «Нікопольський пологовий будинок» ДОР» - лікувально-профілактичний заклад ІІ рівня надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим та гінекологічним хворим  та  має  ІІ акредитаційну категорію.
Нікопольський пологовий будинок розрахований на  65 ліжко-місць.
 
На утримання пологового будинку в 2015 році передбачено 7 408,7 тис. грн, що забезпечує утримання 173 штатних одиниць. Всі лікарі закладу мають атестацію та кваліфікаційну категорію. Не атестованих лікарів в закладі не має.
 
Видатки планується спрямувати на: заробітну плату із нарахуваннями 5 861,3 тис. грн. або 79,1% від загального обсягу видатків;  на придбання медикаментів передбачено 251,1 тис. грн;  видатки на харчування – 31,3 тис. грн.; на оплату енергоносіїв передбачено 1 020,3 тис. грн. або 13,8 % загального обсягу видатків;  на оплату поточних видатків заплановано 244,7 тис. грн. (послуги зв’язку, канцтовари, обслуговування котельні та інші).
 У своїй структурі пологовий будинок має  наступні відділення:
 
І. Відділення патології вагітних - розраховане на 20 ліжок - працює в цілодобовому режимі і здійснює надання висококваліфікованої, спеціалізованої цілодобової допомоги вагітним жінкам. Профілактика, діагностика та лікування ускладнень періоду вагітності, а також інших супутніх захворювань. Госпіталізація і динамічне спостереження пацієнтів з урахуванням особливостей перебігу вагітності.  Забезпечення профілактики рецидивів захворювань і ряду ускладнень вагітності. Підготовка вагітних до пологів, до природного грудному вигодовуванню. Індивідуальне консультування та психотерапевтична допомога.
ІІ. Акушерське відділення розраховане на 40 ліжок, яке має в своєму складі:
-  3 пологові зали сімейного типу з  умовами підвищеного комфорту;
-  5 індивідуальних пологових залів;
-  операційний блок;
-  індивідуальні  післяпологові палати.
ІІІ. Відділення новонароджених на 40 ліжок:
-35 ліжок сумісного перебування, з них - 3 ліжка інтенсивного спостереження за новонародженими;
-5 ліжок постінтенсивного спостереження за новонародженими – необхідне для надання медичної допомоги недоношеним новонародженим. Основною метою відділення другого етапу виходжування недоношених дітей є максимальне зниження розвитку ускладнень, пов'язаних з малою вагою таких дітей (що надасть можливість надання медичної допомоги новонародженим в умовах нашого закладу, а не в закладах м. Дніпропетровськ).
ІV. Відділення анестезіології та інтенсивної терапії для жінок на 4 ліжка - для надання невідкладної допомоги жінкам з порушеними станами (ускладнений перебіг вагітності, пологів та післяпологового періоду).
V. Клініко-діагностична лабораторія.
VІ. Центрально-стерилізаційне відділення.
VІІ. Клініко-діагностичне відділення. 
VІІI. Допоміжні служби: котельня; пральня; харчоблок; гаражі.

З метою приведення будівлі Нікопольського пологового будинку до сучасних стандартів у липні 2009 року було розпочато капітальний ремонт установи. Надання акушерсько-гінекологічної та неонатологічної (допомога новонародженим) допомоги проводилось акушерським відділенням м. Орджонікідзе. Термін закриття склав 1 рік 9 місяців.
У 2009 році було витрачено 502 тис.грн. (з них 202 тис.грн. – кошти обласного бюджету). Проведена заміна труб каналізаційної системи та системи водопостачання, виконаний ремонт операційного блоку, проведений ремонт 5-ти індивідуальних пологових палат з обладнаними санвузлами, встановлені металопластикові вікна. 
У 2010 році з міського бюджету, було виділено коштів на суму 1млн. 603,0 тис.грн. На ці кошти зроблений капітальний ремонт на 1-му, 2-му та частково 3-му поверсі.
З 14 лютого 2011 року розпочате поетапне введення в експлуатацію пологового будинку, розгорнуто 28 ліжок (19 ліжок для роділь та породіль, 9 ліжок для вагітних з патологією).

Щорічна кількість пологів протягом останніх 3-х років становить, в середньому, 1500 тис. пологів з них до 40% пологів у жінок з патологією вагітності.
Показники роботи ліжка високі, порівняно з обласними показниками, і вимагали введення в роботу ліжок закритих на ремонт. 
Для якісного надання акушерсько-гінекологічної та неонатологічної допомоги  та відновлення роботи пологового будинку, в повному обсязі, необхідно було завершення ремонтних робіт 3-го, 4-го поверхів – післяпологових палат, відділення реанімації для жінок, відділення патології вагітних, а також лабораторії, харчоблоку та пральні. 
Виконання цієї частини ремонтних робіт дозволить продовжити роботу Нікопольського пологового будинку з надання медичної допомоги мешканкам м. Нікополя та Нікопольського району по проведенню пологів використовуючи сучасні методи лікування та новітні технології, та стати міжрайоним перинатальним регіональним центром для надання медичної допомоги жінкам м. Марганець,  м. Орджонікідзе, Томаківського району. 
У 2014 році за рахунок залишку коштів субвенції з державного бюджету, місцевим бюджетам на фінансування заходів соціально економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження передбачене фінансування об’єкту КЗ «Нікопольський пологовий будинок»ДОР» у сумі 7166,756тис. грн.. Замовником на проведення капітального ремонту є управління капітального будівництва Дніпропетровської обласної ради. Генеральний підрядник ООО «Ремтекс» м. Кривий Ріг.

Об’єм робіт відповідно до проектної та кошторисної документації:
-Заміна крівлі;
-Заміна системи опалення;
-Заміна вікон на металопластикові;
-Ремонтно-будівельні роботи приміщень лабораторії, 1-го, 2-го (частково), 3-го (частково), 4-го поверхів, підвал, харчоблок, пральня.
-Реконструкція ліфтів;
-Заміна вентиляційної системи;
-Встановлення альтернативного джерела електричного живлення тощо;
З 15.09.2014р. Нікопольський пологовий будинок був зачинений на капітальний ремонт. З 19.09.2014р. були розпочаті ремонтні роботи. Акушерсько-гінекологічна та неонатологічна допомога надається на базі пологового відділення центральної міської лікарні м. Орджонікідзе з залученням медичного персоналу Нікопольського пологового будинку (лікарі акушер-гінекологи, неонатологи, анестезіологи, акушерки, медичні сестри).
Для забезпечення надання невідкладної допомоги жінкам м. Нікополь та Нікопольського району, у разі неможливості транспортування їх до м. Орджонікідзе, на базі гінекологічного відділення міської лікарні №1 організований акушерський цілодобовий пост. За поточний термін закриття пологового будинку в гінекологічному відділення пройшло 11 пологів з них: 4 кесаревих розтинів пов’язаних з кровотечею у жінок та 7 пологів у жінок які надійшли в потужному періоді. Усі випадки пологів пройшли без ускладнень як для матері так і для новонароджених дітей.
Для порівняння за аналогічний період попереднього закриття закладу на ремонт на базі гінекологічного відділення пройшло 56 пологів, що вказує на якісну роботу лікарів центру первинної медико – санітарної та швидкої допомоги. 
У дорозі пройшли 1 пологи (січень 2015р.)  Причина – несвоєчасне звернення до швидкої допомоги, транспортування жінки самостійним транспортом.
Станом на 01.04.2015р. виконано робіт в об’ємі:
1.Заміна крівлі – 100%;
2.Заміна системи опалення – 99%;
3.Заміна вікон на металопластикові – 98%;
4.Ремонтно-будівельні роботи приміщень: лабораторії – 85%, 2-го (частково) поверху – 98%,  3-го (частково)поверху – 80%, 4-го поверху – 80%, підвал – 80%, харчоблок – 100%, пральня – проведені демонтажні роботи, встановлена вентиляційна система.
5.Реконструкція ліфтів – 100%;
6.Заміна вентиляційної системи – 30%;
7.Встановлення альтернативного джерела електричного живлення – 50%;
8.Заміна електричної проводки та електричного освітлення – 98%.

У зв’язку з затриманням фінансування у березні місяці 2015 року ремонті роботи були тимчасово припинені, що відстрочило відкриття закладу з квітня на травень-червень.
На даний момент ремонтні роботи (кінцевий етап – оздоблювальні роботи) відновлено. 
Основним джерелом фінансування пологового будинку – є бюджетні кошти, які витрачаються здебільшого (80% і більше) на оплату праці та нарахування на виплату праці, 13% на оплату комунальних послуг та енергоносіїв; 3,5% - на медикаментозне забезпечення (18 грн. на 1 ліжко/день в пологовому відділенні, 10 грн. на 1 ліжко/день для вагітних з патологією); 2% - на продукти харчування ( 7 грн. на день). 
З урахуванням суттєвого підвищення цін на медикаменти та витратні матеріали в 2015 році є необхідність перегляду додаткового фінансування на 1 ліжко/день для вагітних, роділь та породіль м. Нікополь.
На теперішній час, для надання цілодобової кваліфікованої медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям та новонародженим, заклад має достатню кількість  медичного обладнання. Так у 2011 році отримано обладнання  на 1 млн. 421 тис. грн., але є потреба в заміні та придбанні нового сучасного медичного обладнання (стерилізаційне, лабораторне обладнання, тощо), що потребує додаткового фінансування та рішення питання щодо альтернативного джерела фінансування. 
До обласної адміністрації направлено звернення про виділення допомоги на придбання обладнання та меблів.


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

19 комментариев

BlohodaV 3 апреля 2015 21:15
аааа.. неужели его скоро откроют. даже не верится!! ну что ж, расписано красиво, посмотрим, что будет на деле.
  • +2
Честный 3 апреля 2015 21:57
А куди ділись гроші по капітальному ремонту при Старуні і Токарі, і
чим закінчилась кримінальна справа по пологовому будинку, де були
заарештовані 4 чи п'ять бухгалтерів. Старун піарився на цьому пологовому,
потім Токарь, прийшла черга Фісака, а деж Шибко, чи він буде на откритії.
  • -1
Этот роддом стоит на таком месте, где его вообще нельзя было строить. На кладбище. Потому там и проблемы постоянные. Он никогда нормально работать не будет, будет постоянно там зараза и ремонт. И не в том даже дело что власть ворует средства на ремонт. Просто есть в городе таким места где даже ходить не рекомендуется не то что жить или рожать. Ну а "специалисты"-тема отдельной дискуссии. Только в гроб загонять умеют или калек выписывать.
  • -1
555 3 апреля 2015 22:14
Я только и слышу что родильный дом ремонтируют .... И на его месте действительно находится еврейское кладбище...
  • +1
Хуторянин 3 апреля 2015 23:14
Что-то я не понял. Фисак не ушел в отставку? Или это была первоапрельская шутка?
  • -2
Цитата: Хуторянин
Что-то я не понял. Фисак не ушел в отставку? Или это была первоапрельская шутка?

К сожалению да.
  • -2
Pаиса 3 апреля 2015 23:33
Цитата: Хуторянин
Или это была первоапрельская шутка?

Это - истинная пpавда, пpосто надо внимательно читать)). "Шановні Нікопольці, сьогодні 1.04.2015 року, я - Фісак Андрій Петрович, написав заяву на звільнення мене з посади виконуючого обов'язки міського голови міста Нікополь."
Здесь ключевые слова - выделены мной, т.е. только на один день А.П. "сложил" полномочия. Об этом говоpит и дpугая фpаза, вчитайтесь:"До кінця цього дня повноваження в. о. міського голови будуть передані моєму першому заступнику Донцю С. М."
  • 0
BlohodaV 3 апреля 2015 23:34
Цитата: Русскоязычный бандеровец
Цитата: Хуторянин
Что-то я не понял. Фисак не ушел в отставку? Или это была первоапрельская шутка?

К сожалению да.


слава Богу, бандеровец, слава Богу !!
  • 0
Pаиса 3 апреля 2015 23:45
Цитата: Pаиса
Это - истинная пpавда, пpосто надо внимательно читать)).

Таким обpазом, Андpей Петpович снял с себя на 1 день полномочия и любую ответственность, пеpеложив их на своего зама)). Никакого обмана.

Цитата: BlohodaV
аааа.. неужели его скоро откроют. даже не верится!!

Вам поpа pожать?) Если "аааааа...", то уже ну оооочень поpа)))
  • +1
BlohodaV 3 апреля 2015 23:50
Цитата: Pаиса
Цитата: Pаиса
Это - истинная пpавда, пpосто надо внимательно читать)).

Таким обpазом, Андpей Петpович снял с себя на 1 день полномочия и любую ответственность, пеpеложив их на своего зама)). Никакого обмана.

Цитата: BlohodaV
аааа.. неужели его скоро откроют. даже не верится!!

Вам поpа pожать?) Если "аааааа...", то уже ну оооочень поpа)))


Раиса, только без сарказма. Не мне, а моей родственнице, действительно через три месяца рожать, поэтому очень хотелось бы, чтобы наш роддом открылся к этому времени. Неохота ехать рожать в Орджо или Днепр.
  • +1
Pаиса 4 апреля 2015 00:05
Цитата: BlohodaV
Раиса, только без сарказма.

Да ладно Вам, какой саpказм, юмоpю пpосто)). Пеpесмотpела политшоу на "Интеpе")). А если по делу - сама возила дочь pожать в 2012 году в июне, в Оpджо. Знающие люди сказали - лучше, чем в Днепp, сейчас не знаю, не подскажу. Заpанее поехали. На всякий случай поузнавайте, мало ли что.

Цитата: Pаиса
сама возила дочь

по этой же пpичине - закpыто на pемонт).
  • +1
Василий 4 апреля 2015 00:29
Цитата: BlohodaV
. Неохота ехать рожать в Орджо или Днепр.

едьте в Марганец)))))
  • 0
BlohodaV 4 апреля 2015 00:33
узнавали. многие рожавшие в Орджо говорят, что там плохо: персонал хамит, деньги требуют за малейшую мелочь и постоянно поговаривают на наших рожениц, мол, понаехали. Поэтому знакомые советуют либо дождаться открытия нашего роддома или же ехать в Днепр, там вроде ниче, и персонал адекватный и размер "благодарности" врачам на собственное усмотрение.

Цитата: serebro
Цитата: BlohodaV
. Неохота ехать рожать в Орджо или Днепр.

едьте в Марганец)))))


да, скажите еще в Апостолово))))
  • +2
Василий 4 апреля 2015 00:50
Цитата: BlohodaV
да, скажите еще в Апостолово))))

мы рожали в Днепре, на Космической. Персонал внимательный, обходительный, всё ок, но там только по направлению.
  • +1
baybak 4 апреля 2015 08:53
А мы в октябре в Орджо.Нормально, но дорого.
  • -1
555 4 апреля 2015 16:44
Лучше в Германию...или Израиль
  • -1
Анатолій Сиротенко 4 апреля 2015 17:43
Інформація по пологовому будинку оптимістична, але такою вона була й при
попередниках, щей з перерізаням стрічки. Народ у нас довірливий, вірить в
обіцянки керманичів різного маштабу, як і майбутнім депутатам, так і нинішнім.
  • -1
Цитата: BlohodaV

слава Богу, бандеровец, слава Богу !!

Героям слава!!! Не нервничай.
  • -1
fidei 6 апреля 2015 08:45
Подруге рожать в мае, с надеждой ждала, что роддом откроется к этому времени.. А в 10- м году, когда я носила сына, другая подруга также ждала открытия роддома, не дождалась, также переносили постоянно, в итоге рожала в Орджо, как сама сказала "не фонтан, но выхода нет".
Кстати, я рожала как раз в Марганце, все прошло просто отлично. Да, обстановка не супер, евроремонта нет, зато отношение и профессионализм на уровне.
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.