ВСІ НОВИНИ:

Щоб отримати 500 грн. воїнам-афганцям не треба стояти в чергах

Особам, які не знаходяться на обліку у військкоматі та не визначено на підставі 
чого встановлено статус учасника бойових дій, які отримали посвідчення учасника бойових дій у інших структурах прохання надати додатково інформацію, а саме, ДОВІДКУ про участь у бойових діях на території інших держав
 
Нагадуємо, що відповідно до прийнятих Нікопольською міською радою заходів на 2015 рік, до Програми з поліпшення соціального захисту населення Нікополя на 2012-2015 роки, вперше передбачено надання одноразової матеріальної допомоги учасникам бойових дій, які виконували інтернаціональний обов’язок на території інших держав у розмірі 500 грн. кожному. 
 
Також прийнято положення про надання одноразової матеріальної допомоги учасникам бойових дій — воїнам інтернаціоналістам, передбаченої у  міській Програмі з поліпшення соціального захисту населення міста Нікополя на 2012-2015 роки в якому визначено умови та порядок надання одноразової матеріальної допомоги учасникам бойових дій — воїнам інтернаціоналістам.
 
На обліку в управлінні праці та соціального захисту населення Нікопольської міськради перебуває 627 учасників бойових дій, із них учасниками бойових дій визнані за участь в Великій Вітчизняній війні, за роботу на підприємствах, в установах і організаціях міста Ленінграда, які нагороджені медаллю «За оборону Ленінграда», та особи, нагороджені знаком «Жителю блокадного Ленінграда» та інші.
 
Посвідчення «Учасник бойових дій» є одного зразку для всіх вищезазначених категорій і, нажаль, не може чітко визначити категорію воїнів – інтернаціоналістів. Ні одна з громадських організацій міста, які представляють інтереси воїнів-інтернаціоналістів, не змогли надати достовірні данні про кількість та категорію у нашому місті воїнів-інтернаціоналістів. 
 
Тому управлінням праці та соціального захисту населення разом з міськвійськкоматом була проведена робота щодо визначення із числа учасників бойових дій категорії «воїн-інтернаціоналіст».
 
За довідками, наданими військкоматом:
-направлялися до Афганістану в період ведення там бойових дій – 336 чол.
-на території інших країн - 129 чол. (Сірія - 4, Угорщина - 4 , Чехословакія – 75, Єгипет – 6, Куба - 9, Іран – 5, ОАР – 1, В’єтнам – 5, Югославія – 5, о.Домінікан – 1)
-залучені до розмінування полів і об'єктів народного господарства, у територіальних і нейтральних водах у воєнний і повоєнний час – 14 чол.
-забезпечення бойової діяльності штатні особи у військових підрозділах - 20 чол.
-Не знаходяться на обліку у військкоматі та не визначено на підставі чого встановлений статус учасника бойових дій – 93 чол., які отримали посвідчення учасника бойових дій у інших структурах (МВС, СБУ, ДСНС та інші). 
Управління просить таких громадян надати додатково інформацію, а саме, ДОВІДКУ про участь у бойових діях на території інших держав. 

Прийом воїнів-інтернаціоналістів ведеться за адресою вул. Першотравнева, 9 каб. № 18 (з 8.00 до 17.00 у будні дні) усіма спеціалістами управління, черг немає.

Ще раз нагадаємо перелік документів, які необхідно з собою мати: 
-  посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни та їх ксерокопії;
- паспорт, що засвідчує особу заявника, адресу реєстрації та його ксерокопію;
-  ідентифікаційний код та його ксерокопію;
-  номер особового банківського рахунку. 

Телефон для довідок: 4-48-95.
Управління праці 
і соціального захисту населення міськради

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

2 комментария

Олег Моцак 1 марта 2015 12:33
Цинизму власти -нет предела. Афганцам не нужно стоять в очереди, им нужно искать адреса архивов в которых находятся их личные дела и писать туда запросы, чтобы им сделали выписку из личного дела и прислали- ДОВІДКУ про участь у бойових діях на території інших держав. , а затем прийти и получить.нас же всего - 93 человека, это мелочи для власти не визначено на підставі чого встановлений статус учасника бойових дій – 93 чол., які отримали посвідчення учасника бойових дій у інших структурах (МВС, СБУ, ДСНС та інші).
Посвідчення «Учасник бойових дій» є одного зразку для всіх вищезазначених категорій і, нажаль, не може чітко визначити категорію воїнів – інтернаціоналістів.
  • -1
Олег Моцак 1 марта 2015 12:40
В управлении труда и соцзащиты не знают и не хотят знать, что - Во?ины-интернационали?сты — это военнослужащие, сотрудники КГБ, МВД, социалистических государств (в первую очередь, СССР, ГДР и Кубы), принимавшие участие добровольно или по долгу службы в вооружённых конфликтах на территории иностранных государств на стороне политических режимов и движений, рассматривавшихся СССР[кем?] как «прогрессивные», «антиимпериалистические», «антифеодальные», «коммунистические», «народно-освободительные».( векипедия ) что для нас неприемлимо, по политическим мотивам.
А
Статус УБД определяет Закон Украины №3551-ХII от 22 октября 1993 года «О статусе ветеранов войны, гарантиях их социальной защиты» Участники боевых действий вместе с инвалидами войны и участниками войны относятся к ветеранам войны.
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.