ВСІ НОВИНИ:

Прийомним сім'ям та дитячим будинкам сімейного типу з 01 січня 2013 року нададуть 50% пільги на комунальні послуги

Прийомним сім'ям та дитячим будинкам сімейного типу з 01 січня 2013 року нададуть 50% пільги на комунальні послугиВерховною Радою України внесені зміни до статті 13 Закону України „Про охорону дитинства” щодо посилення соціального захисту прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Закон набрав чинності з 1 січня 2013 року.

Відповідно до нього, дитячим будинкам сімейного типу і прийомним сім'ям, у яких не менше року проживають троє або більше дітей, а також сім'ям (крім багатодітних), у яких не менше року проживають троє і більше дітей, враховуючи тих, над якими встановлено опіку чи піклування, надаються пільги.

Зокрема, передбачена пільга з оплати за користування житлом та комунальними послугами (газопостачання, електропостачання та інші послуги) - 50%, а також пільги на паливо, абонентську плату за користування квартирним телефоном.

Відповідно до положення про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.01.2003 №117 багатодітні сім’ї подають управлінню праці та соціального захисту населення (вул. Першотравнева, 9, каб. 18) такі документи:

- копія паспорта батьків (1,2,11 сторінки), копія свідоцтва про народження дітей,

- копія пільгового посвідчення „багатодітна сім’я” та „дитина з багатодітної сім’ї”, копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та інших обов’язкових платежів,

- довідку про склад сім’ї, розрахункові книжки (платіжні квитанції) за послуги.

Після внесення інформації до ЄДАРП багатодітним сім’ям видаються відповідні довідки. Для оформлення та отримання посвідчень звертайтеся до відділу з питань культури, сім’ї та молоді виконавчого комітету Нікопольської міської ради за адресою: вул. Електрометалургів, 17 А, телефон для довідок: 3-20-81.

Окрім того, з метою використання свого права на пільги, багатодітним сім’ям необхідно звернутися із заявою до всіх підприємств та організацій, які надають їм житлово-комунальні послуги та послуги зв’язку, про нарахування плати за ці послуги із врахуванням пільг, передбачених Законом України "Про охорону дитинства". Перелік документів, що додаються до заяви визначається підприємством чи організацією, яка надає відповідну послугу.

 За більш детальною інформацією звертатись до відділу персоніфікованого обліку осіб та розрахунків з пільг управління праці та соціального захисту населення за адресою: вул. Першотравнева, 9, м. Нікополь, 18 каб., тел. 4-48-95.
 
 
Відділ персоніфікованого обліку осіб та розрахунків з пільг
Управління праці та соціального захисту населення

Больше комментариев на страницах газеты "ГОРОД Никополь" в соцсетях:

 facebooktelegram,  twitter,Google +, и видео на нашем канале: Канал на youtube


 

Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.