ВСІ НОВИНИ:

У Дніпропетровську закінчила свою роботу міжнародна «Кіноасамблея на Дніпрі»

У Дніпропетровську закінчила свою роботу міжнародна «Кіноасамблея на Дніпрі»Вчетверте, з великим успіхом, відбулася «Кіноасамблея на Дніпрі», проведена за підтримки народного депутата Андрія Шипко. 
У Дніпропетровську, з 31 січня по 3 лютого, шанувальники документального кіно мали змогу насолоджуватись стрічками, що були включені до програми четвертої міжнародної «Кіноасамблеї на Дніпрі». Протягом чотирьох днів свої фільми про справжні життєві історії непересічних особистостей показали більш ніж два десятки відомих режисерів України, Росії, Польщі, Білорусії, Сербії та Азербайджану.

«Эти фильмы помогут задуматься о жизни, и, наверное, поразмыслить, изменить жизнь к лучшему, благодаря сценарному сюжету фильмов, которые основаны, в принципе, на правде.» - розповів Ігор Собко - режисер «Кноасамблеї на Дніпрі»

Гасло цього - четвертого кінофоруму, - «Правда про нас – у документальному кіно».
Першим свою істину людських душ, поглядів та сподівань у ігровій картині «Старец Паисий и я, стоящий вверх ногами» глядачам представив Київський режисер Олександр Столяров. Загалом глядачі переглянули двадцять стрічок історичного, морального та духовного змісту.

«Мені дуже приємно, що кіноасамблея на Дніпрі розширює свої межі та знаходить свого глядача, а в цьому році документальні стрічки мали можливість подивитися також жителі міста Нікополь. Людські долі, правдиві історичні факти, справжні цінності людської душі завжди були і будуть затребувані, і саме вони просвітлюють наше суспільство, а нас роблять краще і
добріше.» - зазначив Андрій Шипко – народний депутат, Президент Кіноассамблеї на Дніпрі.

Головною відмінністю Кіноассамблеі на Дніпрі став її формат, а саме - кінофорум запрошував провідних режисерів документального кіно, які представляли свої новітні роботи, багато з них були прем'єрними. Окрім перегляду їх стрічок, у рамках проекту глядачі мали змогу у вільному діалозі поспілкуватися з відомими режисерами, ті, в свою чергу, ділилися своїми майбутніми планами та розповодали о минулих досягненнях.

«Режиссеры пытаются поговорить о главном, уйти от обыденности, от суеты, а то, насколько мы получим отклик, цель, ради которой мы здесь собрались.» - сказала Арзу Уршан, відомий режисер з Азербайджану.

Також у рамках кінофоруму у Дніпропетровську пройшов симпозіум кінодокументалістів. В будівлі Дніпропетровської обласної ради зібралися організатори та режисери «Кіноасамблеї на Дніпрі». На симпозіумі митці обговорювали вічні цінності документального кіно. Одним із головних питань було питання про відповідальність за долю підростаючого покоління. На симпозіумі за ініціативою Андрія Шипко було ухвалено резолюцію про започаткування програми духовного просвітництва для дітей Дніпропетровщини та створення методичних матеріалів, які доповнять добіркою якісних документальних фільмів, що були представлені на кіноасамблеї. Посібник на разі буде узгоджено з Дніпропетровським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти.
Безкоштовні просвітницькі матеріали призначатимуться для загальноосвітніх, недільних шкіл та ВИШів Дніпропетровщини. Якщо досвід духовного просвітництва виявиться вдалим, організатори планують його запровадити по всій Україні.

«Логотип нашого симпозіуму - це абревіатура ДНК, що перекладається, як «духовно-нравственное кино». І, як лікар, я вам скажу, що ДНК, всі люди знають, це основа життєдіяльності будь-якої клітини, а буде здорова клітина – буде здоровим людський організм. Ми віримо, що саме такі програми призведуть до духовного здоров'я нашого суспільства.» - поділився Андрій Шипко. 

Аншлаг у залі говорить про неабияку популярність і успіх цього кінопроекту. Усі дні роботи кіноассамблеї зал показу був вщент заповнений шанувальниками документалістики, а це в свою чергу говорить про зростання популярності документальних картин.
 
 
У Дніпропетровську закінчила свою роботу міжнародна «Кіноасамблея на Дніпрі»





Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

5 комментариев

teodor 4 февраля 2013 16:16
«Кіноасамблея на Дніпрі», проведена за підтримки народного депутата Андрія Шипко.


Андрій Шипко – народний депутат, Президент Кіноассамблеї на Дніпрі.


Успевает человек присутствовать в актуальных местах,а порой и возглавлять их.
А здесь чего-то инфа немного другая,в частности об инициаторах и пр.

http://www.lestvitsa.dp.ua/?q=content/zavershilas-pervaya-mezhdunarodnaya-kinoas
sambleya-na-dnepre
  • 0
Алексей Савченко 4 февраля 2013 19:00
Черт побери, вроде набирал адрес сайта "Город Никополь" - а попал опять на блог Шипка. Странно ДНС в этих ваших интернетах работают.
--------------------
"-Меня часто спрашивают, за что мы сражаемся? Могу ответить: Перестанем сражаться - тогда узнаете"
У. Черчилль
  • 0
Слесарь 4 февраля 2013 19:29
Когда будет фильм , основанный на фактах о Никополе , из серии " Следствие вели... с Леонидом Каневским", я искренне порадуюсь вместе со всеми. И с Вами , Андрей Федорович.-"Фильм, фильм, фильм!!!!"Ведь даже "великий романтик" и тот говаривал, что … Из всех искусств для нас важнейшим является кино...Ждем с!!!!
  • 0
nika28 4 февраля 2013 20:21
А чего это Шипко начал в Днепропетровске пиарится? Депутат вроде никопольско-орджоникидзевский. Почему не у нас? Нам же надо служить. И в чем заключается его пидтрымка? Морально, аль материально пидтрымав? И зачем нам это знать? Не нам же фестиваль ДНК организовывал? Зачем лишний раз о нем писать? И так вроде, если не про Шипка, так нечего и писать?
  • 0
szlahta 4 февраля 2013 23:16
Цитата: nika28
Депутат вроде никопольско-орджоникидзевский.

Так у нас и был просмотр в КСК НЗФ, 4 часа шел, понравилось. Билеты симпатичные, бюджетников нагнали. А вообще побольше таких мероприятий. Хоть в этом Шипко не забыл никопольчан!!!!
  • 0

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.