ВСІ НОВИНИ:

Пам’янемо Івана Сірка – славного лицаря степу запорозького

Ми прийшли! Ми є! Нас багато!

Київ, Чернігів, Канів, Полтава, Січеславщина, Вінниця, Хмельниччина, Запоріжжя, Луганщина, Херсон, Мелітополь, Миколаївщина, Одеса, Крим. 

 

Україна!

Злетілись до святої могили славного січового отамана Війська Запорозького Низового Івана Сірка на традиційну тризну його пам'яті 1-4 серпня 2013 року.

Пам'янути - означає згадати. Згадати - то не просто постояти біля могили і перехреститись. Згадати - це воскресити. Воскресити ще раз заповіти його життя, і головне - нагадати їх не населенню, а народу.

Досить жалітися і плакати над долею України. Бачте, "...нашу історію не можна читати без брому". Але ми є нацією переможців - більше як п'ятдесят перемог Івана Сірка доводять це. Пам'ятаємо і гордімося.

Знищімо зрадників і приплічників їх, як це робив батько з ними в Таврійському степу. Бо негідні вони були навіть слова яничари (не вина їх, а біда, що притягли їх на службу турецькому султану). Терпіти їх далі вже нікуди. За шмат гнилої ковбаси вони вже матір продали.

Любімо свій край. Кістьми, а краще, життями огортаємо його і захищаємо од ворогів і головне "доброзичливістю".

І не в докір батькові - плекаємо й борімося за єдність України. Так щоб могутнє "Слава Україні!", мовлене у Чернігові, відізвалось, летячи через ліси і степи, в Одесі "Героям слава!", а "Слава нації!" в Донецьку відлунило у Львові "Смерть ворогам!".

Пам’янемо Івана Сірка – славного лицаря степу запорозькогоМи прийдемо! Ми неодмінно прийдемо наступного року до святої могили.

А попереду - боротьба і робота. За Україну, за її славу, за честь, за правду, за народ.

Отже, хто хотів, той прийшов, приїхав, прилетів та подивився на козацтво, проникся його духом, пройшов вишкіл, постояв у лаві; допоміг козакам загасити пожежу, що несподівано спалахнула неподалік від табору через необережність гостей; скуштував кулішу та послухав пісень біля ватри. А хто не захотів, або ж не зміг, може подивитися світлини та відео з місця подій. Хоча це не дасть навіть десятої частини того відчуття захвату, єдності та сили, що панувало на Співочому полі на початку серпня місяця року 2013-го.

 

Слава Україні!


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

20 комментариев

Никопольчанин 5 августа 2013 18:26
Слава Україні!

Героям Соава!
  • 0
Алексей Савченко 5 августа 2013 19:00
Праздник удался. Организаторам особая благодарность - вышло весьма достойно и на уровне. Надеемся на продолжение традиции
--------------------
"-Меня часто спрашивают, за что мы сражаемся? Могу ответить: Перестанем сражаться - тогда узнаете"
У. Черчилль
  • 0
bara 5 августа 2013 20:26
А что за мероприятие будет 10 августа?,- то же казаки собираются. По чему вместе не провести ?
  • 0
Patriot 5 августа 2013 20:52
bara,
то збирається промосковське козацтво
  • 0
семен 5 августа 2013 21:37
Уважаемый Патриот,объясните,пожалуйста,кто такие" промосковське козацтво"?Извините за московську мову,у меня на планшете нет украинского языка.
  • 0
Gagarin 6 августа 2013 08:30
Промосковське, це те козатство яке любить та хоче гнути спину перед панами, своїми та чужими. Це тк козатство яке прославляє любу владу, хоче бути поближче до неї, одержувати від неї кошти та відпрацьовувати їх наперекір сумлінню!
Це козацтво можна пізнати по великім зіркам на погонах, по великим папахам та кашкетам, звання у них нижче полковника не має. Ще вони як півні красуються друг перед другом у кого цяцянок багато на грудяг.
Велике спасибі організаторам від нас.
  • 0
bara 6 августа 2013 15:18
Доброго времени суток Gagarin.
Цитата;
Промосковське, це те козатство яке любить та хоче гнути спину перед панами, своїми та чужими. Це тк козатство яке прославляє любу владу, хоче бути поближче до неї, одержувати від неї кошти та відпрацьовувати їх наперекір сумлінню!

...На сколько я знаю "промосковське" казачество, как вы говорите, собирается уже не первый год за свои средства и без помощи администрации*** А именно "проукраинскому" казачеству администрация три года подряд организовывала дни памяти кошевого атамана И. Сирко (каша, музыка, певцы, сцена, автобусы и.т.д. - есть видео в интернете))). Я так понимаю вы имеете отношение к казачеству - если не сложно, скажите так ли это? Говорят было потрачено около 600 тыс грн на "проукраинське"...
Спасибо за ответ
  • 0
Панас 6 августа 2013 16:23
Цитата: семен
Извините за московську мову,у меня на планшете нет украинского языка.

А хто Вам заважає поставити рідну українську мову ?
  • 0
Patriot 6 августа 2013 16:31
bara,
Так, Я маю відношення до козацтва. Справді влада фінансцвала заходи три роки. Тільки для чого вони це робили? Все просто , вони хотіли пропіаритися за рахунок козаків, але після минулорічних заходів вони зрозуміли що Низове козацтво і патріоти не будуть гнутися перед антиукраїнською владою. Тому в цьому році НЕ БУЛО ЖОДНОГО ЧЛЕНА ВІД ВЛАДИ!!! Вже їм нецікаве стало козацтво і патріотизм ))))). НАвіть міліції було зовсім небагато, томущо небуло кого охороняти))))

Кому цікаво, знайдіть на ютубі заходи минулорічні, і послухайте виступи патріотів біля могили Сірка, і зрозумієте чому влада перестала підтримувати патріотів)))

Вибачте що я відповів замість Gagarin ;)
  • 0
семен 6 августа 2013 19:27
Гагарин,и всё равно не понятно ,какое отношение имеет Москва к казацкой тусовке.И кто такие зрадныки и прыпличныки,которым Затопська Сич обещает выпустить кишки?Можно конкретизировать угрозы?
  • 0
bara 6 августа 2013 19:41
семен - а где они обещают кишки выпустить? интересно посмотреть...
  • 0
Nika 6 августа 2013 22:35
В цьому році, при проведенні ціх заходів, так як це відбувається, програли всі три сторони: влада,низові та промосковські козаки.Низоаі козаки втратили можливість укаїнізації та позитивного впливу на владу,партію регіонів, інших козаків. До цього низовики йшли на зустрічь у об"єднанні козаків хочаб на цьому заході,були сперечання та домовлялися. Та відмовивши у сприянні, влада розколола козаків допомогаючи ряжаним і "промосковським" козакам, які вже четвертий рік відокремлюються.І таким чином, влада наділа собі на шию мотузку, яку нац. сили з радістю будуть тепер затягувати поки не задушать її. А ті що дійсно промосковські, а не ряжані(і ряжані), якщо і захочуть тепер об"єднатися, з владою, чи без влади,то низовики не защо не погодяться. З самого початку проголошення незалежності України, саме Низове козацтво започаткувало цей захід та активно виборювало незалежність України у всі часи... З Нікопольським - Військом Запорозьким Низовим козацький Дух Предків та Івана Сірка. А з Природою Бога сперечатися зась!!!
  • 0
Nika 6 августа 2013 22:49
А далі старе як сніг питання - як об"єднати Україну?...
  • 0
Nika 6 августа 2013 22:55
Знову і знову, як кожного року у зимку сніг - ЯК ОБ"ЄДНАТИ Україну??? Як у мирі об"єднати релігії? Як у мирі об"єднати Світ? Як зберегти людство та планету?...
  • 0
Gagarin 7 августа 2013 12:19
Цитата: семен
Гагарин,и всё равно не понятно ,какое отношение имеет Москва к казацкой тусовке.И кто такие зрадныки и прыпличныки,которым Затопська Сич обещает выпустить кишки?Можно конкретизировать угрозы?


10 козаки с большими звездами будут проводить мероприятие у могилы Сирко, поезжайте и сами все услышите и поймете.
А кому хотят выпустить кишки я не в курсе. Вопрос не ко мне.
  • 0
Nastia 7 августа 2013 14:44
Спасибо всем участникам этого замечательного мероприятия.
Слава Украине!!!
  • 0
семен 7 августа 2013 22:02
Bara пытался написать Вам в личку-не получается.Выпустить кишки-это моя версия слов ползьзователя "Затопська Сич":"зныщимо зрадныкив и прыпличныкив".Просто мне не понятно кто относится к категории зрадныкив,кого т.н. казаки назначили прыпличныками.
  • 0
Слесарь 7 августа 2013 22:56
Цитата: семен
.Просто мне не понятно кто относится к категории зрадныкив,кого т.н. казаки назначили прыпличныками.

Сто пудово знаю, что не неграм. Бо по ним і так видно що вони не москалі! yahoo1
  • 0
zatopka 10 августа 2013 23:59
Шановні відвідувачі блогу «Затопська січ»і! Дуже вдячний Вам за небайдужість до суспільних проявів в нашій державі, вважаю, що кожна людина має право на свою думку, відстоювання своїх поглядів на життя , соціальні події сформовані життєвим досвідом. Тому деякий негатив, висловлений в коментаріях, на мою думку, визваний певною не інформованістю про засади, ідеологію, на яких формувалася громадська організація «Затопська січ».

Ми за створення національної держави – суспільно-політичної системи, створеної народом для розв’язання своїх поточних проблем, реалізації своїх інтересів і забезпечення собі щасливого майбутнього, в якому буде гарантовано, у першу чергу, щасливе життя дітям та людям похилого віку, а всі інші повинні працювати для цього, бо всі були дітьми і стануть стариками. Національною державою керує обрана народом національна влада.
Для нас національна держава – це держава, в якій громадяни інших національностей визнають корінний народ господарем країни, мають не тільки рівні з ним права, але й обов’язки, знають і поважають його мову, закони та історію, мають необхідні умови для свого національного збереження і розвитку, виступають повноважними представниками культури свого народу, а не п’ятою колоною чужих держав.
Для нас поняття «націоналізм» - це вищий прояв патріотизму, а нація – народ ( не населення) України, який, незалежно від національної приналежності, розбудовує свою державу, поважає її духовну, історичну спадщину та піклується про майбутнє своїх поколінь на своїй землі і поза нею.
Ми завжди з народом, а з владою – тільки доти, доки вона діє в інтересах народу. Ми той зворотній зв'язок, який може донести можновладцям голос народу, а не брехливі оди підлабузників.
  • 0
zatopka 11 августа 2013 00:00
Затопчани за єдину державну мову –УКРАЇНСЬКУ! Без неї ми населення, а не народ, бо не буває двомовної нації. Знання державної мови в цивілізованих країнах вимагає закон. Тоді чого ж в Нікополі, на землі п’яти Запорізьких січей не видається жодної газети українською мовою? Хто, як не держава, допоможе піднятися нашій рідній мові на ноги в урбанізованих колишньою імперією містах? Натомість топлять рідне, ділять двомовністю «насєлєніє» принижуючи розумові здібності певної частини населення в частині можливості вивчити державну мову.
Ми виходимо з того, що юдеїв, християн і мусульман об’єднує спільна віра в єдиного Бога. Ось, для прикладу, як це виражено в Корані (Сура 2, 59 (62): „Воістину, ті, які увірували, і ті, хто навернулися в юдейство, і християни, і сабії, які увірували в Аллаха і в останній день і творили благе, – їм їх нагорода у Господа їх, немає над ними страху, і не будуть вони опечалені”. Але ми за створення в Україні єдиної помісної Православної церкви київського патріархату бо маємо право звертатися до Бога рідною мовою, як всі народи світу, бо в кожній країні церква повинна об’єднувати людей не ділити на конфесії.
Наші герої - борці за незалежність України з часів далекої історії до сьогодення!
Наші вороги - імперіалізм і шовінізм, комунізм і нацизм, всяка інша нечисть, що прагне паразитувати на крові і поті українців.
Ми об’єдналися не для того щоб «випустити кишки зрадникам і приплічникам», а для того, щоб навернути народ до свого коріння, до своєї історії, бо цитую великого сина України Мозолевського:
...Так думав я, так я верстав ту ніч,
Минаючи прадавні кочовиська.
Попереду була остання Січ -
Покровська, може, може - Чортомлицька, -
Хто зна, хто зна? Тепер про те не вчать.
Вже й ті знання, неначе лід, розтанули.
На них міцну поставлено печать:
Ні першої не знаєм, ні останньої.
Неначе тут козацтво й не гуло,
Боронячи наш край від супостата.
Неначе тої Січі й не було -
Розорана, розтерзана, розп'ята,
Залита водосховищем гнилим,
Дощенту перекопана кар'єрами,
Немов на тому й робимо кар'єру ми, -
Чим більше нашим предкам дозолим.
Як тільки їхню пам'ять не ламали!
Аж поки схаменулись: - О-го-го! -
А звідки ж проститутки й наркомани?
Та звідти ж, із безпам'ятства того.
Якби ж душа високим їм горіла,
Хіба б вони топили в чарці світ?
Самі ж ми підрубали їм коріння,
А нині ще й клянем за сухоцвіт.
А хто ж нам затикав роти раніше,
Коли вони були іще малі?..
Чорнобиль, хлопці, - страшно.
Та страшніше -
Новітнє яничарство на землі.

Ми вчимося в на прикладах своїх предків козаків правдивої лицарської чесноти, всецілої відданості своєму народові та його визвольній боротьбі від новітнього, найстрашнішого ворога – байдужості. Ми в епоху ядерної енергетики, надсучасної зброї взяли в руки шаблі та «пуляємо» із гармат не для того щоб погратися – наша мета розбудити наш приспаний народ підняти його національну свідомість, навернути до історичної пам’яті. На своїх заходах, вишколах для молоді ми, на відміну від сучасної реклами, хочемо донести до свідомості оточуючих що не «Чернігівське» веде до перемог в спорті, що не «Цельсій» запорука дружби, а « Перепілочка» гарантія здоров’я.
Хто був з нами той бачив і знає. Хто не був приходьте, дивіться і якщо припаде до душі приєднуйтесь. Якщо не ми то хто збудує могутню державу - УКРАЇНУ!

БАТЬКО
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.