ВСІ НОВИНИ:

О спорт…Ти – життя, яке ніколи не згасає!

11 вересня, напередодні Дня фізичної культури та спорту, в сесійній залі Нікопольської міської ради відбулось урочисте засідання «круглого столу». На святковому заході був присутній виконуючий обов’язки міського голови Андрій Фісак, а також інші представники місцевої влади, і звичайно, винуватці події – директори, тренери та заслужені діячі спортивних організацій Нікополя. 
Очільник міста у своєму зверненні до присутніх підкреслив важливе значення розвитку фізичної культури та спорту в Нікополі, особливо для підростаючого покоління. Також звернув увагу на високі досягнення наших земляків на міжнародних спортивних аренах, подякував і поздоровив всіх присутніх. А ми пам’ятаємо, що нашому місту є чим пишатись у цьому році. Так, у червні юна нікопольчанка Яна Луговенко у складі збірної команди України стала чемпіонкою Європи у скелелазінні  в категорії «швидкість». Також Яна виборола бронзу на Чемпіонаті України серед дорослих. Тренер Наталія Кудренко по праву пишається своєю вихованкою. Вслід за Яною 14-річний Кирил Колесник став першим на Чемпіонаті Європи з боксу, який проходив в Угорщині (наставник – Заслужений тренер України Олександр Мимріков). В липні на Чемпіонаті Світу з легкої атлетики відзначилась наша Альона Шамотіна, завоювавши «золото» у метанні молота (наставник – Заслужений тренер України – Володимир Воловик). 
В ході засідання керівники спортивних організацій міста розповіли про свою діяльність, поділились здобутками та окреслили проблемні питання. Основні труднощі розвитку сфери пов’язані з її недостатнім фінансуванням. Та попри всі бюджетні негаразди місцева влада разом з меценатами намагається докладати максимум зусиль для розквіту фізичної культури і спорту в Нікополі. 
- Вже в цьому році почне функціонувати спортзал «Спартак». Ще одна наша мета – реконструкція легкоатлетичного манежу в майданчик для ігрових видів спорту влітку. А взимку на цьому місці плануємо запустити роботу міської ковзанки. Для цього ми будемо залучати допомогу спонсорів. Це, звісно, дуже мало, та, на жаль, спорт зараз фінансується за залишковим принципом. Сподіваюсь, що в наступному році ми зможемо виправити ситуацію, і докладемо максимум зусиль для більшого спортивної сфери Нікополя, - відзначив Андрій Фісак. 
Наприкінці святкового засідання шановним тренерам міста вручили грамоти і подяки за вагомий внесок у розвиток фізичної культури та спорту. Почесною грамотою міського голови були нагороджені: Олексій Путько та Сергій Русін (тренери-викладачі з волейболу КЗ «Дитячо-юнацька спортивна школа №1»), Світлана Братик (тренер-викладач відділення настільного тенісу КЗ «Нікопольська дитячо-юнацька спортивна школа № 2 «Нікополь-98»), Олександр Очкуренко (тренер-викладач з футболу Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Трубник» Нікопольської міської громадської організації «СК «Трубник»»), Вікторія Лось (Заслужений тренер України зі скелелазіння Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Трубник» Нікопольської міської громадської організації «СК «Трубник»»). Грамотами департаменту фізичної культури і спорту, сім’ї та молоді облдержадміністрації були відзначені: Вадим Колесник (депутат Нікопольської міської ради, директор ТОВ «Ай Тем 08») та Олесандр Мимріков (Заслужений тренер України, голова громадської організації «Арктур-Спорт»). Ні для кого не є секретом, що Вадим Колесник вже давно опікується спортивним життям нашого міста. Під час нагородження він повідомив присутнім гарну новину. Тепер юні спортсмени Нікополя зможуть частіше брати участь в обласних змаганнях завдяки домовленості з перевізниками. Після такого радісного оголошення свої Грамоти від відділу з питань спорту та туризму Нікопольської міської ради отримали: Сергій Бондаренко (вчитель фізичної культури спеціалізованої природничо-математичної школи при Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара), Олексій Губарев (тренер-викладач з боксу громадської організації «Алекс-Бокс»), Надія Брус (тренер-викладач з настільного тенісу КЗ «Нікопольська дитячо-юнацька спортивна школа № 2 «Нікополь-98»), Тетяна Спіріна (вчитель фізичної культури КЗ «Нікопольська середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №19»), Антон Сєров (голова громадської організації «Спортивно-оздоровча КЗ закладу «Нікопольський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»). 
У черговий раз свою заслужену нагороду отримав ветеран боксу, тренер з 30-річним досвідом, наставник великих спортсменів Нікопольщини – Олексій Губарев. Він подякував усім, хто допомагає розвиватись цьому виду спорту в нашому місті. Підкреслив, що закоханий у спорт і не уявляє свого життя поза межами рингу. 
Наостанок всі присутні сфотографувались на пам'ять. А ми бажаємо всім, хто причетний до свята, міцного здоров’я, бадьорості духу і нових блискучих перемог!
Відділ прес-служби міської ради                                                                                                             
О спорт…Ти – життя, яке ніколи не згасає!
                                                                                                                             


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

1 комментарий

Владимир 13 сентября 2014 19:05
Щиро вітаю усіх тренерів спортивних організацій Нікополя, а особливо Губарєва Олексія Михайловича з Днем фізичної культури та спорту.
Не всі можуть йти воювати, але кожен може і повинен внести свою лепту в міцність і обороноздатність держави. І саме тренера, своєю щоденною наполегливою працею вирощують сильних і міцних захисників вітчизни, які будуть на різних фронтах відстоювати честь і гідність України.
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.