ВСІ НОВИНИ:

ЧИ ЗДАТНІ ГРОМАДСЬКІ ІНІЦІАТИВИ ВПЛИВАТИ НА МАЙБУТНЄ ДЕРЖАВИ?

Це та інші питання обговорювали учасники «круглого столу» на тему: «Громадські ініціативи контролю за владою та роль медіа. Як об’єднати зусилля?», який 16 квітня 2013р. відбувся у прес-клубі Дніпропетровської обласної організації НСЖУ.
В ході обговорення і дискусії йшлося про можливості залучення як мас-медійників, так і громадських активістів до контролю за виконанням посадовцями різних рівнів своїх обов’язків та обіцянок.

Гість із Києва Тарас Фролов, керуючий редактор загальнонаціонального проекту «Владометр», розповів про новий український Web 2.0 Інтернет-інструмент суспільного контролю влади та закликав журналістів Дніпропетровщини до співпраці.

Проект має на меті чіткий моніторинг виконання зобов’язань, які брали на себе перед виборами міські голови, депутати місцевих рад та парламенту, обіцянок, що звучали з вуст посадовців виконавчої влади як на місцях, так і в столиці.

«Ми фіксуємо обіцянки українських політиків і політичних партій та оцінюємо рівень виконання цих обіцянок, - зазначив Тарас Фролов. – Менш ніж два роки свого існування Владометр зібрав понад 4000 обіцянок. Зрозуміло, що є невдоволення результатами нашої роботи, та головне – є реакція!». Обіцянкам надаються статуси: «Не оцінена», «Виконана», «В роботі», «Не виконана», «Компроміс» і «Тупик». Результати моніторингу експерти проекту намагатимуться періодично публікувати у загальнонаціональних та місцевих ЗМІ.

Як зауважила Анна Колохіна, координатор проектів громадської організації «Дніпровський центр соціальних досліджень», останнім часом завдяки інтернет-можливостям живе спілкування із представниками засобів масової інформації помітно відходить на другий план. За її словами, слід шукати нові шляхи взаємодії, створювати нові форми. «У минулому році ми запустили інформаційно-аналітичний портал «Новий формат». Цей проект спрямований на забезпечення об’єктивного та постійного інформування громадськості Дніпропетровського регіону про діяльність місцевих органів влади та інститутів громадянського суспільства», - розповіла Анна Колохіна. За її словами, використання аналітичного потенціалу лідерів організацій «третього сектору», незалежних експертів сприятиме забезпеченню демократичного характеру суспільно-політичних процесів в Дніпропетровській області.

Інформаційно-аналітичне агентство «Придніпров’я» працює з 2005 року. Один із напрямків роботи ІАА – щоденний моніторинг ЗМІ. «Якщо на початку нашої діяльності щодоби з’являлось близько 200 повідомлень, то зараз – ледь нараховується 70», - говорить Владислав Романов, директор Інформаційно-аналітичного агентства «Придніпров’я», політолог. За його словами, з понад 30 тисяч існуючих на сьогодні в області джерел інформації працює всього близько 400. «Відбувається процес деінформатизації - джерела інформації «пересихають», мало хто із засобів масової інформації має можливості виробляти новини.

Сьогодні неурядові громадські організації займають ту площину, яку змушено залишають ЗМІ. Та громадські заміри владу не лякають. Треба загострити суспільство на вироблення альтернативних рішень, а не критикувати владу за недотримання обіцянок», - вважає політолог.

 

Дніпропетровська обласна організація
Національної спілки журналістів України
Прес-клуб


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

6 комментариев

Слесарь 17 апреля 2013 18:05
Треба загострити суспільство на вироблення альтернативних рішень, а не критикувати владу за недотримання обіцянок», - вважає політолог.
От это политолог!!!! Поживи сцуко у нас, да постреляют тебе по окнам , а потом бутылочку , а лючше гранатку во двор метнут.И критиковать не будет, а только "заострит внимание на альтернативное решение этого вопроса". -В посадку!!! На боди арт!!!( заострение)."ВладиМетер" хренов!!
  • 0
teodor 17 апреля 2013 18:58
Сьогодні неурядові громадські організації займають ту площину, яку змушено залишають ЗМІ.


А как еще решать народные проблемы? Ведь ТВ и СМИ принадлежат дядям и олигархам, и служат исключительно их интересам!

Треба загострити суспільство на вироблення альтернативних рішень, а не критикувати владу за недотримання обіцянок»,


Вот это РАБСКАЯ логика! Власть не выполняет предвыборных и пр. обещаний, но обществу критиковать ее не следует. Обществу надо выработать АЛЬТЕРНАТИВНОЕ РЕШЕНИЕ??? по нерешенным властью проблемам??? ...И отдать эти решения власти, чтоб снова завалили и ничего не сделали???!!!

Значит вывод один и совершенно логичный: КРИТИКОВАТЬ НЕОБХОДИМО за недоработки, тупость, лень. Не исправляются, значит альтернативное решение общества должно быть одно - власть в отставку!

Вот хорошее определение наших реалий:
"...за двадцать с лишним лет строительства демократического капитализма никто из власть придерживающих не разорвал на себе рубаху и не положил сердце на алтарь перестройки. Все, в разной степени, гребли под себя. И не беспокоила их всенародная ненависть.
Поэтому стране нужна любая оппозиция, иначе когда-либо после какого-нибудь уикенда мы рискуем проснуться в концлагере. И не важно, какого оттенка будет колючая проволока: красного, оранжевого или бело-голубого.

/Доктор философии в области права Александр Прогнимак/
  • 0
Cofi 17 апреля 2013 21:47
Посидели - поп...дели! Видать времечко пришло отчитаться о деньгах. Интересно, кто ЭТО проплачивает?

Цитата: teodor
КРИТИКОВАТЬ НЕОБХОДИМО за недоработки, тупость, лень.

Более того, РЫЛОМ ТЫКАТЬ, как котят мордой в собственные лужи, чтоб самим тошно стало.
  • 0
teodor 17 апреля 2013 23:02
Інформаційно-аналітичне агентство «Придніпров’я» працює з 2005 року. Один із напрямків роботи ІАА – щоденний моніторинг ЗМІ.


... и по результатам мониторинга определяют направление деятельности по оболваниванию масс на темы
не критикувати владу за недотримання обіцянок»,


Естественно и ответ на вопрос
Интересно, кто ЭТО проплачивает?
сам по себе понятен.
  • 0
teodor 18 апреля 2013 13:21
Cofi,
Более того, РЫЛОМ ТЫКАТЬ, как котят мордой в собственные лужи, чтоб самим тошно стало.


... и при этом ОБЯЗАТЕЛЬНО ПРИГОВАРИВАТЬ:
НУ СКОЛЬКО МОЖНО ПИЛИТЬ ГОСБЮДЖЕТ, МЕСТНЫЕ БЮДЖЕТЫ, ИЗВЛЕКАТЬ РЕСУРСЫ?!!!

Я тут недавно прочел вот это:
Указ
Президента України

Про Стратегію захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини на період до 2020 року

З метою створення належних умов для захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини, забезпечення рівних можливостей для її участі у соціально-економічному та культурному житті держави постановляю:

1. Схвалити Стратегію захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини на період до 2020 року (додається).

2. Кабінету Міністрів України затвердити у шестимісячний строк план заходів щодо реалізації Стратегії, схваленої цим Указом.

3. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Президент України

В.ЯНУКОВИЧ
м. Київ
8 квітня 2013 року
№ 201/2013


Но,после прочтения меня буквально "убил" один из комментариев:
...Во дела в стране идут! Какая защита,какая интеграция цыган?! Да они бегут с Украины с криками о том, что "... после РЕГИОНАЛОВ УЖЕ НЕЧЕГО ТЫРИТЬ!!!"
Во как!
  • 0
Cofi 18 апреля 2013 16:12
Цитата: teodor
Про Стратегію захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини на період до 2020 року

Ну-ну! Лучше бы про свой народ думал. Его уже не защищать надо, а СПАСАТЬ! Дядю ПРЭЗИДЕНТУ, вы головою у дытынстви, випадково, не тюкалися?! Тю на Вас! Кто-кто, а цыгане точно в Вашей защите не нуждаютя. Скоро мыла не хватит замыливать нам УКРАИНЦАМ мозги.
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.