ВСІ НОВИНИ:

Мешканці «Ромашки» поділились своїми секретами та інноваціями

За результатами всеукраїнського конкурсу «Наш ДНЗ - найкращий» нікопольський дитячий садок «Ромашка» (вул. Дибенко, 67) посів І-ше рейтингове місце в номінації «100 найкращих ДНЗ України». Який основний секрет успіху «Ромашки»? Ми дізнавались під час візиту у садочок заступника міського голови Ольги Коник та начальника відділу освіти та науки Валентини Сафонової. 
У ДНЗ «Ромашка» виховується 93 дитини віком від 3 до 6 років, які розділені на 6 груп. Три групи – загальноосвітні, інші – компенсуючого типу для дітей з особливими потребами. Педагогічний колектив налічує 43 особи, переважна більшість яких має вищу кваліфікацію. 
 
За словами завідуючої дитячого садка Валентини Свиридович, головна мета педагогів – це соціалізація дитини, її духовне, фізичне, емоційне та інтелектуальне здоров’я. Для цього у дитячому закладі створені всі необхідні умови, яких не зустрінеш більше в жодному дитсадку Нікополя. Що там говорити, якщо навіть у всій Україні мало дошкільних закладів такого високого рівня. Такі позитивні результати роботи вдалось досягти завдяки взаємним зусиллям педагогічного колективу, партнерських стосунків з батьками та впровадженню в освітній процес сучасних методик виховання.
Дитячий заклад розділений на чотири центри, кожен з яких відіграє свою роль у вихованні малюків.
 
Фізкультурно-оздоровчий центр включає в себе два спортивних зали, басейн, сауну, вуличний стадіон із штучним покриттям. Профілактично-корекційний центр створено для реабілітації дітей з особливими потребами. Центр психологічного розвантаження сприяє відкритому вияву емоцій та почуттів дитини. Наприклад, вихованці садочка мають змогу гармонійно поєднуватись із природою під час занять у зимовому саду. Інновацією є гра з піском (методика сендплей) та заняття у сенсорній кімнаті.
 
Це допомагає дитині позбутися страхів, сором'язливості та конфліктності у спілкуванні. У вихованому процесі також використовується методика Монтесорі – створення ігрового середовища, наближеного до побутових умов, де дітки можуть на практиці випробувати ті навички, які вони отримали під час занять у групах. Свої творчі таланти вихованці «Ромашки» мають змогу реалізовувати під час занять у музично-театральному центрі. У дитсадку навіть є свій музей, відвідуючи який дитина знайомиться з національним колоритом та розвивається духовно. 
 
Крім цього, просторі дитячі групи нагадують домашню атмосферу, в якій є все для комфорту та розвитку маленької особистості. Навіть з такого віку дітям вже прищеплюють розуміння гендерного розділення хлопчиків та дівчаток, які відпочивають у різних кімнатах різних кольорів. 
 
Тобто, «Ромашка» щодня розпускає свої пелюстки для гармонійного виховання та розвитку креативної особистості. А малюки, натомість, поспішають до садочка, аби знову поринути в атмосферу незвіданого та казкового світу дитинства. 

Мешканці «Ромашки» поділились своїми секретами та інноваціями
Мешканці «Ромашки» поділились своїми секретами та інноваціями
Мешканці «Ромашки» поділились своїми секретами та інноваціями
Мешканці «Ромашки» поділились своїми секретами та інноваціями
Мешканці «Ромашки» поділились своїми секретами та інноваціями
Мешканці «Ромашки» поділились своїми секретами та інноваціями
Прес-служба міської ради

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

2 комментария

ад 69 20 февраля 2015 12:28
ОТ ВСЕГО СЕРДЦА ПОЗДРАВЛЯЕМ КОЛЛЕКТИВ "РОМАШКИ"!

В ШУТКУ С ДОБРЫМИ ЧУВСТВАМИ ВСЁ, ЧТО НИЖЕ:
***
Отец за сыном в детсад приходит. У него спрашивают:
— Который ваш?
— А какая разница? Все равно завтра обратно вести.

***
Жена мужу:
— Видишь этого человека на фотографии?
— Да.
— В шесть вечера заберёшь его из детского сада!

***
Маленький мальчик смотрит выступление модного эстрадного певца по телевизору и говорит так задумчиво:
«А мы в садике когда так орем, нас ругают...»

***
Объявление в детском саду:
«Уважаемые родители! Не верьте, пожалуйста, всему тому, что рассказывает ваш ребёнок про детский сад! В свою очередь, мы обещаем вам не верить всему тому, что он рассказывает про вас».

***
Больше всего не повезло в жизни детям, чья мама работает поваром в детском саду. И в саду кормят ужасно и дома то же доедает.
  • +2
Ева 21 февраля 2015 16:19
Такие условия достигнуты благодаря финансированию из областного бюджета,за счет которого содержался в недавнем прошлом детский дом.
  • +1

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.