ВСІ НОВИНИ:

ЗАДАВ ЗАПИТАННЯ - ОТРИМАЙ ВІДПОВІДЬ

У січні 2013 р. на сайті Нікопольської міської Ради у розділі «ПРОЕКТИ РІШЕНЬ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ» мешканці міста отримали можливість ознайомитись із документом під назвою «Про затвердження порядку утримання та збереження житлового фонду, в т.ч. ОСББ, ЖБК в м.Нікополі». http://portal.nikopol.net/?page_id=462. Занепокоєні майбутніми нововведеннями керівники будинків ОСББ за участю Нікопольського міського осередку ВГО «Спілка власників житла» провели декілька оперативних нарад обговорюючи «за» або «проти».
Результатом нарад стало колективне звернення керівників будинків до міського голови Токаря Р.І.


Нікопольському міському голові
Токарю Руслану Івановичу



Шановний Руслане Івановичу!



Ознайомившись із проектом Рішення Виконавчого комітету Нікопольської міської Ради «Про затвердження Порядку утримання та збереження житлового фонду, в т.ч. ОСББ, ЖБК в м. Нікополі» вважаємо необхідним надати власну оцінку якості розробленого документу.
1) Запропонований до затвердження Порядок утримання та збереження житлового фонду, в т.ч. ОСББ, ЖБК в м. Нікополь повністю суперечить правам власників щодо володіння, розпорядження, управління та користування майном, які закріплені такими законодавчими документами, як Закон України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку», Закон України «Про кооперацію», Закон України «Про житлово-комунальні послуги».
2) Розділ 2 Порядку утримання та збереження житлового фонду, в т.ч. ОСББ, ЖБК в м. Нікополь «Порядок утримання житлових будинків та прибудинкової території» виключає рівноправну можливість господарюючих суб’єктів, здійснювати діяльність на ринку житлово-комунальних послуг. Цей розділ також безпідставно вимагає затвердження тарифів ОСББ та ЖБК рішеннями виконавчого комітету Нікопольської міської ради
3) Порядок не містить конкретних пропозицій щодо утримання конструкцій і частин жилих будинків у належному стані, забезпечення їх задовільного функціонування, своєчасного планово-попереджувального ремонту будинків, благоустрою прибудинкових територій і утримання їх у належному санітарно-технічному стані, збереження житлового фонду, в т.ч. ОСББ, ЖБК та користування приміщеннями жилих будинків.
4) В Порядку не наводиться, за які саме порушення і на якій підставі буде застосовуватись адміністративна відповідальність.
5) Не зрозуміло на якій підставі контрольні функції правління ОСББ та ЖБК передаються КП «НЖТІ», а саме контролювати виконання умов договорів на надання житлово-комунальних послуг.
6) В розробленому документі не визначено, за які кошти буде здійснюватись оцінка технічного стану житлового будинку, якщо один (або декілька власників) оформлюють перепланування приміщень; яка організація, за які кошти і в які терміни буде виготовляти оновлені технічні паспорти будинків.
7) Не зрозуміло також, яким чином впровадження даного порядку надасть можливість створити додаткові робочі місця в м.Нікополь, якщо ОСББ та ЖБК мають звільнити весь персонал, що обслуговує будинки.
8) Не визначеним залишилось питання організації та фінансування капітальних ремонтів житлового фонду в місті.

У зв’язку із вищенаведеним вимагаємо:
1) Вашого особистого втручання у дану ситуацію та недопущення прийняття регуляторного акту, розробленого Виконавчим комітетом Нікопольської міської ради, що суперечить діючому законодавству України.
2) Створення дієвої комісії, яка буде обстежувати житлові будинки при передачі на баланс різних суб’єктів, вести реєстрацію скарг керівників ОСББ на погіршення стану житлового фонду із розробкою відповідного Положення про права, обов’язки та відповідальність такої комісії.
3) У майбутньому при розробці регуляторних актів, що стосуються житлового фонду, залучати представників від ОСББ та ЖБК. Затверджувати такі регуляторні акти лише після узгодження їх із громадськістю.
4) Оприлюднити програму розвитку ЖКГ м. Нікополь в частині організації та фінансування капітальних ремонтів житлового фонду на 2013 рік.

Підписи завірені печатками:
ОСББ Глорія-Н, Лань-Н, Рута-Н, № 35, № 45, № 50, № 54, № 76, № 82, №87, Злагода, Стандарт-19, Оселя-1, Оселя-2, Мелодія-Н, Висота-Н, Ромашка-Н, Сонет-27, Світоч, Черемшина-Н, Лотос, Співдружність, Берегиня-Н, Імпульс-Н, Моноліт-Н, Ластівка-Н, Топаз-Н, Ренесанс-Н, Едельвейс-Н, Вісмут-Н, Смарагд-Н, Перемога, Титан-Н, Зустріч-Н, Січ-Н, Добробут-С, Таврія-С, Ліра-Н, Ліра-1, Темп-Н, Ліана-Н, Лілія-Н, Оберіг-Н, Куба-Н, Куба-26, Куба-4, Куба-34, Куба-Нова, Куба-6, Куба-10, Куба-12, Куба-14, Куба-18, Куба-20, Куба-28, Баланс-Н, Фортуна-Н, Океан-Н, Сусіди-Н, Лаванда-Н, Конвалія-Н, Мальва-Н, Сіріус-Н, Гавань-Н, Єдність-Н, Оазис-Н, Гончар-Н, Олекса-Н, Шерборн-Н, Експрес-Н, Ідеал-Н, Ідеал-1, Идеал-7, Бірюза 50, Бірюза 54, Бірюза 56, Бірюза 58, Бірюза 42, Бірюза 17/1, Бірюза 17/2, Бірюза 17/3, Бірюза 19/1, Пролісок, Каштан, Троянда, Наш дім 1, Наш дім 2, Затишок-Н, Промінь 25, Кристал 1Н, Кристал 2Н, Зірка-Н, Колір-Н, Зорепад-Н, КИТ, Флора-Н, Форум 1, Пальмира-Н, Добробут-Н, Нікополь, Нікополь 3, Нікополь 6, Нікополь 17, Скиф-Н, Електрометаллург-Н, Ранок-Н, Фаворит-Н, Надія-Н, Прогрес, Хуторок-Н, 58 квартал, Фенікс-Н, Соцмість-Н, Валмер-Н, Наталі-Н, Кассандра-Н, Віра-Н, Данстер-Н, Ковчег-Н, Верона-Н, Богатир-Н, Вулик-Н, Камелія-Н, Господар-Н, Господарочка-Н, Чайка, Рідний Дім 96, Сонячний 101, Партер-Н, Ювілейний, Надія, П’ятий будинок, Райдуга, Віторія, Натхнення, Оксамит-Н, Яхонт, Діамант 2, Успіх 1, Оазис, Північ.



Можливо, міський голова Токар Р.І., особисто і втручався у розгляд заяви, як того вимагали представники 140 будинків в місті Нікополь, але відповідь буда дуже дивна:

Керівнику НМО ВГО "Спілка
власників житла України"
Чорній А.В.



Ваше звернення від 28.01.2013 року про надання власної оцінки якості розробленого проекту Рішення Виконавчого комітету Нікопольської міської Ради «Про затвердження порядку утримання та збереження житлового фонду, в т.ч. ОСББ, ЖБК в м. Нікополі» уважно розглянуто.
З приводу наданих зауважень в Вашому звернені повідомляємо наступне.
По-перше: вказаного в Вашому зверненні проекту Рішення Виконавчого комітету Нікопольської міської Ради «Про затвердження порядку утримання та збереження житлового фонду, в т.ч. ОСББ, ЖБК в м. Нікополі» не існує. Натомість запропонований проект Рішення Нікопольської міської Ради «Про затвердження порядку утримання та збереження житлового фонду, в т.ч. ОСББ, ЖБК в м. Нікополі».
По-друге: відповідно до ст. 24 Закону України «Про органи місцевого самоврядування в Україні» органи місцевого самоврядування та їх посадові особи діють лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, передбачений Конституцією і законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України.
Запропонований проект Рішення Нікопольської міської Ради «Про затвердження порядку утримання та збереження житлового фонду, в т.ч. ОСББ, ЖБК в м. Нікополі» проаналізований та детально досліджений у відповідність з законодавством.
Таким чином даний проект рішення був прийнятий у відповідності та з дотриманням Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про об’єднання співвласників багатоквартирних будинків», «Про житлово-комунальні послуги», з Житловим кодексом Української РСР, Постанов Кабінету Міністрів від 08.10.1992 № 572 «Про механізм провадження Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду», Наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 17.05.2005 № 76 «Про затвердження Правил утримання житлових будинків та прибудинкових територій», постанови Кабінету Міністрів України від 01 червня 201 року № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги», Наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 10.08.2004 № 150 «Про затвердження Примірного переліку послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та послуг з ремонту приміщень будинків, споруд».
Ваші пропозиції та зауваження до нього будуть розглянуті при доопрацюванні проекту.

Міський голова, Р.І. Токар


Шановний Руслане Івановичу, недопущення прийняття регуляторного акту і його доопрацювання, це зовсім різні речі. І як щодо фінансування капітальних ремонтів житлового фонду на 2013 рік? Питання поставлене, будемо шукати відповідь далі.

Альона Чорна

 


Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

6 комментариев

Маслов 22 февраля 2013 23:00
Очень интересно. Автор обращения перечислил 8(восемь) нарушений на что получил ответ ....... "Таким чином даний проект рішення був прийнятий у відповідності та з дотриманням Законів України". Он(токарь) действительно всех за лохов принимает...
  • 0
szlahta 23 февраля 2013 03:24
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ НІКОПОЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Д н і п р о п е т р о в с ь к а о б л а с т ь

Р І Ш Е Н Н Я

__07.02.2013р__ м.Нікополь № _127__

Про внесення змін до показників
бюджету міста на 2013 рік


Алене и Маслову да и всем было интересно познакомиться с этим решением у нас на форуме или на сайте исполкома.
  • 0
teodor 23 февраля 2013 14:12
Маслов,
Автор обращения перечислил 8(восемь) нарушений на что получил ответ ....... "Таким чином даний проект рішення був прийнятий у відповідності та з дотриманням Законів


Ох беда-беда... Как в народе говорят: яблоко от яблони далеко не падает. Ведь есть чему поучиться и что перенять у "ЯБЛОНИ".

В "Диалоге со страной" из уст шахтера прозвучало: "В.Ф., мы на своей продвинутой шахте честно добываем уголь,но продать его не можем по той причине,что на рынке ПЛАВАЕТ 7 млн.тонн ТЕНЕВОГО УГЛЯ,добываемого на "КОПАНКАХ".
Ответ президента:
- в появлении копанок виноват П.Лазаренко с 1996 года,когда развалил экономику страны;
- ...А трогать копанки просто так нельзя,там ведь безработные шахтеры зарабатывают на жизнь семей???
Вопрос: но ведь эти копанки принадлежат узкому кругу деятелей теневого бизнеса (их,копанок, насчитывается порядка 4000),а работяги просто наемная рабсила?
Ответ: просто так сходу это нельзя решить и легализовать,хотя Я постоянно "деру" МВД...???!!!

Делаем вывод.
1. Дан зеленый свет теневому бизнесу с обалденными доходами.
2. Государство не получает налоги.
3. Законы не работают.
4. Самопризнание в безсилии и нежелании решать.

И как добавка: а нахрен решать и ломать старшему сыну бизнес по ТОРГОВЛЕ УГЛЕМ со ШВЕЙЦАРИЕЙ в объемах десятками тысяч тонн и по ценам в два раза выше внутренних (это у нас-1200, туда где-то по 2500 из расчета в грн.)
Так что,как не печально,а законы-просто для бумаги и сами по себе, а наш дядя-"ЯБЛОНЯ-УЧИТЕЛЬ" тоже как бы в другом мире... А мы еще порой задумываемся:... И ЧЕГО ЭТО НАРО НАЧАЛ ТАК МАТЕРИТЬСЯ?!!!
  • 0
nika28 23 февраля 2013 19:15
teodor,
В диалоге со страной еще раз увидели балбеса. Стыдно на него и смотреть и слушать. А если еще и проанализировать услышанное, застрелиться можно. Лучше его не слушать и не расстраиваться лишний раз. За державу обидно...
  • 0
teodor 23 февраля 2013 21:27
Цитата: nika28
За державу обидно...


И еще приплюсовать довольно значительную часть МАССЫ, которая зовется - НАРОД! (Подразумеваю не "НАСЕЛЕНИЕ"...)
  • 0
Маслов 24 февраля 2013 18:30
Цитата: szlahta
Алене и Маслову да и всем было интересно познакомиться с этим решением у нас на форуме или на сайте исполкома.

Я не понял что это.
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.